Bas Jonker vertegenwoordigt Nederland tijdens finale Jeunes Chefs Rôtisseurs

Auteur: Redactie
Events 22 mei 2023
Bas Jonker vertegenwoordigt Nederland tijdens finale Jeunes Chefs Rôtisseurs V.l.n.r. Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué Chaîne des Rôtisseurs, Michel Oude Booijink, De Wiemsel, Bas Jonker, Carelshaven, Rutger van der Hoeven, restaurant Bridges en Piet van den Bosch, Culinair Adviseur Jaarbeurs

Bas Jonker (24), creative souschef van restaurant Carelshaven in Delden, vertegenwoordigt Nederland tijdens de finale van de internationale kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs in het Turkse Istanboel in oktober.

Jonker was één van de vijf jonge en veelbelovende souschefs, die vorig jaar bij de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk in actie kwam tijdens de jaarlijkse kookwedstrijd. Helaas bleek het dit jaar niet mogelijk om een landelijke wedstrijd te organiseren, maar als runner-up van vorig jaar is hij gevraagd om ons land dit jaar te vertegenwoordigen.

Bas werkt in de keuken van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden. Directeur-eigenaar Alco van Berkel is trots op zijn jonge, veelbelovende medewerker en geeft aan dat Bas het afgelopen jaar veel vooruitgang heeft geboekt.

Van 4 tot en met 8 oktober 2023 wordt Nederland vertegenwoordigt door Bas in de internationale finale in Istanboel, waar twintig landen strijden om de hoogste eer. Hij wordt begeleid door Rutger van der Hoeven van restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand uit Amsterdam, de winnaar van vorig jaar.

Blackbox

Bas is op 15 mei beoordeeld op de criteria die ook zullen gelden bij de internationale wedstrijd middels een ‘blackbox’. Hierin zaten een aantal verplichte ingrediënten welke terug moesten komen in zijn menu.

Tijdens de bereidingen in de keuken werd aandacht besteed aan kooktechniek, hygiëne en duurzaamheid. Het driegangenmenu dat Bas had bereid werd geproeft door vakgenoten, die beoordeelden de gerechten op presentatie, evenwichtigheid, cuisson en smaak.

Direct na afloop zijn de bevindingen, aandachtspunten en aanbevelingen met Bas gedeeld. Ook zijn afspraken gemaakt over stages en trainingen, zodat Bas zich zo optimaal mogelijk kan voorbereiden.

Chaîne des Rôtisseurs

Chaîne des Rôtisseurs is een vereniging met een goede smaak. Als lid lunch of dineer je in de betere restaurants in het land. De vereniging heeft als doel om gezamenlijk culinair te genieten op een vriendschappelijke wijze. De Chaîne heeft bijna 25.000 leden wereldwijd, verdeeld over tachtig landen. Ieder land, ofwel iedere Bailliage, houdt maandelijks lunches, diners en wiinproeverijen voor haar leden.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws