Amsterdamse hotels en restaurants koken tegen diabetes

4 juli 2017 | Roy Spijker

De Amsterdamse topchefs van AccorHotels hebben gisteravond in Novotel Amsterdam City tijdens een uitverkocht benefietdiner, in samenwerking met meerdere Michelin restaurants, een bedrag van €23.344,32 opgehaald voor de Bas van de Goor Foundation. Olympisch kampioen Bas van de Goor strijdt al jaren met zijn organisatie voor de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Deelnemende topchefs waren Roland Veldhuijzen (Tante Koosje), Andrès Delpeut (Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand), Mark Gratama (ML Haarlem), Tjitze van der Dam (Pressroom, INK hotel), Peter Bakker (ibis Schiphol Airport) en Frank-Jan Mutsaers Novotel Amsterdam City. 

Volgens initiatiefnemer Martijn van der Graaf van ibis Schiphol Airport was het diner een groot succes en krijgt diabetes de aandacht die het verdient: "Als hotelpartners staan we midden in de maatschappij en helpen we graag daar waar dat mogelijk is. Toen we onze collega’s benaderden voor dit initiatief was iedereen dan ook gelijk enthousiast. Daarnaast konden wij ook rekenen op hulp van sterrenrestaurants buiten AccorHotels. Alle leveranciers hebben belangeloos meegewerkt. Het hoge bedrag dat we hebben opgehaald is een mooie opsteker voor de Bas van de Goor Foundation."

Bas van de Goor Foundation
"Er zijn in Nederland meer dan 1 miljoen mensen met diabetes type 1 of 2. Er wordt zelfs voorspeld dat dit aantal groeit tot 1,3 miljoen Nederlanders in 2025. De afgelopen jaren is duidelijk geworden wat de positieve effecten van sport en bewegen op het leven met diabetes zijn. Voor mensen met diabetes zorgt het voor een betere instelling, terwijl het voor mensen zonder diabetes de kans op diabetes type 2 kan verkleinen", aldus Bas van de Goor. De Bas van de Goor Foundation zet zich in voor de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes en organiseert daarvoor sportweekenden voor kinderen en stimuleert mensen met diabetes om te gaan bewegen. ibis heeft een sterke band met de Bas van de Goor Foundation, zo heeft de BVDGF vorig jaar de roze trui van de Giro opgehaald in Milaan en naar Nederland gefietst. Gedurende de gehele reis is bij de hotels van ibis overnacht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: