Joris Bijdendijk geslaagd voor zijn Meesterproef

29 september 2017 | Thijs Jacobs

Op donderdag 28 september is Joris Bijdendijk (33), chef-kok bij het Rijks*, Amsterdam geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nadat Joris in 2017 ook de eerste ster voor het Rijks behaalde, bekroonde hij zijn carrière verder met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.

Meesterproef

De Meesterproef van Joris Bijdendijk werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij zijn enorm onder de indruk van de 145ste SVH Meesterkok van Nederland: ‘’Joris heeft een zeer verfijnde techniek en je ziet en proeft de klassieke basis met moderne touch in al zijn gerechten. Van amuse tot dessert, elk gerecht heeft een verfijnde, eigen smaak die gecombineerd met verschillende structuren en technieken, tot ware Meesterwerken op het bord worden.’’

Droom die uitkomt

Joris Bijdendijk wist al vroeg dat hij SVH Meesterkok wilde worden. Hij werkte dan ook naast zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool bij SVH Meesterkok Ron Blaauw. Na zijn opleiding vertrok Joris naar Montpellier, Frankrijk om nog meer ervaring op te doen bij de gebroeders Pourcel in de keuken van Le Jardin des Sens. Na terugkomst in Nederland kookt hij in 2013 zijn eerste ster bij restaurant Bridges, waarna hij in 2017 ook het Rijks een eerste ster bezorgt. Joris is een teamplayer die trots is op deze titel. Het is de kroon op zijn werk bij het Rijks om een brigade samen te stellen die hiertoe in staat is. ‘’Het behalen van de Meestertitel is een droom die uitkomt. Samen met het team hebben we hier keihard aan gewerkt en het is gelukt!’’

SVH Meestertitels

Al sinds 1980 beheert SVH beheert namens de horecabranche de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker, Wijnmeester en Meesterhorecaondernemer). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: