Je hebt gezocht op: cocktails

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
6 juni 2025Nieuws

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen

In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant-Bar Mystique opent 1 augustus in het Efteling Grand Hotel
4 juni 2025Nieuws

Restaurant-Bar Mystique opent 1 augustus in het Efteling Grand Hotel

Het Efteling Grand Hotel, waar de Efteling de hoogste kwaliteit van luxe gaat aanbieden, herbergt vanaf 1 augustus twee nieuwe unieke restaurants. Bij...

Wouter van Laarhoven gaat voor restyling Alma Oisterwijk* en stopt met Alma Bistro
23 mei 2025Nieuws

Wouter van Laarhoven gaat voor restyling Alma Oisterwijk* en stopt met Alma Bistro

Restaurant Alma* in Oisterwijk krijgt aankomende zomer een make-over. Het sterrenrestaurant van Wouter van Laarhoven introduceert tevens een aanvullen...

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro
23 mei 2025Nieuws

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro

Alma Bistro in Breda gaat per 1 juni 2025 verder onder de naam Amí Bistro. De samenwerking met Alma Oisterwijk is beëindigd en de bistro w...

Gyojasang brengt authentieke Koreaanse smaken naar eerste Nederlandse vestiging
16 mei 2025Nieuws

Gyojasang brengt authentieke Koreaanse smaken naar eerste Nederlandse vestiging

Vandaag opent Gyojasang haar eerste Nederlandse vestiging aan de Amstelstraat in Amsterdam, op de locatie waar voorheen Wagamama zat. Dit concept, dat...

Deze dagen in juni bieden jou extra omzetmomenten
8 mei 2025Nieuws

Deze dagen in juni bieden jou extra omzetmomenten

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs maakt finalisten 2025 bekend
10 april 2025Nieuws

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs maakt finalisten 2025 bekend

Na een theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deelnemers gesel...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!
9 april 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten in mei!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025
1 april 2025Nieuws

Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025

Harmen School van ROC Landstede Zwolle heeft de landelijke finale van de CuliQuiz Battle 2025 gewonnen. De finale vond maandagmiddag plaats in de H20...

Luc Kusters verhuist met Bolenius* naar Rembrandtpark
27 maart 2025Nieuws

Luc Kusters verhuist met Bolenius* naar Rembrandtpark

Bolenius* opent vanaf 17 april de deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. Het restaurant op de Zuidas blijft voorlopig no...

Nieuwe culinaire hotspot in Nieuw Kralingen: Grand Locale
20 maart 2025Nieuws

Nieuwe culinaire hotspot in Nieuw Kralingen: Grand Locale

De magie van het oude Milaan bruist tot leven in Grand Locale, het nieuwe restaurant in Rotterdam. De culinaire hotspot, opgezet door de ondernemers a...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten!
12 maart 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...

De kracht van co-branding
27 februari 2025Nieuws

De kracht van co-branding

McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

De psychologie achter alcoholvrij: waarom kiezen gasten ervoor (of niet)?
26 februari 2025Nieuws

De psychologie achter alcoholvrij: waarom kiezen gasten ervoor (of niet)?

De afgelopen jaren werden alcoholvrije dranken steeds populairder en ook het assortiment groeide als kool. Van 0,0-bieren tot complexe cocktails, het...

Hoe verhoog je de marges op alcoholvrije dranken?
12 februari 2025Nieuws

Hoe verhoog je de marges op alcoholvrije dranken?

Er zijn steeds meer gasten die kiezen voor alcoholvrije dranken. Of het gaat om de gezondheid, de trend om minder alcohol te drinken of de taak van BO...

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025
10 februari 2025Nieuws

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025

Vandaag, maandag 10 februari, vond in TivoliVredenburg te Utrecht de gidslancering van Gault&Millau 2025 plaats. Daarnaast werden er 18 awards uit...

Kruiden, bitters en infusies: de bouwstenen van alcoholvrije cocktails
5 februari 2025Nieuws

Kruiden, bitters en infusies: de bouwstenen van alcoholvrije cocktails

Alcoholvrije cocktails zijn allang geen simpele fruitsapjes meer. Gasten verwachten complexe smaken die net zo gelaagd zijn als hun alcoholische tegen...

Hoe promoot je alcoholvrij in de horeca?
22 januari 2025Nieuws

Hoe promoot je alcoholvrij in de horeca?

Dat alcoholvrije dranken de afgelopen jaren in populariteit gestegen zijn, is geen verassing meer. Steeds meer gasten kiezen bewust voor een alcoholvr...

Deze dagen bieden extra omzetmomenten voor jouw horecagelegenheid!
22 januari 2025Nieuws

Deze dagen bieden extra omzetmomenten voor jouw horecagelegenheid!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...

Verrijk je kaart met kombucha, hét alcoholvrije alternatief
15 januari 2025Nieuws

Verrijk je kaart met kombucha, hét alcoholvrije alternatief

Kombucha is een gefermenteerde drank die de afgelopen jaren flink aan populariteit heeft gewonnen, zowel in de supermarkt als in de horeca. Deze bijzo...

Celest open haar deuren in Rotterdamse Zalmhaven
13 januari 2025Nieuws

Celest open haar deuren in Rotterdamse Zalmhaven

Met een droneshow, walking dinner en cocktails vierde Rotterdam vrijdagavond de opening van Celest, het nieuwe gastronomische restaurant en bar boveni...

Investeren in... glaswerk
23 december 2024Nieuws

Investeren in... glaswerk

Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant
29 oktober 2024Nieuws

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant

Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hie...

Wie gaat er op 4 november met de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs vandoor?
28 oktober 2024Nieuws

Wie gaat er op 4 november met de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs vandoor?

De ontknoping van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) nadert zijn hoogtepunt. Op 4 november 2024 wordt bekend wie van de t...

Michelin-ervaring in restaurant en bar op topverdiepingen Zalmhaven
16 oktober 2024Nieuws

Michelin-ervaring in restaurant en bar op topverdiepingen Zalmhaven

Celest, het nieuwe concept op de 57e en 58e verdieping van De Zalmhaven in Rotterdam, krijgt steeds meer vorm. In de afgelopen maanden is een keukente...

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat
2 oktober 2024Nieuws

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat

Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...

Nieuw Italiaans restaurant in Amsterdam: Demetra opent de deuren
16 augustus 2024Nieuws

Nieuw Italiaans restaurant in Amsterdam: Demetra opent de deuren

In het centrum van Amsterdam, aan de Reguliersdwarsstraat, opent het Italiaanse restaurant Demetra. Met een kaart vol verse en huisgemaakte Italiaanse...

Laphroaig whisky en chef Jaimie van Heije openen pop-up restaurant
7 augustus 2024Nieuws

Laphroaig whisky en chef Jaimie van Heije openen pop-up restaurant

Jaimie van Heije maakte samen met Laphroaig eerder dit jaar een culinaire expeditie naar het Schotse schiereiland Islay, gericht op het ontwerpen van...

Henrie en Ingrid van der Heijden openen Restobar Vista in Rotterdam
24 juli 2024Nieuws

Henrie en Ingrid van der Heijden openen Restobar Vista in Rotterdam

Ingrid en Henrie van der Heijden hebben op 15 juli 2024 Restobar Vista in Rotterdam geopend. Het is het tweede restaurant van het paar, dat ook eigena...

Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge vestigt zich in Londen
17 juli 2024Nieuws

Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge vestigt zich in Londen

Het ongeëvenaarde fine dining steakhouse restaurant Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge in Amsterdam, dat onderdeel is van The Entourage Group...

Alma Bistro in Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars
9 juli 2024Nieuws

Alma Bistro in Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hebben op 5 juli 2024 Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na sterrenresta...

Restaurant ’t Slaakhuys opent haar deuren in Rotterdam
14 juni 2024Nieuws

Restaurant ’t Slaakhuys opent haar deuren in Rotterdam

Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieu...

Nieuw restaurant 'Vegitalian' in Rotterdam geïnspireerd op vegetarische mediterrane keuken
10 juni 2024Nieuws

Nieuw restaurant 'Vegitalian' in Rotterdam geïnspireerd op vegetarische mediterrane keuken

Rotterdam heeft een nieuwe hotspot: restaurant Vegitalian. Waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat, is nu plaatsgemaakt voor een all day h...

Augustus: 3 extra omzetmomenten voor restaurants
7 juni 2024Nieuws

Augustus: 3 extra omzetmomenten voor restaurants

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft...

Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één
16 mei 2024Nieuws

Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één

Vrijdag 17 mei opent Soulkitchen officieel de deuren. Gelegen in een historisch pand in het hart van Amsterdam is Soulkitchen meer dan alleen een rest...

Familierestaurant Papa’s Pannenkoeken opent in Utrecht Leidsche Rijn
14 mei 2024Nieuws

Familierestaurant Papa’s Pannenkoeken opent in Utrecht Leidsche Rijn

Het nieuwe familierestaurant Papa’s Pannenkoeken opent binnenkort haar deuren in Utrecht Leidsche Rijn, voor de opening van het restaurant is ee...

Beste sherry-cocktail ter wereld komt uit België
13 mei 2024Nieuws

Beste sherry-cocktail ter wereld komt uit België

De Belg Robbe Dupon uit Brugge, België, is 9 mei wereldkampioen geworden in de Tio Pepe Challenge. Deelnemers van deze wedstrijd streden in de ba...

Jaimie van Heije nieuwe signature chef van restaurant Next
24 april 2024Nieuws

Jaimie van Heije nieuwe signature chef van restaurant Next

In oktober 2022 brachten Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek met NEXT een nieuw verhaal naar de NDSM, op nog geen 300 meter van hun Pllek. Ze namen d...

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs maakt finalisten 2024 bekend
19 april 2024Nieuws

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs maakt finalisten 2024 bekend

Na een intensieve theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deeln...

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars
12 april 2024Nieuws

Str’eat opent deuren met tien verschillende keukens en drie bars

Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...