Op dinsdag 28 mei was Restaurant Sillyfox in Veghel het bruisende culinaire middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs &lsq...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...
Joelia*, gevestigd in het Rotterdamse Hilton, gaat per januari 2024 verder met een nieuwe eigenaar. Recent tekende chef-kok Mario Ridder de overeenkom...
Dat ondernemen in de horeca niet alleen is weggelegd voor de oude rotten uit het vak, bewijst de kersverse eigenaar van bezorgrestaurant De Beren in R...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Verschillende restaurants merken dat het drukker wordt. Gasten lopen spontaan binnen, reserveren van tevoren of staan tegenwoordig veelal op de reserv...
Op 17 maart opende restaurant Sukerieje de deuren aan het Rodetorenplein 16 in Zwolle. Het restaurant verhuisde van Dalfsen naar het monumentale 17e-e...
Afgelopen vrijdag 17 februari heeft restaurant Elea haar deuren opnieuw geopend. Het Grieks georiënteerde restaurant van chef-kok en eigenaar Tak...
Met een slag op de historische beursgong van de Amsterdamse Beurs van Berlage openden patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends op zondag 29 janua...
Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt Slot Zeist omgetoverd tot een waar sterrenpaleis. Tien bekroonde Michelinchefs en de Chef de Chateau geven ac...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Restaurant Elea verhuist van Rijswijk naar het Noordeinde in Den Haag. Het toprestaurant van gastvrouw Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis sluit eind de...
Nocto heeft recentelijk een half miljoen euro aan financiering binnengehaald om het horeca social media platform te perfectioneren, het team te laten...
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...
Op 30 mei vond de presentatie van de Michelinsterren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Nederland heeft tien nieuwe restaurants met &eac...
Takis Panagakis en Niels van der Zwan van restaurant Elea zijn tijdens de Cooking Battles op de Horecabeurs op 14 maart verkozen tot beste professiona...
Chefkok Dennis Huwaë, bekend van de restaurants Daalder en Edel by Dennis in Amsterdam, gaat een intensieve samenwerking aan met Theater & Co...
Zes restaurants die vorig jaar nog een Michelinster mochten voeren, staan dit jaar niet meer op de lijst van Michelin. Dit komt in alle gevallen omdat...
Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de m...
Komen de gasten niet naar het restaurant? Dan komt het restaurant naar de gasten. Zonder hulp van externe bezorgdiensten start Central Park Voorburg m...
Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...
Tim Wellenberg heeft de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. De 26-jarige maître-sommelier van restaurant Hanninks...
De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrij...
De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een g...
De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke...
Tot 1 juli kan men tijdens Proef Letland op diverse plekken in Nederland genieten van de heerlijke Letse keuken. Deze Letse maand is door het LIAA (In...
De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde die op 18 juni op de Oosterschelde wordt gehouden, blinkt uit door een ijzersterk deelnemersveld. Aan...
Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het B...
Van Leeuwen Food & Concepts uit Leidschendam gaat na de zomervakantie de catering verzorgen in het World Horti Center in Naaldwijk. Het World...
Op maandag 12 juni is de voorronde van de finale Bocuse d’Or Nederland bij het innovation centre van FrieslandCampina. Ook deze keer is er een s...
De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarl...
Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten...
Na vier succesvolle afleveringen in 2016 van de food documentaireserie Kwaliteit en Herkomst van McDonald’s, is het nu tijd om een zeer geliefd...
Sukadebraad de winnaar van de Gouden Slagersring 2017. Dit is op 4 april bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking in SVO te Houten. De eerste p...
Restaurant De Librije mag zich weer 'Het Beste Restaurant van Nederland' noemen. Het sterrenrestaurant won de prijs tijdens de Resta...
Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het...
Het CBS heeft berekend dat met name universiteitssteden een stormachtige groei doormaken en dat eenpersoonshuishoudens een steeds groter aandeel van h...
Per 1 mei 2016 is de VAR (verklaring arbeidsrelatie) voor zzp’ers afgeschaft. Met de gelijktijdige introductie van de Wet deregulering beoordeli...