Ivan Beusink nieuwe keukenchef Rijks

22 februari 2017 | Roy Spijker

Per 1 maart is Ivan Beusink onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk de nieuwe chef de cuisine van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum. Hij volgt de vertrekkende chefs Jos Timmer en Wim de Beer op en krijgt de dagelijkse leiding in de keuken.

Ivan Beusink (1986) is geen onbekende van Joris Bijdendijk. Hij werkt sinds de opening in 2014 als sous-chef van Rijks en was daarvoor drie jaar zijn sous-chef bij restaurant Bridges. “Wij hebben Ivan in het afgelopen jaar kunnen klaarstomen voor zijn nieuwe functie”.

Joris Bijdendijk: "Ivan is een chef van nu, een keiharde werker die zich niets aantrekt van de clichés van de klassieke keuken. Daarnaast vult hij mij feilloos aan en is altijd een stapje voor. Met Ivan krijgt Rijks een progressieve chef van de toekomst."

Ivan Beusink: "Ik werk zo'n 4,5 jaar samen met Joris waarvan nu 2,5 jaar bij Rijks. Dit voelt als mijn thuis. Ik kijk er enorm naar uit om met Rijks de volgende stap te zetten en het restaurant de komende jaren naar een nog hoger niveau te tillen. Ik ga voor een zaak die internationaal op de kaart staat."

Beusink werkte eerder samen met Jonathan Zandbergen bij het Polman’s Huis, was sous-chef bij restaurant Bridges onder Aurelien Poirot en later Joris Bijdendijk en is vanaf de opening in 2014 werkzaam geweest als souschef bij Rijks. Na zijn opleiding aan de Rijnijssel Culinairy School, waar hij in 2010 werd verkozen tot talent van het jaar, liep hij onder andere stage bij restaurants Le Jardin des Sens, Bord'eau en de Librije en werkte samen met chefs als Arnaud Donckele en Emmanuel Renaut en daarnaast met de gastchefs van Rijks.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: