Je hebt gezocht op: amsterdam

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024
27 maart 2024Nieuws

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor april 2024 maar...

Hard Rock Cafe Amsterdam viert 25-jarig bestaan met speciale toevoeging aan collectie
22 maart 2024Nieuws

Hard Rock Cafe Amsterdam viert 25-jarig bestaan met speciale toevoeging aan collectie

Hard Rock Cafe Amsterdam, de iconische bestemming voor muziekliefhebbers wereldwijd, bestaat exact 25 jaar. Speciaal ter ere van deze mijlpaal doneerd...

Nederlandse chef Marco van der Wijngaard niet geplaatst voor wereldfinale Bocuse d’Or
21 maart 2024Nieuws

Nederlandse chef Marco van der Wijngaard niet geplaatst voor wereldfinale Bocuse d’Or

Het Nederlandse Bocuse d’Or-team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) heeft tijdens de Europese finale in...

Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or
14 maart 2024Nieuws

Chef-kok Marco van der Wijngaard in startblokken voor Europese finale Bocuse d’Or

Chef-kok Marco van der Wijngaard (31) vertegenwoordigt Nederland dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024 tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or...

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”
14 maart 2024Nieuws

Ramez Ramzy: “De tijd van Argentinian steakhouses is voorbij”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Nieuwe ‘barstro’ Prins & Aap brengt cocktailbar en bistro samen
13 maart 2024Nieuws

Nieuwe ‘barstro’ Prins & Aap brengt cocktailbar en bistro samen

Barstro Prins & Aap opent in het bekende boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Prins & Aap is een combinatie van een creatieve bar...

Ron Gastrobar kondigt unieke samenwerking aan
13 maart 2024Nieuws

Ron Gastrobar kondigt unieke samenwerking aan

Met trots kondigt Ron Gastrobar een buitengewoon culinair evenement aan, waarbij Amsterdam en Ibiza samenkomen in een memorabele ervaring. Op zondag 2...

The Entourage Group introduceert exclusieve pop-up op Ibiza met Mr Porter
11 maart 2024Nieuws

The Entourage Group introduceert exclusieve pop-up op Ibiza met Mr Porter

Deze zomer brengt The Entourage Group hun Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge naar Ibiza als een pop-up en verwelkomt gasten vanaf 17 mei voor een...

Tom Haines begonnen als corporate chef bij UMH Group
11 maart 2024Nieuws

Tom Haines begonnen als corporate chef bij UMH Group

UMH Group, onder andere bekend van de George restaurants, heeft Tom Haines aangesteld als nieuwe corporate chef. Haines, oorspronkelijk uit Engeland,...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Ogen zijn groter dan de maag
5 maart 2024Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Ogen zijn groter dan de maag

Bovenstaande kop 'Ogen zijn groter dan de maag' heb ik van mijn vader geleerd; mijn vader is een optimistische man. Mensen bepalen of ze een gere...

Verleidelijke lokroep van culinaire hotspot The Siren leidt naar het Rokin
5 maart 2024Nieuws

Verleidelijke lokroep van culinaire hotspot The Siren leidt naar het Rokin

Komend voorjaar ontkomt niemand aan de verleidelijke lokroep van The Siren. Eind april, begin mei wordt in een dubbel, statig grachtenpand aan de gloe...

Kaasfonduerestaurant Smelt opent crowdfunding voor nieuwe locatie in Den Bosch
4 maart 2024Nieuws

Kaasfonduerestaurant Smelt opent crowdfunding voor nieuwe locatie in Den Bosch

Kaasfonduerestaurant Smelt opent na het succes in Amsterdam een vestiging in de culinaire hoofdstraat van Den Bosch: de Korte Putstraat. Voor de openi...

JRE-Nederland doet mee aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel
4 maart 2024Nieuws

JRE-Nederland doet mee aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel

Als trotse deelnemer aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel nodigt JRE-Nederland heel Nederland uit om van 4 tot en met 10 maart samen met he...

Inschrijving negende editie van de duurzame Gaia Green Awards geopend
4 maart 2024Nieuws

Inschrijving negende editie van de duurzame Gaia Green Awards geopend

De duurzaamste hotels, restaurants en MICE-locaties uit de Benelux kunnen zich aanmelden voor de negende editie van de Gaia Green Awards. Deze awards...

Eigenaren van DeDakkas openen Kastan in Hoofddorp
1 maart 2024Nieuws

Eigenaren van DeDakkas openen Kastan in Hoofddorp

Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer Kastan haar deuren. Kastan wordt de tweede horecazaak van de H...

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”
29 februari 2024Nieuws

JanBas van Aalderen: “Het is cruciaal om een koers te bepalen voor je zaak”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu** als chef de cuisine
26 februari 2024Nieuws

Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu** als chef de cuisine

Ciel Bleu Restaurant** versterkt het team met de aanstelling van Mike Klaassen (25). Per 1 maart vervult Mike de rol van chef de cuisine in de keuken...

Nieuw in Amsterdam: Café Cress heeft elke week een nieuwe menukaart
23 februari 2024Nieuws

Nieuw in Amsterdam: Café Cress heeft elke week een nieuwe menukaart

Café Cress is een nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-Noord. Achter dit horecaconcept gaan Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martine...

Krusta opent: Zuid-Europa aan het Amsterdamse Europaplein
16 februari 2024Nieuws

Krusta opent: Zuid-Europa aan het Amsterdamse Europaplein

Op 15 februari opent een nieuw funky restaurant met bar in Amsterdam: Krusta. Op het menu staat onder andere versgebakken pizza, bruschetta met auberg...

Nieuwe restobar ‘Jacob’ in Amsterdam Oud-West belooft unieke ervaring
16 februari 2024Nieuws

Nieuwe restobar ‘Jacob’ in Amsterdam Oud-West belooft unieke ervaring

Een nieuwe culinaire hotspot staat op het punt de deuren te openen aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Met een unieke samenwerking tussen e...

De Kruidfabriek by Lute gaat verder als Fêtevis
15 februari 2024Nieuws

De Kruidfabriek by Lute gaat verder als Fêtevis

Peter en Marieke Lute maken een sprong voorwaarts door een stap opzij te doen voor de nieuwe generatie - hun eigen kroost. Dochters Sara en Isabelle g...

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”
15 februari 2024Nieuws

Tijn Verstappen: “Mijn keuzes zijn gebaseerd op intuïtie”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...

Arca Amsterdam krijgt bezoek uit Portugal voor vijfde editie van Behind the Pass
13 februari 2024Nieuws

Arca Amsterdam krijgt bezoek uit Portugal voor vijfde editie van Behind the Pass

Op woensdag 13 maart verwelkomen Henrique Sá Pessoa & het Arca-team chef-kok David Jesus, een van Portugals jongste gedecoreerde chef-koks...

Nederlands Culinair Team wint tweemaal zilver op Culinary Olympics
7 februari 2024Nieuws

Nederlands Culinair Team wint tweemaal zilver op Culinary Olympics

Het Nederlands Culinair Team heeft tijdens de Culinary Olympics (IKA) in Stuttgart twee zilveren medailles in de wacht gesleept. De jury was erg entho...

Younique Concepts en Vermaat slaan de handen ineen met een nieuwe koers voor Amstel1
7 februari 2024Nieuws

Younique Concepts en Vermaat slaan de handen ineen met een nieuwe koers voor Amstel1

Het partnership tussen Younique Concepts en Vermaat bouwt voort op eerdere succesvolle collabs van de twee horeca bedrijven, zoals de Pesca pop-ups op...

Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids
5 februari 2024Nieuws

Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids

De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants...

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024
5 februari 2024Nieuws

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nede...

Gault&Millau 2024: De hoogste nieuwe binnenkomers
5 februari 2024Nieuws

Gault&Millau 2024: De hoogste nieuwe binnenkomers

Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Van de 842 restaurants die op de lijst prijken, zijn er 72 nieuw op...

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger
5 februari 2024Nieuws

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger

Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...

‘World’s 50 Best Restaurants’ #33 El Chato komt koken met Joris Bijdendijk
2 februari 2024Nieuws

‘World’s 50 Best Restaurants’ #33 El Chato komt koken met Joris Bijdendijk

Op 21 en 22 maart koken chef Joris Bijdendijk en chef Álvaro Clavijo samen tijdens een tweedaags gastchef evenement op het open vuur bij restau...

Restaurant Flore** start het nieuwe jaar met nieuwe maître d’
2 februari 2024Nieuws

Restaurant Flore** start het nieuwe jaar met nieuwe maître d’

Vanaf 1 februari zal Roos Stevens het team van restaurant Flore(**) versterken in haar nieuwe rol als maître d’. Zij zal onder andere vera...

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam
1 februari 2024Nieuws

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam

Niemand minder dan tweesterrenchef Arjan Speelman van restaurant Ciel Bleu heeft de rol van coach op zich genomen voor het Nederlandse team dat op 19...

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”
1 februari 2024Nieuws

René Bogaart: “Liever een snel kwartje dan een langzame euro”

Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...

Tjaco van Eijken wordt nieuwe chef Restaurant Vermeer
31 januari 2024Nieuws

Tjaco van Eijken wordt nieuwe chef Restaurant Vermeer

Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als culinary director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na achttien jaar draagt hij zijn taken als executi...

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia onder leiding van chef Schilo van Coevorden
24 januari 2024Nieuws

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia onder leiding van chef Schilo van Coevorden

Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...

Peter en Marieke Lute openen officieel de deuren van Green
24 januari 2024Nieuws

Peter en Marieke Lute openen officieel de deuren van Green

Na meer dan een jaar perfectioneren en bijschaven, openen culinair ondernemers Peter en Marieke Lute de deuren van Green voor zowel lunch als diner. D...

Daan Halle nieuwe Maître van restaurant Bridges Amsterdam
23 januari 2024Nieuws

Daan Halle nieuwe Maître van restaurant Bridges Amsterdam

Sinds 1 januari 2024 heeft Daan Halle de rol van Maître op zich genomen bij restaurant Bridges, gelegen in het Sofitel Legend The Grand Ams...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Bestek omgekeerd inzetten
23 januari 2024Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Bestek omgekeerd inzetten

In een restaurant draait het om het creëren van een onvergetelijke ervaring voor je gasten en jouw taak als gastheer is cruciaal hierbij. Je moet...

Nederlandse franchiseformule Fat Phill's opent in Londen
16 januari 2024Nieuws

Nederlandse franchiseformule Fat Phill's opent in Londen

Fat Phill’s opent in het voorjaar van 2024 de eerste franchiselocatie in London. Met een overeenkomst van honderd locaties in de komende jaren i...

Inschrijving Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2024 geopend
16 januari 2024Nieuws

Inschrijving Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2024 geopend

De 23ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...