Column: het nieuwe normaal

20 april 2020 | Sico de Moel

Wat is dat eigenlijk, het nieuwe normaal?

Is het straks weer normaal om gezellig met vrienden uit eten te gaan?

Moet ik straks iemand die niest mijn restaurant uitzetten?

Eerlijk heb ik geen idee hoe mijn wereld als restaurateur er de komende jaren uit gaat zien. Ik faciliteer menselijk contact op een zo aangenaam mogelijke wijze. Daar zal altijd behoefte aan blijven, maar de manier waarop is een groot vraagteken.

Wat ik wel weet is dat toeristen, expats, zakelijke gasten en groepjes voorlopig weg zullen blijven uit Amsterdam. Voor mij waren dit altijd belangrijke doelgroepen. We zullen dus iets nieuws moeten verzinnen.

Voorlopig zijn dat dus de thuismenu's, en daar hebben we best wel lol in. Elke week verzinnen we weer een nieuw menu en kijken we hoe de reacties zijn.

Leuk om te zien hoe het aantal fans dat elke week weer trouw bestelt steeds meer groeit. Dat is prachtige waardering en daar doen we het uiteindelijk toch voor.

Het is belangrijk als ondernemer dat je je kunt aanpassen aan veranderende omstandigheden, aan het nieuwe normaal. Voorlopig kunnen we alleen maar gissen, niemand die het weet.

Wat we gelukkig wel weten is ons nieuwe menu voor komende week:

Lokaal, duurzaam en superlekker. We maken een Friese geitenbokstoof met Weduwe Joustra Beerenburg, zoetzure rode kool en een frisse appelcompote. Het voorgerecht is een zomerse creatie van aubergine en het dessert een spectaculaire verrassing met rabarber en witte chocolade.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: