Overzicht Nederlandse michelinsterren

19 november 2014 |
Overzicht Nederlandse michelinsterren<

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de
sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag.

Utrecht grote afwezige
Opvallend: Noord-Holland doet het uiterst goed in de rangschikking. Amsterdam blijft de onbetwiste culinaire hoofdstad van Nederland en Utrecht is een opvallende afwezige in de lijst. Je zou van een van de grootste steden van Nederland meer verwachten op culinair niveau. Wellicht een aansporing om volgend jaar een gooi naar een ster te doen?

De lijst is als volgt te lezen: eerst het aantal sterren, dan de naam van de zaak en vervolgens de vestigingsplaats van het restaurant

3 De Leest - Vaassen
3 De Librije - Zwolle
2 Bord’Eau - Amsterdam
2 Ciel Bleu - Amsterdam
2 Librije’s Zusje - Amsterdam
2 @samhoud places - Amsterdam
2 Aan de Poel - Amstelveen
2 De Kromme Watergang Breskens – Hoofdplaat
2 De Lindenhof - Giethoorn
2 Chapeau! Haarlem – Bloemendaal
2 De Bokkedoorns - Haarlem – Overveen
2 ‘t Nonnetje - Harderwijk
2 Boreas - Heeze
2 Inter Scaldes - Kruiningen
2 Beluga - Maastricht
2 Da Vinci - Maasbracht
2 De Lindehof - Nuenen
2 FG - Rotterdam
2 Parkheuvel - Rotterdam
2 Fred Rotterdam – Kralingen
2 De Treeswijkhoeve - Waalre
1 De Vlindertuin - Zuidlaren
1 De Groene Lantaarn - Zuidwolde
1 Koriander - Drachten
1 Élevé - Leeuwarden
1 ‘t Raedthuys - Arnhem-Duiven
1 Basiliek - Harderwijk
1 De Kromme Dissel - Heelsum
1 O Mundo - Wageningen
1 ‘t Schulten Hues - Zutphen
1 Herberg Onder de Linden - Aduard
1 In de Molen - Onderdendam
1 Château Neercanne - Maastricht
1 One - Roermond
1 De Leuf - Ubachsberg
1 Valuas - Venlo
1 Aubergine - Venlo – Tegelen
1 Bretelli - Weert
1 Brienen aan de Maas - Well
1 Wolfslaar - Breda
1 Avant-Garde Van Groeninge - Eindhoven
1 De Karpendonkse Hoeve - Eindhoven
1 Wiesen - Eindhoven
1 De Zwaan - Etten-Leur
1 Sense - Den Bosch
1 De Heer Kocken - Den Bosch – Vught
1 Cordial - Oss
1 Wollercih - Sint-Oedenrode
1 Mijn Keuken - Wouw
1 Bridges - Amsterdam
1 Lastage - Amsterdam
1 Le Restaurant - Amsterdam
1 La Rive - Amsterdam
1 RON Gastrobar - Amsterdam
1 Sazanka - Amsterdam
1 Sinne - Amsterdam
1 Vermeer - Amsterdam
1 Vinkeles - Amsterdam
1 Yamazato - Amsterdam
1 Soigné - Bussum
1 Apicius - Castircum
1 ML - Haarlem
1 Ratatouille Food & Wine - Haarlem
1 Cheval Blanc - Haarlem – Heemstede
1 Lucas Rive - Hoorn
1 Posthoorn - Monnickendam
1 De Vrienden van Jacob - Santpoort
1 Merlet - Schoorl
1 Bij Jef - Texel – Den Hoorn
1 Kaatje bij de Sluis - Blokzijl
1 De Bokkepruik - Hardenberg – Heemse
1 ‘t Lansink - Hengelo
1 De Bloemenbeek - De Lutte
1 Blok’s - Amersfoort
1 La Provence - Driebergen -Rijsenburg
1 Kasteel Heemstede - Houten
1 De Burgemeester - Linschoten
1 ‘t Amsterdammertje - Loenen aan de Vecht
1 Tante Koosje - Loenen aan de Vecht
1 De Nederlanden - Vreeland
1 De Hoefslag - Zeist – Bosch en Duin
1 Spetters - Breskens
1 Pure C - Cadzand- Bad
1 ‘t Vlasbloemeken - Koewacht
1 La Trinité - Sluis
1 Katseveer - Wilhelminadorp
1 Kaagjesland - Gouda-Reeuwijk
1 Calla’s - Den Haag
1 HanTing Cuisine - Den Haag
1 Niven - Den Haag – Rijswijk
1 Seinpost - Den Haag – Scheveningen
1 De Gieser Wildeman - Noordeloos
1 Latour - Noordwijk aan Zee
1 Amarone - Rotterdam
1 Wereldmuseum - Rotterdam
1 Perceel - Rotterdam – Capelle a/d IJssel
1 De Moerbei - Warmond

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: