Je hebt gezocht op: amsterdam

Fat Phill's pakt door en opent 22e vestiging
Op zaterdag 14 juni opent Fat Phill’s een nieuwe vestiging in het populaire winkelgebied Rotterdam Alexandrium. Met deze uitbreiding komt het to...
Bourgondische Lunchindex: de lunchcultuur in de Lage Landen
Stef Driessen, sector banker Leisure bij ABN AMRO, sprak met een Belgische zakenpartner sprak over de lunch. “Het zette mij aan het denken&rdquo...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

Nieuwe horecagroep opent Rosso op Amsterdamse Zuidas
Midden op de Zuidas is Rosso geopend: een verfijnde, toegankelijke pizzabar met een uitgesproken Italiaanse ziel. Voor een snelle lunch, een gezellige...
Le Smash brengt de ‘classic’ smashburger naar Utrecht
Aanstaande zaterdag, 30 mei, opent Le Smash een zevende vestiging aan de Nobelstraat 143 in Utrecht. Hier kan je terecht voor de smashburger op z&rsqu...

Klaar voor de storm? De gevolgen van de handelsoorlog voor de Nederlandse gastvrijheidssector
Met de inhuldiging van Trump in januari van dit jaar is ook het startschot gegeven voor de inzet van invoerheffingen als instrument in de buitenlandse...
Arjan Speelman** is de 154ste SVH Meesterkok
Op woensdag 21 mei is Arjan Speelman (47), chef-kok van Ciel Bleu Restaurant** (Hotel Okura Amsterdam), geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok...

Nederlandse burgerketen Fat Phill’s breidt uit naar Ierland
Het Amsterdamse smashburgermerk Fat Phill’s zet zijn internationale groei voort met de ondertekening van een multi-unit franchiseovere...

Dit kost een diner voor twee in Europa
Bij Ferrygogo doen ze elk jaar onderzoek naar wat een vakantie nou écht kost. Dus ook naar wat je op locatie kwijt bent. Want goedkoop reizen i...

Vegitalian past koers aan: Amsterdam sluit, Rotterdam krijgt nieuw leven als Bar Picar
Na vijf jaar pionieren in de plantaardige Italiaanse keuken besluit Vegitalian de locatie in Amsterdam te sluiten en de vestiging in Rotterdam te tran...

Le Smash opent zesde locatie in het hart van Breda
Breda is vanaf afgelopen zaterdag, 17, mei een ‘classic’ rijker. De deuren van de zesde vestiging van Le Smash aan de St. Janstraat 4, vla...

Gyojasang brengt authentieke Koreaanse smaken naar eerste Nederlandse vestiging
Vandaag opent Gyojasang haar eerste Nederlandse vestiging aan de Amstelstraat in Amsterdam, op de locatie waar voorheen Wagamama zat. Dit concept, dat...
Saskia Smeenk van Restaurant Daalder* is de Champagne Sommelier van 2025
Tijdens de spannende finale op 12 mei in De L’Europe Amsterdam is Saskia Smeenk van Restaurant Daalder* (Amsterdam) uitgeroepen tot winnaar van...

Om te leren, moet je stil zijn
Ik hoor vaak van mensen in mijn omgeving dat ik een stiller persoon ben geworden sinds ik in restaurants werk. In eerste instantie stond ik daar niet...

Nieuw: Satay Club opent eerste locatie
In het hart van Amsterdam, aan de Haarlemmerstraat 47, is Satay Club geopend: een fast-casual-restaurant dat Javaanse streetfood naar de hoofdstad bre...

Rabobank ziet gemengd beeld voor horeca: minder aanbod, bedrijven wel steeds groter
Na een redelijk goed laatste kwartaal van 2024, zetten de goede resultaten voor de horecasector door in de eerste maanden van 2025. Dat kwam door de z...

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijge...

Brasserie Monsees neemt restaurant Vlaar in ’s-Graveland over
Restaurant Vlaar in ’s-Graveland krijgt per 1 mei nieuwe eigenaren. Liliane en Arlo Vlaar dragen dan na 16 jaar het stokje over aan Loes en Sand...

Sterrenchef Sidney Schutte neemt samen met partner Gigi van Es restaurant over
Sidney Schutte en zijn partner Gigi van Es zijn de nieuwe uitbaters van Restaurant Rust Wat in Blaricum. Het restaurant gaat vanaf 1 juni door het lev...

Restaurant NORRA is de nieuwe fine-dining-hotspot in Bilthoven
Bilthoven is een nieuw fine-dining-restaurant rijker. Gastvrouw Lieke Nicole-Creemers heeft op 2 april 2025 haar Restaurant NORRA geopend aan het Emma...
Dit zijn de winnaars van Talent van de Toekomst 2025
Maandag 14 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2025. De elfde editie van...

Toekomstige horecatoppers zetten zich in tijdens Talent van de Toekomst
Vandaag, 14 april 2025, vond in het Miele Experience Center in Vianen de elfde editie plaats van de vakwedstrijd Talent van de Toekomst. Wij, van De R...

Bocuse d'Or verplaatst Commis Challenge 2025
Eerder communiceerde Bocuse d’Or over de introductie van de Commis Challenge. Een nieuw wedstrijd-element binnen Bocuse d’Or Nederland. Di...

Drippy’s opent tweede vestiging in hartje Rotterdam
Na het succes van de eerste locatie aan het Stadhuisplein groeit smashburgerconcept Drippy’s door met een tweede vestiging in het kloppende hart...
Nederlanders willen terras zonder gedoe: 48% ergert zich aan lang wachten op rekening
Nu de zon zich weer vaker laat zien, maken horecaondernemers zich op voor een druk terrasseizoen. Nederlanders kunnen niet wachten om buiten te geniet...

Het beste pannenkoekenrestaurant van Nederland is te vinden in Rijswijk
Voor de beste pannenkoeken van Nederland moet je in Zuid-Holland zijn! 'Uit Met Kinderen' roept De Pannenkoeken Club uit Rijswijk namelijk uit tot het...

Restaurant Noble wordt Noble Gastro House
"Goed eten, betaalbare wijnen en een relaxte sfeer", dat belooft Edwin Kats vanaf vandaag met Noble Gastro House, de nieuwe naam van Restaurant Noble...
Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025
Harmen School van ROC Landstede Zwolle heeft de landelijke finale van de CuliQuiz Battle 2025 gewonnen. De finale vond maandagmiddag plaats in de H20...
Salsa Shop opent flagshipstore in Amsterdam
Salsa Shop heeft op 28 maart haar grootste en meest ambitieuze vestiging tot nu toe geopend in de Reguliersbreestraat in Amsterdam. De flagshipstore v...
Pasquale Carfora kookt met pop-up restaurant van Aroma in Amsterdam
Restaurant Aroma Italian Fine Dining kondigt aan dat chef-kok Pasquale Carfora (van Aroma in Vaassen) zijn culinaire talenten vanaf april ook in de Am...
Luc Kusters verhuist met Bolenius* naar Rembrandtpark
Bolenius* opent vanaf 17 april de deuren van de nieuwe locatie aan de Nachtwachtlaan 20B in Amsterdam. Het restaurant op de Zuidas blijft voorlopig no...

Crisisbestendig fine dining: wat de sector kan leren van Restaurant 212**
De fine dining sector stelt hoge eisen aan personeel. Achter de schermen worden restaurants geconfronteerd met voortdurende operationele en financi&eu...

Van de grachten naar de golven: Restaurant Pesca opent in Nice
Na succesvolle vestigingen in Amsterdam en Rotterdam zet Pesca haar internationale expansie voort. Op zaterdag 8 maart heeft het innovatieve visrestau...
Ron Gastrobar lanceert eerste AI-telefoonassistent voor restaurants: Ronnie
Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam zet een baanbrekende stap in de horeca door wereldwijd als eerste restaurant een AI-gestuurde telefoonass...

Giuseppe Mazziotta: Maak van het ene probleem geen ander probleem
Binnen een restaurant is het natuurlijk altijd belangrijk om logisch na te denken. Sommige problemen kun je heel simpel oplossen door ‘oppervlak...

Café Restaurant Sandberg opent deuren bij Stedelijk Museum Amsterdam
Een stadskantine met eerlijk eten en goed gezelschap, een plek die als vanzelfsprekend voelt. Café Restaurant Sandberg brengt herkenbare g...

's-Hertogenbosch is de 'Horeca Hoofdstad van Nederland 2025'
Smaken verschillen, maar cijfers liegen niet: ’s-Hertogenbosch is dé Horeca Hoofdstad van Nederland! Uit onderzoek van Maxilia, spec...

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een plein in hun bezit. Wat is hun aanpa...

Bocuse d’Or Nederland zoekt jong keukentalent voor de Commis Challenge 2025
Jonge culinaire talenten krijgen een unieke kans om Nederland te vertegenwoordigen op het wereldtoneel van de gastronomie. De inschrijvingen voor de B...

Supper brengt restaurantconcept Dine & Dance naar verschillende locaties in eigen land
Supper brengt dit voorjaar voor het eerst haar restaurantconcept Dine & Dance naar verschillende locaties in eigen land. Dit vernieuwende concept...