Column: het nieuwe normaal

20 april 2020 | Sico de Moel

Wat is dat eigenlijk, het nieuwe normaal?

Is het straks weer normaal om gezellig met vrienden uit eten te gaan?

Moet ik straks iemand die niest mijn restaurant uitzetten?

Eerlijk heb ik geen idee hoe mijn wereld als restaurateur er de komende jaren uit gaat zien. Ik faciliteer menselijk contact op een zo aangenaam mogelijke wijze. Daar zal altijd behoefte aan blijven, maar de manier waarop is een groot vraagteken.

Wat ik wel weet is dat toeristen, expats, zakelijke gasten en groepjes voorlopig weg zullen blijven uit Amsterdam. Voor mij waren dit altijd belangrijke doelgroepen. We zullen dus iets nieuws moeten verzinnen.

Voorlopig zijn dat dus de thuismenu's, en daar hebben we best wel lol in. Elke week verzinnen we weer een nieuw menu en kijken we hoe de reacties zijn.

Leuk om te zien hoe het aantal fans dat elke week weer trouw bestelt steeds meer groeit. Dat is prachtige waardering en daar doen we het uiteindelijk toch voor.

Het is belangrijk als ondernemer dat je je kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden, aan het nieuwe normaal. Voorlopig kunnen we alleen maar gissen, niemand die het weet.

Wat we gelukkig wel weten is ons nieuwe menu voor komende week:

Lokaal, duurzaam en superlekker. We maken een Friese geitenbokstoof met Weduwe Joustra Beerenburg, zoetzure rode kool en een frisse appelcompote. Het voorgerecht is een zomerse creatie van aubergine en het dessert een spectaculaire verrassing met rabarber en witte chocolade.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: