Nieuw: The French Connection Amsterdam

25 augustus 2015
Nieuw: The French Connection Amsterdam

The French Connection is het langverwachte nieuwe restaurant in het pand waar eerder Odeon huisvestte. In het hart van Amsterdam nemen Paul Mercier
en Jef van den Hout gasten mee door de 21 culinaire regio's van Frankrijk. Fransman Paul Mercier was eerder souschef van Joris Bijdendijk bij restaurant Bridges en Jef van den Hout was souschef bij restaurant Bord'eau.

*A la Française*
Op de kaart kunnen gasten kiezen uit 13 kleine gerechtjes, de tapas 'A la Française', of eten zij à la carte een drie- tot vijfgangenmenu. Op de wijnkaart staan uitsluitend Franse wijnen. Het restaurant bevindt zich in het souterrain van het pand aan het Singel waar eerder Ricardo's van chef "Ricardo van Ede":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=ricardo+van+ede&x=zoeken zat.

*Lang gekoesterde droom*
Met The French Connection gaat volgens chefs Mercier en Van den Hout een lang gekoesterde droom van hen in vervulling: een restaurant beginnen waar mooie maar betaalbare gerechten worden geserveerd. De basis van de gerechten bestaat naar eigen zeggen uit de rijke smaken van de Franse keuken waar Paul Mercier voor staat, gecombineerd met een lichte twist en verfijning van de moderne keuken van Jef van den Hout.

Overig nieuws