Joris Bijdendijk geslaagd voor zijn Meesterproef

29 september 2017 | Thijs Jacobs

Op donderdag 28 september is Joris Bijdendijk (33), chef-kok bij het Rijks*, Amsterdam geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nadat Joris in 2017 ook de eerste ster voor het Rijks behaalde, bekroonde hij zijn carrière verder met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.

Meesterproef

De Meesterproef van Joris Bijdendijk werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij zijn enorm onder de indruk van de 145ste SVH Meesterkok van Nederland: ‘’Joris heeft een zeer verfijnde techniek en je ziet en proeft de klassieke basis met moderne touch in al zijn gerechten. Van amuse tot dessert, elk gerecht heeft een verfijnde, eigen smaak die gecombineerd met verschillende structuren en technieken, tot ware Meesterwerken op het bord worden.’’

Droom die uitkomt

Joris Bijdendijk wist al vroeg dat hij SVH Meesterkok wilde worden. Hij werkte dan ook naast zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool bij SVH Meesterkok Ron Blaauw. Na zijn opleiding vertrok Joris naar Montpellier, Frankrijk om nog meer ervaring op te doen bij de gebroeders Pourcel in de keuken van Le Jardin des Sens. Na terugkomst in Nederland kookt hij in 2013 zijn eerste ster bij restaurant Bridges, waarna hij in 2017 ook het Rijks een eerste ster bezorgt. Joris is een teamplayer die trots is op deze titel. Het is de kroon op zijn werk bij het Rijks om een brigade samen te stellen die hiertoe in staat is. ‘’Het behalen van de Meestertitel is een droom die uitkomt. Samen met het team hebben we hier keihard aan gewerkt en het is gelukt!’’

SVH Meestertitels

Al sinds 1980 beheert SVH beheert namens de horecabranche de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker, Wijnmeester en Meesterhorecaondernemer). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: