Joris Bijdendijk geslaagd voor zijn Meesterproef

29 september 2017 | Thijs Jacobs

Op donderdag 28 september is Joris Bijdendijk (33), chef-kok bij het Rijks*, Amsterdam geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nadat Joris in 2017 ook de eerste ster voor het Rijks behaalde, bekroonde hij zijn carrière verder met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.

Meesterproef

De Meesterproef van Joris Bijdendijk werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve in Waalre en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij zijn enorm onder de indruk van de 145ste SVH Meesterkok van Nederland: ‘’Joris heeft een zeer verfijnde techniek en je ziet en proeft de klassieke basis met moderne touch in al zijn gerechten. Van amuse tot dessert, elk gerecht heeft een verfijnde, eigen smaak die gecombineerd met verschillende structuren en technieken, tot ware Meesterwerken op het bord worden.’’

Droom die uitkomt

Joris Bijdendijk wist al vroeg dat hij SVH Meesterkok wilde worden. Hij werkte dan ook naast zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool bij SVH Meesterkok Ron Blaauw. Na zijn opleiding vertrok Joris naar Montpellier, Frankrijk om nog meer ervaring op te doen bij de gebroeders Pourcel in de keuken van Le Jardin des Sens. Na terugkomst in Nederland kookt hij in 2013 zijn eerste ster bij restaurant Bridges, waarna hij in 2017 ook het Rijks een eerste ster bezorgt. Joris is een teamplayer die trots is op deze titel. Het is de kroon op zijn werk bij het Rijks om een brigade samen te stellen die hiertoe in staat is. ‘’Het behalen van de Meestertitel is een droom die uitkomt. Samen met het team hebben we hier keihard aan gewerkt en het is gelukt!’’

SVH Meestertitels

Al sinds 1980 beheert SVH beheert namens de horecabranche de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker, Wijnmeester en Meesterhorecaondernemer). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: