Amsterdamse hotels en restaurants koken tegen diabetes

4 juli 2017 | Roy Spijker

De Amsterdamse topchefs van AccorHotels hebben gisteravond in Novotel Amsterdam City tijdens een uitverkocht benefietdiner, in samenwerking met meerdere Michelin restaurants, een bedrag van €23.344,32 opgehaald voor de Bas van de Goor Foundation. Olympisch kampioen Bas van de Goor strijdt al jaren met zijn organisatie voor de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Deelnemende topchefs waren Roland Veldhuijzen (Tante Koosje), Andrès Delpeut (Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand), Mark Gratama (ML Haarlem), Tjitze van der Dam (Pressroom, INK hotel), Peter Bakker (ibis Schiphol Airport) en Frank-Jan Mutsaers Novotel Amsterdam City. 

Volgens initiatiefnemer Martijn van der Graaf van ibis Schiphol Airport was het diner een groot succes en krijgt diabetes de aandacht die het verdient: "Als hotelpartners staan we midden in de maatschappij en helpen we graag daar waar dat mogelijk is. Toen we onze collega’s benaderden voor dit initiatief was iedereen dan ook gelijk enthousiast. Daarnaast konden wij ook rekenen op hulp van sterrenrestaurants buiten AccorHotels. Alle leveranciers hebben belangeloos meegewerkt. Het hoge bedrag dat we hebben opgehaald is een mooie opsteker voor de Bas van de Goor Foundation."

Bas van de Goor Foundation
"Er zijn in Nederland meer dan 1 miljoen mensen met diabetes type 1 of 2. Er wordt zelfs voorspeld dat dit aantal groeit tot 1,3 miljoen Nederlanders in 2025. De afgelopen jaren is duidelijk geworden wat de positieve effecten van sport en bewegen op het leven met diabetes zijn. Voor mensen met diabetes zorgt het voor een betere instelling, terwijl het voor mensen zonder diabetes de kans op diabetes type 2 kan verkleinen", aldus Bas van de Goor. De Bas van de Goor Foundation zet zich in voor de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes en organiseert daarvoor sportweekenden voor kinderen en stimuleert mensen met diabetes om te gaan bewegen. ibis heeft een sterke band met de Bas van de Goor Foundation, zo heeft de BVDGF vorig jaar de roze trui van de Giro opgehaald in Milaan en naar Nederland gefietst. Gedurende de gehele reis is bij de hotels van ibis overnacht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: