Hotel Jakarta Amsterdam opent pop-up restaurant in Rotterdam

9 maart 2018 | Thijs Jacobs

Op woensdag 14 maart en donderdag 15 maart 2018 nemen de Café Jakarta’s executive chef Stéphane Besse en executive sous-chef Rendy Reanaldy het stokje over van NY Basement chef-kok Edward de Ridder. Tijdens deze twee dagen kan er voor het eerst geproefd worden van de keuken van het nieuw te openen WestCord Hotel; Hotel Jakarta Amsterdam.

Oriëntaalse gerechten

Bij Café Jakarta komen uitnodigende aroma’s en exotische smaken samen in verrassende oriëntaalse gerechten met een Nederlandse twist. Westerse producten worden op Oosterse wijze bereid. Rotterdam krijgt met pop-up Café Jakarta de primeur. Gedurende deze twee dagen kunnen gasten genieten van avontuurlijke gerechten. Op 5 en 6 april 2018 wordt op een nog geheime locatie het pop-up restaurant in Amsterdam gelanceerd. 

Amsterdam & Rotterdam
 

De ziel van wereldontdekkers en handelsreizigers. Hoewel Rotterdam en Amsterdam verschillen als dag en nacht, is er toch iets wat de steden verbindt. De rijke geschiedenis van de Nederlandse zeevaart is er bijna voelbaar. Waar op de kop van het Java-eiland in Amsterdam ooit duizenden reizigers naar Nederlands-Indië vertrokken, scheepten op de Kop van Zuid in Rotterdam vele duizenden emigranten naar Amerika in. Deze historische plaatsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en worden gemarkeerd door twee prominente gebouwen van WestCord Hotels: Hotel Jakarta Amsterdam in aanbouw en Hotel New York. Aan Hotel New York de eer om de eerste pop-up van Café Jakarta te hosten.

Café Jakarta


Het nieuwe restaurant van Hotel Jakarta Amsterdam wordt een feest voor de zintuigen. Café Jakarta creëert een ontmoeting tussen culturen, stijlen en keukens waar kruiden blenden, specerijen mixen en smaken versmelten. Café Jakarta is even exotisch als vertrouwd, net zo avontuurlijk als gastvrij. Een ontmoetingsplek waar iedereen zich senang voelt.

Gasten die de keuken van Hotel Jakarta Amsterdam willen ontdekken op woensdag 14 maart of donderdag 15 maart bij de pop-up in NY Basement, kunnen een reservering maken per e-mail naar info@nybasement.nl of via de website hotelnewyork.nl/nybasement/reserveren/
 

De chefs


Stephane Besse is geboren in Bordeaux. Zijn vader was patissier voor sterrenchefs en hij wakkerde bij Stephane de passie voor koken aan. Stephane werkte twee jaar voor de Roux broers, onder meer in het befaamde restaurant Le Gavroche in Londen, en vertrok daarna naar Amsterdam om te werken als executive sous chef van Hotel Sofitel de Grand bij Cafe Roux en Restaurant Bridges. In 2009 startte hij bij het Fashion Hotel in Amsterdam. Met Hotel Jakarta Amsterdam begint hij als executive chef aan zijn volgende culinaire reis samen met executive sous-chef Rendy Reanaldy. Rendy is in 1986 geboren in Bandung op Java. Na de hotelschool in Bandung verhuisde hij naar Nederland. Hij werkte onder meer bij Restaurant het Bosch en Restaurant Blaauw. Rendy heeft enorm veel kennis van de Oosterse producten, cultuur en foodtrends in Indonesië en vormt een sterk team met Stephane.

Over Hotel Jakarta Amsterdam
Op de kop van Java-eiland in Amsterdam wordt gebouwd aan een bijzonder duurzaam hotel met een spectaculaire architectuur. Hotel Jakarta Amsterdam is de nieuwste aanwinst van WestCord Hotels dat hiermee een innovatieve koers vaart. De hotelgroep begon in 1968 met Hotel de Wadden op het Waddeneiland Vlieland en is uitgegroeid tot een gerenommeerde hotelgroep waar ook Hotel New York in Rotterdam onderdeel van uitmaakt. En waar vroeger de lijndienst vertrok vanaf Rotterdam naar New York, vertrok in Amsterdam een lijndienst naar Jakarta. Precies op deze plek op Java-eiland verrijst nu Hotel Jakarta Amsterdam wat naar verwachting in mei 2018 haar deuren gaat openen voor toeristen, zakelijke bezoekers, buurtbewoners en de inwoners van Amsterdam.

De gemeente Amsterdam schreef in 2014 een tender uit voor de ontwikkeling van een hotel op Java-eiland als onderdeel van een herontwikkelingsprogramma. WestCord Hotels diende samen met architectenbureau SeARCH en in samenwerking met het Tropenmuseum en de Hortus Botanicus Amsterdam het winnende hotelconcept in, dat naast een architectonisch hoogstaand ontwerp uitblinkt in duurzaamheid en publieke programmering.

In het centrale atrium op de begane grond wordt een subtropische tuin gerealiseerd in samenwerking met Hortus Botanicus Amsterdam. Hiernaast wordt Café Jakarta gebouwd; een groot restaurant met oesterbar. De ruimte wordt transparant, uitnodigend en combineert een industrieel karakter met een modern-Aziatische uitstraling. De horeca fungeert als ontmoetingsplek tussen hotelgasten, buurtbewoners en Amsterdammers. Een inspirerende locatie waar gegeten, gedronken, gewerkt en gerelaxt kan worden.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: