Ivan Beusink nieuwe keukenchef Rijks

22 februari 2017 | Roy Spijker
Ivan Beusink nieuwe keukenchef Rijks

Per 1 maart is Ivan Beusink onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk de nieuwe chef de cuisine van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Hij volgt de vertrekkende chefs Jos Timmer en Wim de Beer op en krijgt de dagelijkse leiding in de keuken.

Ivan Beusink (1986) is geen onbekende van Joris Bijdendijk. Hij werkt sinds de opening in 2014 als sous-chef van Rijks en was daarvoor drie jaar zijn sous-chef bij restaurant Bridges. “Wij hebben Ivan in het afgelopen jaar kunnen klaarstomen voor zijn nieuwe functie”.

Joris Bijdendijk: "Ivan is een chef van nu, een keiharde werker die zich niets aantrekt van de clichés van de klassieke keuken. Daarnaast vult hij mij feilloos aan en is altijd een stapje voor. Met Ivan krijgt Rijks een progressieve chef van de toekomst."

Ivan Beusink: "Ik werk zo'n 4,5 jaar samen met Joris waarvan nu 2,5 jaar bij Rijks. Dit voelt als mijn thuis. Ik kijk er enorm naar uit om met Rijks de volgende stap te zetten en het restaurant de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen. Ik ga voor een zaak die internationaal op de kaart staat."

Beusink werkte eerder samen met Jonathan Zandbergen bij het Polman’s Huis, was sous-chef bij restaurant Bridges onder Aurelien Poirot en later Joris Bijdendijk en is vanaf de opening in 2014 werkzaam geweest als souschef bij Rijks. Na zijn opleiding aan de Rijnijssel Culinairy School, waar hij in 2010 werd verkozen tot talent van het jaar, liep hij onder andere stage bij restaurants Le Jardin des Sens, Bord'eau en de Librije en werkte samen met chefs als Arnaud Donckele en Emmanuel Renaut en daarnaast met de gastchefs van Rijks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: