Overzicht Nederlandse michelinsterren

19 november 2014 |
Overzicht Nederlandse michelinsterren<

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de
sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag.

Utrecht grote afwezige
Opvallend: Noord-Holland doet het uiterst goed in de rangschikking. Amsterdam blijft de onbetwiste culinaire hoofdstad van Nederland en Utrecht is een opvallende afwezige in de lijst. Je zou van een van de grootste steden van Nederland meer verwachten op culinair niveau. Wellicht een aansporing om volgend jaar een gooi naar een ster te doen?

De lijst is als volgt te lezen: eerst het aantal sterren, dan de naam van de zaak en vervolgens de vestigingsplaats van het restaurant

3 De Leest - Vaassen
3 De Librije - Zwolle
2 Bord’Eau - Amsterdam
2 Ciel Bleu - Amsterdam
2 Librije’s Zusje - Amsterdam
2 @samhoud places - Amsterdam
2 Aan de Poel - Amstelveen
2 De Kromme Watergang Breskens – Hoofdplaat
2 De Lindenhof - Giethoorn
2 Chapeau! Haarlem – Bloemendaal
2 De Bokkedoorns - Haarlem – Overveen
2 ‘t Nonnetje - Harderwijk
2 Boreas - Heeze
2 Inter Scaldes - Kruiningen
2 Beluga - Maastricht
2 Da Vinci - Maasbracht
2 De Lindehof - Nuenen
2 FG - Rotterdam
2 Parkheuvel - Rotterdam
2 Fred Rotterdam – Kralingen
2 De Treeswijkhoeve - Waalre
1 De Vlindertuin - Zuidlaren
1 De Groene Lantaarn - Zuidwolde
1 Koriander - Drachten
1 Élevé - Leeuwarden
1 ‘t Raedthuys - Arnhem-Duiven
1 Basiliek - Harderwijk
1 De Kromme Dissel - Heelsum
1 O Mundo - Wageningen
1 ‘t Schulten Hues - Zutphen
1 Herberg Onder de Linden - Aduard
1 In de Molen - Onderdendam
1 Château Neercanne - Maastricht
1 One - Roermond
1 De Leuf - Ubachsberg
1 Valuas - Venlo
1 Aubergine - Venlo – Tegelen
1 Bretelli - Weert
1 Brienen aan de Maas - Well
1 Wolfslaar - Breda
1 Avant-Garde Van Groeninge - Eindhoven
1 De Karpendonkse Hoeve - Eindhoven
1 Wiesen - Eindhoven
1 De Zwaan - Etten-Leur
1 Sense - Den Bosch
1 De Heer Kocken - Den Bosch – Vught
1 Cordial - Oss
1 Wollercih - Sint-Oedenrode
1 Mijn Keuken - Wouw
1 Bridges - Amsterdam
1 Lastage - Amsterdam
1 Le Restaurant - Amsterdam
1 La Rive - Amsterdam
1 RON Gastrobar - Amsterdam
1 Sazanka - Amsterdam
1 Sinne - Amsterdam
1 Vermeer - Amsterdam
1 Vinkeles - Amsterdam
1 Yamazato - Amsterdam
1 Soigné - Bussum
1 Apicius - Castircum
1 ML - Haarlem
1 Ratatouille Food & Wine - Haarlem
1 Cheval Blanc - Haarlem – Heemstede
1 Lucas Rive - Hoorn
1 Posthoorn - Monnickendam
1 De Vrienden van Jacob - Santpoort
1 Merlet - Schoorl
1 Bij Jef - Texel – Den Hoorn
1 Kaatje bij de Sluis - Blokzijl
1 De Bokkepruik - Hardenberg – Heemse
1 ‘t Lansink - Hengelo
1 De Bloemenbeek - De Lutte
1 Blok’s - Amersfoort
1 La Provence - Driebergen -Rijsenburg
1 Kasteel Heemstede - Houten
1 De Burgemeester - Linschoten
1 ‘t Amsterdammertje - Loenen aan de Vecht
1 Tante Koosje - Loenen aan de Vecht
1 De Nederlanden - Vreeland
1 De Hoefslag - Zeist – Bosch en Duin
1 Spetters - Breskens
1 Pure C - Cadzand- Bad
1 ‘t Vlasbloemeken - Koewacht
1 La Trinité - Sluis
1 Katseveer - Wilhelminadorp
1 Kaagjesland - Gouda-Reeuwijk
1 Calla’s - Den Haag
1 HanTing Cuisine - Den Haag
1 Niven - Den Haag – Rijswijk
1 Seinpost - Den Haag – Scheveningen
1 De Gieser Wildeman - Noordeloos
1 Latour - Noordwijk aan Zee
1 Amarone - Rotterdam
1 Wereldmuseum - Rotterdam
1 Perceel - Rotterdam – Capelle a/d IJssel
1 De Moerbei - Warmond

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: