Ivan Beusink nieuwe keukenchef Rijks

22 februari 2017 | Roy Spijker

Per 1 maart is Ivan Beusink onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk de nieuwe chef de cuisine van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Hij volgt de vertrekkende chefs Jos Timmer en Wim de Beer op en krijgt de dagelijkse leiding in de keuken.

Ivan Beusink (1986) is geen onbekende van Joris Bijdendijk. Hij werkt sinds de opening in 2014 als sous-chef van Rijks en was daarvoor drie jaar zijn sous-chef bij restaurant Bridges. “Wij hebben Ivan in het afgelopen jaar kunnen klaarstomen voor zijn nieuwe functie”.

Joris Bijdendijk: "Ivan is een chef van nu, een keiharde werker die zich niets aantrekt van de clichés van de klassieke keuken. Daarnaast vult hij mij feilloos aan en is altijd een stapje voor. Met Ivan krijgt Rijks een progressieve chef van de toekomst."

Ivan Beusink: "Ik werk zo'n 4,5 jaar samen met Joris waarvan nu 2,5 jaar bij Rijks. Dit voelt als mijn thuis. Ik kijk er enorm naar uit om met Rijks de volgende stap te zetten en het restaurant de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen. Ik ga voor een zaak die internationaal op de kaart staat."

Beusink werkte eerder samen met Jonathan Zandbergen bij het Polman’s Huis, was sous-chef bij restaurant Bridges onder Aurelien Poirot en later Joris Bijdendijk en is vanaf de opening in 2014 werkzaam geweest als souschef bij Rijks. Na zijn opleiding aan de Rijnijssel Culinairy School, waar hij in 2010 werd verkozen tot talent van het jaar, liep hij onder andere stage bij restaurants Le Jardin des Sens, Bord'eau en de Librije en werkte samen met chefs als Arnaud Donckele en Emmanuel Renaut en daarnaast met de gastchefs van Rijks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: