Avondlockdown definitief verlengd tot halverwege januari

Auteur: Redactie
Wet- en regelgeving Corona 14 december 2021
Avondlockdown definitief verlengd tot halverwege januari

De huidige avondlockdown wordt verlengd tot minimaal 14 januari 2022. Dat maakten demissionair minister-president Mark Rutte en ‘coronaminister’ Hugo de Jonge zojuist bekend tijdens de persconferentie.

Met het verlengen van de avondlockdown, stelt het kabinet de huidige steunpakketten beschikbaar voor het gehele eerste kwartaal van 2022.

Het verlengen van de avondlockdown betekent dat de horeca nog minimaal een maand gesloten moet zijn van 17.00 uur tot 05.00 uur. Afhalen en bezorgen blijft na 17.00 wel tot de mogelijkheden behoren. Het verlengen van de avondlockdown komt voor veel horecaondernemers niet als een verrassing. Het besluit hing al enkele dagen in de lucht.

Onzekerheid

Het RIVM meldde dinsdag dat het aantal positieve tests afgelopen week met 21 procent is gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Ondanks de ingezette daling maakt de politiek zich zorgen over de onzekerheid rondom de omikronvariant. Hoewel de piek van de deltavariant over het hoogtepunt te zijn, voorziet het kabinet veel onzekerheid rondom de omikronvariant. Rutte en De Jonge sluiten niet uit dat voor het meetmoment het kabinet strenge maatregelen zal afkondigen.

Dit zijn de regels voor de horeca

 -     Houd 1,5 meter afstand

 -     De horeca is gesloten tussen 17.00 en 05.00

 -     Een zitplaats is verplicht

 -     Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar voor wie niet aan tafel zit

 -     Een toegangsbewijs is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar

 -     Op doorstroomlocaties geldt een maximum van 1 bezoeker per 5 vierkante meter

Overig nieuws