Kevin Kroon is Bartender of the Year

19 mei 2016 |
Kevin Kroon is Bartender of the Year<

Na een spectaculaire finale gisteravond in het W Hotel in Amsterdam, is Kevin Kroon verkozen tot Diageo World Class Dutch Bartender
of the Year 2016. Naast deze felbegeerde titel, die gepaard gaat met media-aandacht en begeleiding in zijn bartending carrière vanuit Diageo, mag Kevin zich nu ook voegen bij de World Class Family én reist hij eind september af naar Miami, om deel te nemen aan de wereldwijde finale. Tijdens deze Global Finals zal hij het opnemen tegen meer dan 50 bartenders over de hele wereld.

Foto: Ming Chao

Over de wedstrijd
Ook dit jaar trokken de 11 finalisten uit het hele land weer alles uit de kast om zich door de bloedstollende challenges heen te slaan. In deze voorrondes werden de bartenders getest op techniek, presentatie, snelheid, creativiteit, smaak en balans. De finaledag bestond uit drie voorrondes: de Liquid Mastery, waarin de kennis over Diageo's Reserve Brands in 50 vragen werd getoetst, de Thinking Drinker challenge waarin de bartenders drie cocktails blind moesten proeven en identificeren en tot slot The Sensorium Castle, waarvoor de deelnemers hun ‘signature' cocktail presenteerden met Schotse whisky als basisingrediënt. Hierbij lieten de bartenders zich inspireren door de rijke geschiedenis en het Schotse erfgoed, zoals de kastelen die symbool staan voor dit land.

De finale
Het waren Sergejs Platonovs (The Duchess, Amsterdam), Alberto Matallana (The Dr., Rotterdam), Leroy Soumokil (Mystique, Amsterdam) en Kevin Kroon (Door 74, Amsterdam) die zich kwalificeerden voor de halve finale in het W Hotel. Uiteindelijk stonden Leroy en Kevin in de Final Challenge tegenover elkaar in een nieuwe 'The Sensorium Castle' ronde. De jury bestond dit jaar uit Tess Posthumus (winnaar 2015), Andrew Nicholls (winnaar 2009), Casper Reinders (Horeca Influencer), Bobby Rust (Chef Bridges*), Selwyn Senatori (kunstenaar) en Ingmar Voerman (mixology journalist). Het was een bloedstollende finale, maar uiteindelijk was het Kevin Kroon die de jury overrompelde en de grote prijs van zijn voorganger Tess Posthumus in ontvangst mocht nemen. "De Nederlandse bartendingindustrie is ontzettend goed, je moet echt van alles uit de kast halen om kans te maken op deze titel. Ik heb 'The Sensorium Castle' challenge heel veel geoefend, zowel op mijn signature serve als op mijn verhaal, die moesten beiden perfect zijn. De winst is nog onwerkelijk voor mij, maar ik zal me vanaf nu volledig gaan focussen op de Global Finals in Miami", aldus Kroon.

Winnende cocktail
Kevin vertelde het verhaal over de familie Mac Donalds die honderd jaar geleden in de Duntulm Castle in Schotland leefde. In 1890 verdween de eigenaar van het kasteel, Arthur Mac Donald, en hiermee werd het erfgoed overgegeven aan zijn zus Elizabeth, die het kasteel transformeerde in 'Crown Castle Hotel'. Kevin maakte hierbij zijn signature serve: de House Special, 'Hunting Flask' met Talisker Skye Whisky als basis.

Over de wereldfinale
De wereldfinale vindt van 26 tot 29 september plaats in Miami. In deze week komen de beste bartenders ter wereld samen om te strijden om de internationale titel World Class Bartender of the Year.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: