Je hebt gezocht op: Vis

Wolves Hospitality Group brengt The Marlin Bar naar Oud-Zuid
2 juli 2025Nieuws

Wolves Hospitality Group brengt The Marlin Bar naar Oud-Zuid

In het iconische hoekpand aan de Van Baerlestraat 120 opende op 14 juni The Marlin Bar – een stijlvolle brasserie waar land en zee elkaar ontmoe...

Registreer nu voor een bezoek aan Gastvrij Rotterdam!
1 juli 2025Nieuws

Registreer nu voor een bezoek aan Gastvrij Rotterdam!

De bezoekersregistratie van Gastvrij Rotterdam, dé horecavakbeurs voor horecaprofessionals, is sinds juni officieel geopend. De 12 editie van G...

Venus & Adonis herintroduceert zichzelf na 10 jaar met nieuw concept ‘Bistronomie d’Amsterdam’
1 juli 2025Nieuws

Venus & Adonis herintroduceert zichzelf na 10 jaar met nieuw concept ‘Bistronomie d’Amsterdam’

Restaurant Venus & Adonis aan de Prinsengracht 274 viert haar tienjarig bestaan met een nieuwe naam: V&A Bar & Bistro....

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?
1 juli 2025Nieuws

Gezond brood in de horeca: wat kies je en waarom?

Brood is een van de meest geliefde voedingsmiddelen. Bij de lunch, bij het ontbijt, als tussendoortje in een café, of als bijgerecht in een r...

Onder de Linden* slaat nieuwe weg in: nog lokaler, duurzamer en goedkoper
30 juni 2025Nieuws

Onder de Linden* slaat nieuwe weg in: nog lokaler, duurzamer en goedkoper

Herberg Onder de Linden in het Groningse Aduard wordt nog lokaler en toegankelijker. Het met een Michelinster bekroonde restaurant van Steven Klein Ni...

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants
24 juni 2025Nieuws

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants

Zondag 22 juni vierde familie Klosse het 70-jarig bestaan van De Echoput met een feestelijke jubileumlunch in Hoog Soeren. Tijdens een feestelijke mid...

Maeve* ondergaat verbouwing: “Voelen ons nog beter bij kleinschaligere setting”
20 juni 2025Nieuws

Maeve* ondergaat verbouwing: “Voelen ons nog beter bij kleinschaligere setting”

Chef-eigenaar Tommy Janssen en maître-eigenaar Vera Voorend kondigen een verbouwing en restyling aan van restaurant Maeve. Het sterrenrestaurant...

Mediterrane eet-en drinkbar Bar Picar opent in Rotterdam
20 juni 2025Nieuws

Mediterrane eet-en drinkbar Bar Picar opent in Rotterdam

Ergens tussen borrel en diner in, tussen vroeg en laat, tussen even snel en veel te gezellig, dat is het nieuwe Bar Picar. Vandaag opent de mediterran...

Euro-Toques Nederland en SVH bundelen krachten voor wedstrijden
17 juni 2025Nieuws

Euro-Toques Nederland en SVH bundelen krachten voor wedstrijden

De wedstrijden van Euro-Toques Nederland richten zich op behoud van ambacht en gebruik van kwalitatief hoogwaardige natuurzuivere ingrediënten. D...

Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend
17 juni 2025Nieuws

Horecaconcept EVE Scheveningen officieel geopend

Vandaag is EVE Scheveningen officieel geopend. Het futuristische pand van Hommerson heeft met dit nieuwe, multifunctionele horecaconcept eindelijk een...

Nespresso benoemt Saskia van Wees tot commercieel directeur B2B
13 juni 2025Nieuws

Nespresso benoemt Saskia van Wees tot commercieel directeur B2B

Nespresso heeft Saskia van Wees benoemd als Commercieel Directeur B2B. In deze rol geeft zij leiding aan de B2B-divisie van Nespresso Nederl...

Charlotte Mauritz: Welke horecatrends zetten écht door in 2025?
11 juni 2025Nieuws

Charlotte Mauritz: Welke horecatrends zetten écht door in 2025?

Eind vorig jaar deelde ik tien trends waarvan trendwatchers verwachtten dat we ze in 2025 zouden gaan zien. We zitten halverwege het jaar, dus tijd vo...

Met deze internationale broden kan je jouw restaurant onderscheiden
10 juni 2025Nieuws

Met deze internationale broden kan je jouw restaurant onderscheiden

Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
9 juni 2025Nieuws

Investeren in... menukaarten

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
6 juni 2025Nieuws

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen

In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant
2 juni 2025Nieuws

De Echoput en Jonathan Zandbergen openen uniek restaurant

Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen. Met sl...

Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group
26 mei 2025Nieuws

Peeze koffie voegt zich bij Coffee Growth Group

Koffiebranderij Peeze, één van Nederlands meest gerenommeerde koffiebedrijven gaat over in andere handen en wordt onderdeel van Coffee G...

Mats Blankestein wint Commis Challenge Bocuse d’Or en mag naar Europese finale
26 mei 2025Nieuws

Mats Blankestein wint Commis Challenge Bocuse d’Or en mag naar Europese finale

Tijdens een intensieve Commis Challenge, georganiseerd door Bocuse d’Or Nederland, is Mats Blankestein als winnaar uit de bus gekomen. Hij zal a...

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro
23 mei 2025Nieuws

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro

Alma Bistro in Breda gaat per 1 juni 2025 verder onder de naam Amí Bistro. De samenwerking met Alma Oisterwijk is beëindigd en de bistro w...

Hans van Wolde is educatief culinair inspirator voor Euro-Toques Nederland
23 mei 2025Nieuws

Hans van Wolde is educatief culinair inspirator voor Euro-Toques Nederland

Euro-Toques Nederland heeft als doel het beroep van chef-kok versterken, het gebruik van gezonde kwaliteitsproducten te stimuleren en jonge mensen op...

Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
22 mei 2025Nieuws

Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok

Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...

Vegitalian past koers aan: Amsterdam sluit, Rotterdam krijgt nieuw leven als Bar Picar
19 mei 2025Nieuws

Vegitalian past koers aan: Amsterdam sluit, Rotterdam krijgt nieuw leven als Bar Picar

Na vijf jaar pionieren in de plantaardige Italiaanse keuken besluit Vegitalian de locatie in Amsterdam te sluiten en de vestiging in Rotterdam te tran...

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"
16 mei 2025Nieuws

Dudok kijkt verder dan het scherm: "Dat chocoladekrulletje kost meer dan je denkt"

Waar de meeste horecaondernemers hun handen vol hebben aan één vestiging, groeit Dudok gestaag door met twintig locaties, een miljoen ta...

Maksut Askar* opent dit weekend 'O Anatolian cafe & bakery' in museum
15 mei 2025Nieuws

Maksut Askar* opent dit weekend 'O Anatolian cafe & bakery' in museum

Maksut Aşkar, gerenommeerd sterrenchef in Istanbul, opent op vrijdag 16 mei 2025 de deuren van Museumcafé 'O' in Rotterdam. Op deze dag openen...

Mandy Kwekkeboom-Overbeek van Joann* gehuldigd met Paul Fagel Trofee
15 mei 2025Nieuws

Mandy Kwekkeboom-Overbeek van Joann* gehuldigd met Paul Fagel Trofee

Op Landgoed Het Rheins in Enter was het deze week feest. Op een warme zomerse avond in het Twentse buitengebied werd Mandy Kwekkeboom-Overbeek, mede-e...

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw restaurant
13 mei 2025Nieuws

Ontdek de verschillende soorten brood voor jouw restaurant

Of het nu gaat om klassieke favorieten zoals wit- en volkorenbrood of om bijzondere opties zoals zuurdesembrood en brioche, er is voor elk wat wils. W...

Grand Café Noordkade opent de deuren
9 mei 2025Nieuws

Grand Café Noordkade opent de deuren

Op donderdag 8 mei heeft Grand Café Noordkade officieel haar deuren geopend in Hendrik-Ido-Ambacht. Het nieuwe concept van horecaondernemer Bjo...

Nieuw: Satay Club opent eerste locatie
9 mei 2025Nieuws

Nieuw: Satay Club opent eerste locatie

In het hart van Amsterdam, aan de Haarlemmerstraat 47, is Satay Club geopend: een fast-casual-restaurant dat Javaanse streetfood naar de hoofdstad bre...

TOZI Restaurant & Bar verwelkomt Gaetano Verde als nieuwe chef-kok
8 mei 2025Nieuws

TOZI Restaurant & Bar verwelkomt Gaetano Verde als nieuwe chef-kok

TOZI verwelkomt chef Gaetano Verde als nieuwe executive chef. Met zijn Michelin-achtergrond brengt hij een vernieuwende visie op de Italiaanse ke...

Sterrenchef Thijs Meliefste sluit restaurant na tien jaar
7 mei 2025Nieuws

Sterrenchef Thijs Meliefste sluit restaurant na tien jaar

Na tien jaar vol culinaire creativiteit en toewijding kondigen sterrenchef Thijs Meliefste en echtgenote Anuschka aan dat Restaurant Meliefste per 1 s...

Koffie & Thee: de comeback van klassiek
29 april 2025Nieuws

Koffie & Thee: de comeback van klassiek

Wie denkt dat horeca draait om het steeds vernieuwen van trends en concepten, vergeet één belangrijke constante: mensen houden van herke...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
23 april 2025Nieuws

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire

Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids
23 april 2025Nieuws

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids

De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijge...

Leegstaand paviljoen op Noordboulevard Scheveningen wordt horecaconcept EVE
18 april 2025Nieuws

Leegstaand paviljoen op Noordboulevard Scheveningen wordt horecaconcept EVE

Vanaf 14 juni opent op de Scheveningse boulevard in Paviljoen Noordboulevard een nieuw multi-functioneel horecaconcept: EVE. Het futuristische pand, e...

Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven
16 april 2025Nieuws

Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven

Bilthoven is een nieuw fine-dining-restaurant rijker. Gastvrouw Lieke Nicole-Creemers heeft op 2 april 2025 haar Restaurant NORRA geopend aan het Emma...

Restaurant De Dikke van Dale behaalt als 800e bedrijf in Nederland het Green Key certificaat
15 april 2025Nieuws

Restaurant De Dikke van Dale behaalt als 800e bedrijf in Nederland het Green Key certificaat

Op 14 april 2025 ontving restaurant De Dikke van Dale uit Leeuwarden het Green Key-certificaat uit handen van wethouder Abel Reitsma van de gemeente L...

Optimale zonwering zorgt voor meer gasten
14 april 2025Nieuws

Optimale zonwering zorgt voor meer gasten

"Ons doel is het onmogelijke mogelijk te maken", zegt Maximilian Andys, hoofd van de contract divisie bij Glatz, die zich bezighoudt met vastgoed...

Bocuse d'Or verplaatst Commis Challenge 2025
14 april 2025Nieuws

Bocuse d'Or verplaatst Commis Challenge 2025

Eerder communiceerde Bocuse d’Or over de introductie van de Commis Challenge. Een nieuw wedstrijd-element binnen Bocuse d’Or Nederland. Di...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!
9 april 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025
1 april 2025Nieuws

Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025

Harmen School van ROC Landstede Zwolle heeft de landelijke finale van de CuliQuiz Battle 2025 gewonnen. De finale vond maandagmiddag plaats in de H20...