U heeft gezocht op : Bridges

22 mei 2018
Joris Bijdendijk verbindt zich aan Palazzo

Het theater van de zintuigen keert, na een afwezigheid van 6 jaar, terug naar Nederland. Tijdens de 10e Palazzo-editie in ons land zal niemand minder dan chef-kok Joris Bijdendijk de culinaire scepter zwaaien. Daarmee is Bijdendijk, na Ron Blaauw, Herman den Blijker, Robert Kranenborg en Cees He...

9 maart 2018 Hotel Opening
Hotel Jakarta Amsterdam opent pop-up restaurant in Rotterdam

Op woensdag 14 maart en donderdag 15 maart 2018 nemen de Café Jakarta’s executive chef Stéphane Besse en executive sous-chef Rendy Reanaldy het stokje over van NY Basement chef-kok Edward de Ridder. Tijdens deze twee dagen kan er voor het eerst geproefd worden van de keuken van h...

16 januari 2018 Amsterdam Culinair
Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant genaamd La Gita. La Gita wordt een all-day dining concept met van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de meest heerlijke Italiaanse bites en ge...

12 januari 2018 Culinair Michelin
Renovatie sterrenrestaurant Bridges

Bridges, dat eind vorig jaar wederom zijn Michelinster behield, gaat voor een grote renovatie de deuren van 22 januari tot 12 maart tijdelijk sluiten. “Het is onze ambitie om de bijzondere Michelin-ervaring zo toegankelijk mogelijk te maken voor elk publiek en daar sluit de huidige indeling va...

15 november 2017 Chefs
Joris Bijdendijk brengt kookboek uit

Vandaag verschijnt Bijdendijk. Een keuken voor de Lage Landen, het eerste kookboek van chef Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS. Joris Bijdendijk (1984) heeft een missie: een keuken ontwikkelen voor de Lage Landen. In het gelijknamige kookboek presenteert hij gerechten voor de snelle familiemaa...

13 november 2017 Awards Culinair
Zeeuwse glorie: Mezger wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de re...

29 september 2017 Culinair
Joris Bijdendijk geslaagd voor zijn Meesterproef

Op donderdag 28 september is Joris Bijdendijk (33), chef-kok bij het Rijks*, Amsterdam geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nadat Joris in 2017 ook de eerste ster voor het Rijks behaalde, bekroonde hij zijn carrière verder met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef. Me...

4 juli 2017 Amsterdam Mensen
Amsterdamse hotels en restaurants koken tegen diabetes

De Amsterdamse topchefs van AccorHotels hebben gisteravond in Novotel Amsterdam City tijdens een uitverkocht benefietdiner, in samenwerking met meerdere Michelin restaurants, een bedrag van €23.344,32 opgehaald voor de Bas van de Goor Foundation. Olympisch kampioen Bas van de Goor strijdt al ja...

22 mei 2017 Culinair
Groupon Culi Weken van start gegaan

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook g...

3 mei 2017 Chefs Culinair
KRO-NCRV volgt jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier

In het programma De Nieuwe Garde volgen we jonge veelbelovende chefkoks en een sommelier in de keuken en daarbuiten. Met koken als grootste passie, moeten er andere dingen worden opgeofferd. Valt het runnen van een sterrenrestaurant te combineren met gezinsuitbreiding? Waar is de grens tussen kunnen...

26 april 2017 Food Achtergronden
NPO 3 komt in mei met Foodweken

Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensdag en donderdag in het teken van eten met onder andere het gloednieuwe programma De Nieuwe Garde, waarin jonge veelbelovende topchefs en een sommelier ...

13 april 2017 Opening
Tante Kee in Kaag open na verbouwing van drie maanden

De verbouwing duurde ruim drie maanden, maar begin april zijn de deuren van Tante Kee in Kaag weer geopend. Eigenaren Kim Edwards en Raymond Reeb hebben hun restaurant onherkenbaar vernieuwd.Na de kerstdagen begonnen de slopers met het leeghalen van Tante Kee op Kaageiland. Een goede drie maanden la...

22 februari 2017 Personalia Chefs
Ivan Beusink nieuwe keukenchef Rijks

Per 1 maart is Ivan Beusink onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk de nieuwe chef de cuisine van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Hij volgt de vertrekkende chefs Jos Timmer en Wim de Beer op en krijgt de dagelijkse leiding in de keuken. Ivan Beusink (1986) is geen onbekende v...

12 december 2016 Awards Michelin
RIJKS® verdient eerste Michelinster

RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum onder leiding van chef Joris Bijdendijk, is vandaag bekroond met een Michelinster. Dit werd bekend gemaakt tijden...

19 juli 2016 Achtergronden
Tentoonstelling ‘Eten in oorlogstijd’ in Verzetsmuseum

Van 15 oktober 2016 t/m 31 mei 2017 presenteert het Verzetsmuseum Amsterdam de tentoonstelling Eten in Oorlogstijd. Vijf bekende Nederlandse topkoks zijn de uitdaging aangegaan om een gerecht te creëren met ingrediënten uit de bezettingsjaren. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Edwin Flor&...

19 mei 2016
Kevin Kroon is Bartender of the Year

Na een spectaculaire finale gisteravond in het W Hotel in Amsterdam, is Kevin Kroon verkozen tot Diageo World Class Dutch Bartender of the Year 2016. Naast deze felbegeerde titel, die gepaard gaat met media-aandacht en begeleiding in zijn bartending carrière vanuit Diageo, mag Kevin zich nu ook v...

1 september 2015
Bobby Rust baalt van tekort aan koks

Volgens chef Bobby Rust van het Michelinster-restaurant Bridges komt het tekort aan koks door een gebrek aan doorzettingsvermogen bij beginnende koks. Volgens hem realiseren jonge koks zich niet dat het veel tijd kost om een topchef te worden. Foto: Bobby Rust (midden) met Ron Blaauw (links) en...

25 augustus 2015
Nieuw: The French Connection Amsterdam

The French Connection is het langverwachte nieuwe restaurant in het pand waar eerder Odeon huisvestte. In het hart van Amsterdam nemen Paul Mercier en Jef van den Hout gasten mee door de 21 culinaire regio's van Frankrijk. Fransman Paul Mercier was eerder souschef van Joris Bijdendijk bij restaura...

18 mei 2015
Sterrenzaken doen mee aan Culi Weken

Van 18 tot en met 31 mei organiseert Groupon de Culi Weken. Vele Nederlandse toprestaurants, waaronder tien Michelinster-restaurants doen mee aan deze campagne om hun deals onder de aandacht te brengen in de Culi Shop. In deze shop maken mensen naast Michelinster-restaurants ook kennis met restaur...

15 december 2014
Michelinzaken doen diner in uitverkoop

Het lekkere eten en drinken is een onmisbaar element rondom de feestdagen. Zeven op de tien Nederlanders vindt dat het kerstdiner wel echt bij de Kerst hoort, net zoals het samenzijn met de familie en vrienden (60%). Wel komt daar de nodige stress bij kijken. Zo voelt 40% van de Nederlanders zich ...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

30 september 2014
Vincent van Riet naar The Finest Grapes

Per 1 oktober breidt The Finest Grapes haar commerciële team uit met Vincent van Riet. Vincent van Riet wordt verantwoordelijk voor de regio Noord-Holland. Connecties Na een lange carrière in de top van de Horeca, onder meer als maître d'Hotel bij Ron Blaauw en Restaurant Bridges van The Gr...

18 september 2014
Bobby Rust wordt nieuwe chef Bridges

Per 1 oktober 2014 gaat Bobby Rust (Den Haag, 1982) aan de slag als Chef de Cuisine van Bridges, inspired by Ron Blaauw. Hij neemt deze positie over van Joris Bijdendijk, die sinds 2012 de scepter zwaait in het Michelinster-restaurant van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Foto: Ron Blaauw (l)...

15 augustus 2014
Joris Bijdendijk kookt 'tsarenmenu'

Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant Bridges is door museum Hermitage in Amsterdam gevraagd om een speciaal tsarenmenu samen te stellen, als aanloop naar de tentoonstelling Dinning with the Tsars, waar de bezoeker een kijkje krijgt in het exclusieve leven en de eetcultuur uit de Russische tsare...

8 augustus 2014
Primeur: Vis&Seizoen Festival

Vers Vis Handel Jan van As organiseert op 2,3 en 4 oktober in de Markthal van het Food Center Amsterdam het Vis&Seizoen Festival In de Markthal van het Food Center Amsterdam zullen sterrenkoks en restaurants uit Amsterdam gasten drie dagen culinair verwennen en inspireren met gerechten en demonstr...

15 maart 2014
Hollandse Nieuwe van de gastronomie

Een nieuwe generatie chefs verovert Nederland. Joris Bijdendijk (Executive Chef bij Restaurant Bridges) is nog maar 29 jaar, maar ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Voor het Food Film Festival (FFF) Restaurant vroegen hij en culinair ondernemer Samuel Levie nog drie jonge toptalenten om dee...

10 maart 2014
Hotel The Grand breidt uit met bistro

Met de komst van Le Petit Bistro biedt Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar gasten nog meer culinaire keuze. Grenzend aan Restaurant Bridges en uitkijkend over de prachtige binnentuin, straalt het nieuwe restaurantgedeelte het ontspannen Parijse bistrogevoel uit. Look & feel Het interieur v...

25 november 2013
Negen nieuwe sterrestaurants

In de nieuwe gids van Michelin voor Nederland hebben negen restaurants hun eerste ster gekregen. In Amsterdam kregen Bridges in Sofitel Legend The Grand hun eerste ster. In Duiven kreeg 't Raedthuys een ster. Spetters uit Breskens werd ook met een Michelinster beloond. WK koken In Hengelo was...

29 oktober 2013
Alle awards GaultMillau 2014 bekend

Richard van Oostenbrugge van restaurant Bord’Eau is tijdens de GaultMillau 2014 Awards verkozen tot Chef van het jaar. De award voor Belofte van het Jaar is uitgereikt aan Joris Bijdendijk van restaurant Bridges, eveneens gelegen in Amsterdam. De prijsuitreiking vond plaats in de Amsterdam RAI....

9 juli 2013
Finale Bocuse d'Or Nederland 2013 kent klinkende namen

Met nog een paar plaatsen te vergeven, is bekend geworden welke chefs en souschefs op 1 oktober een gooi gaan doen naar de winst in de Nederlandse finale van de Bocuse d'Or. Dit jaar doen opvallend veel deelnemers mee die in het recente verleden succesvol zijn geweest bij de diverse (inter)nation...

12 juni 2013
Sommelier Bridges naar WOSA

Jasper van de Hoogen, chef sommelier van restaurant Bridges, is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens Wines Of South Africa Sommelier Cup 2013 (WOSA). Deze competitie, onder sommeliers uit twaalf verschillende landen, is op zoek naar de sommelier met de beste kennis van Zuid-Afri...

1 juni 2012
Nieuwe sommelier voor Bridges

Restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam heeft een nieuwe sommelier. Jasper van den Hoogen neemt het stokje over van sommelier Hans Tuin. Wijnkelder Tuin ruilt Nederland in voor Zwitserland. De wijnkelder van het restaurant heeft al indruk gemaakt op Van den Hoogen: "De w...

27 oktober 2011 Vis Restaurant
"Verandering is mooi, maar behoud je basis

Het hoofdstedelijke visrestaurant Visaandeschelde bestaat 12,5 jaar. In die tijd is er veel veranderd: de zaak is twee keer in een nieuwe jas gestoken, een tweede restaurant ligt in het verschiet. Er is ook veel gebleven: hardlopers als bouillabaisse en ‘Salade Visaandeschelde’ hebben al...

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: