Kevin Kroon is Bartender of the Year

19 mei 2016 |
Kevin Kroon is Bartender of the Year

Na een spectaculaire finale gisteravond in het W Hotel in Amsterdam, is Kevin Kroon verkozen tot Diageo World Class Dutch Bartender
of the Year 2016. Naast deze felbegeerde titel, die gepaard gaat met media-aandacht en begeleiding in zijn bartending carrière vanuit Diageo, mag Kevin zich nu ook voegen bij de World Class Family én reist hij eind september af naar Miami, om deel te nemen aan de wereldwijde finale. Tijdens deze Global Finals zal hij het opnemen tegen meer dan 50 bartenders over de hele wereld.

Foto: Ming Chao

Over de wedstrijd
Ook dit jaar trokken de 11 finalisten uit het hele land weer alles uit de kast om zich door de bloedstollende challenges heen te slaan. In deze voorrondes werden de bartenders getest op techniek, presentatie, snelheid, creativiteit, smaak en balans. De finaledag bestond uit drie voorrondes: de Liquid Mastery, waarin de kennis over Diageo's Reserve Brands in 50 vragen werd getoetst, de Thinking Drinker challenge waarin de bartenders drie cocktails blind moesten proeven en identificeren en tot slot The Sensorium Castle, waarvoor de deelnemers hun ‘signature' cocktail presenteerden met Schotse whisky als basisingrediënt. Hierbij lieten de bartenders zich inspireren door de rijke geschiedenis en het Schotse erfgoed, zoals de kastelen die symbool staan voor dit land.

De finale
Het waren Sergejs Platonovs (The Duchess, Amsterdam), Alberto Matallana (The Dr., Rotterdam), Leroy Soumokil (Mystique, Amsterdam) en Kevin Kroon (Door 74, Amsterdam) die zich kwalificeerden voor de halve finale in het W Hotel. Uiteindelijk stonden Leroy en Kevin in de Final Challenge tegenover elkaar in een nieuwe 'The Sensorium Castle' ronde. De jury bestond dit jaar uit Tess Posthumus (winnaar 2015), Andrew Nicholls (winnaar 2009), Casper Reinders (Horeca Influencer), Bobby Rust (Chef Bridges*), Selwyn Senatori (kunstenaar) en Ingmar Voerman (mixology journalist). Het was een bloedstollende finale, maar uiteindelijk was het Kevin Kroon die de jury overrompelde en de grote prijs van zijn voorganger Tess Posthumus in ontvangst mocht nemen. "De Nederlandse bartendingindustrie is ontzettend goed, je moet echt van alles uit de kast halen om kans te maken op deze titel. Ik heb 'The Sensorium Castle' challenge heel veel geoefend, zowel op mijn signature serve als op mijn verhaal, die moesten beiden perfect zijn. De winst is nog onwerkelijk voor mij, maar ik zal me vanaf nu volledig gaan focussen op de Global Finals in Miami", aldus Kroon.

Winnende cocktail
Kevin vertelde het verhaal over de familie Mac Donalds die honderd jaar geleden in de Duntulm Castle in Schotland leefde. In 1890 verdween de eigenaar van het kasteel, Arthur Mac Donald, en hiermee werd het erfgoed overgegeven aan zijn zus Elizabeth, die het kasteel transformeerde in 'Crown Castle Hotel'. Kevin maakte hierbij zijn signature serve: de House Special, 'Hunting Flask' met Talisker Skye Whisky als basis.

Over de wereldfinale
De wereldfinale vindt van 26 tot 29 september plaats in Miami. In deze week komen de beste bartenders ter wereld samen om te strijden om de internationale titel World Class Bartender of the Year.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: