Amsterdamse hotels en restaurants koken tegen diabetes

4 juli 2017 | Roy Spijker

De Amsterdamse topchefs van AccorHotels hebben gisteravond in Novotel Amsterdam City tijdens een uitverkocht benefietdiner, in samenwerking met meerdere Michelin restaurants, een bedrag van €23.344,32 opgehaald voor de Bas van de Goor Foundation. Olympisch kampioen Bas van de Goor strijdt al jaren met zijn organisatie voor de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Deelnemende topchefs waren Roland Veldhuijzen (Tante Koosje), Andrès Delpeut (Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand), Mark Gratama (ML Haarlem), Tjitze van der Dam (Pressroom, INK hotel), Peter Bakker (ibis Schiphol Airport) en Frank-Jan Mutsaers Novotel Amsterdam City. 

Volgens initiatiefnemer Martijn van der Graaf van ibis Schiphol Airport was het diner een groot succes en krijgt diabetes de aandacht die het verdient: "Als hotelpartners staan we midden in de maatschappij en helpen we graag daar waar dat mogelijk is. Toen we onze collega’s benaderden voor dit initiatief was iedereen dan ook gelijk enthousiast. Daarnaast konden wij ook rekenen op hulp van sterrenrestaurants buiten AccorHotels. Alle leveranciers hebben belangeloos meegewerkt. Het hoge bedrag dat we hebben opgehaald is een mooie opsteker voor de Bas van de Goor Foundation."

Bas van de Goor Foundation
"Er zijn in Nederland meer dan 1 miljoen mensen met diabetes type 1 of 2. Er wordt zelfs voorspeld dat dit aantal groeit tot 1,3 miljoen Nederlanders in 2025. De afgelopen jaren is duidelijk geworden wat de positieve effecten van sport en bewegen op het leven met diabetes zijn. Voor mensen met diabetes zorgt het voor een betere instelling, terwijl het voor mensen zonder diabetes de kans op diabetes type 2 kan verkleinen", aldus Bas van de Goor. De Bas van de Goor Foundation zet zich in voor de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes en organiseert daarvoor sportweekenden voor kinderen en stimuleert mensen met diabetes om te gaan bewegen. ibis heeft een sterke band met de Bas van de Goor Foundation, zo heeft de BVDGF vorig jaar de roze trui van de Giro opgehaald in Milaan en naar Nederland gefietst. Gedurende de gehele reis is bij de hotels van ibis overnacht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm...

Rotterdam
De Euromast is verkocht

Bijna 20 jaar geleden begon Willem Tieleman met het exploiteren van de de Euromast, iconisch silhouette in de skyline van Rotterdam. In 2016 was het tijd voor een nieuwe stap, en dat was eigenaar van het imposante bouwwerk worden. Investeringen die voor die tijd niet werden gedaan, konden nu volo...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: