Ivan Beusink nieuwe keukenchef Rijks

22 februari 2017 | Roy Spijker
Ivan Beusink nieuwe keukenchef Rijks

Per 1 maart is Ivan Beusink onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk de nieuwe chef de cuisine van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Hij volgt de vertrekkende chefs Jos Timmer en Wim de Beer op en krijgt de dagelijkse leiding in de keuken.

Ivan Beusink (1986) is geen onbekende van Joris Bijdendijk. Hij werkt sinds de opening in 2014 als sous-chef van Rijks en was daarvoor drie jaar zijn sous-chef bij restaurant Bridges. “Wij hebben Ivan in het afgelopen jaar kunnen klaarstomen voor zijn nieuwe functie”.

Joris Bijdendijk: "Ivan is een chef van nu, een keiharde werker die zich niets aantrekt van de clichés van de klassieke keuken. Daarnaast vult hij mij feilloos aan en is altijd een stapje voor. Met Ivan krijgt Rijks een progressieve chef van de toekomst."

Ivan Beusink: "Ik werk zo'n 4,5 jaar samen met Joris waarvan nu 2,5 jaar bij Rijks. Dit voelt als mijn thuis. Ik kijk er enorm naar uit om met Rijks de volgende stap te zetten en het restaurant de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen. Ik ga voor een zaak die internationaal op de kaart staat."

Beusink werkte eerder samen met Jonathan Zandbergen bij het Polman’s Huis, was sous-chef bij restaurant Bridges onder Aurelien Poirot en later Joris Bijdendijk en is vanaf de opening in 2014 werkzaam geweest als souschef bij Rijks. Na zijn opleiding aan de Rijnijssel Culinairy School, waar hij in 2010 werd verkozen tot talent van het jaar, liep hij onder andere stage bij restaurants Le Jardin des Sens, Bord'eau en de Librije en werkte samen met chefs als Arnaud Donckele en Emmanuel Renaut en daarnaast met de gastchefs van Rijks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: