Sterkste deelnemersveld ooit voor kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

26 april 2018 | David Bakker

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde die op 18 juni op de Oosterschelde wordt gehouden, blinkt uit door een ijzersterk deelnemersveld. Aan de wedstrijd doen 6 toprestaurants mee met totaal 7 Michelinsterren. Het is het sterkste deelnemersveld sinds de start van de wedstrijd in 2014.

Voor de vierde editie van deze kookwedstrijd wisten de volgende restaurants en chefs zich te kwalificeren: titelverdediger restaurant de Librije Zwolle ** (Nino Willems), restaurant Elea Rijswijk (Takis Panagakis), restaurant de Bokkedoorns Overveen ** (Jules Wiringa), restaurant Merlet Schoorl * (Marco Helsloot), restaurant Ratatouille Food & Wine Haarlem (Adriaan van der Zwaard) en restaurant De Ertepeller Papendrecht (Arjan Kuipers).

De receptuur van alle 20 inschrijvingen is blind beoordeeld door chef Rutger van der Weel van restaurant Katseveer * en Dennis Willems van de Vereniging Zeeuwse Koks (VZK) zonder te weten wie de inzender is. Dennis Willems: “We waren onder de indruk van de creativiteit en het niveau van de ingezonden receptuur. Dat was dit jaar significant hoger dan afgelopen jaren en dat zien we terug in het niveau van de geselecteerde restaurants.”

Asperges en Oosterscheldeproduct

Tijdens de Slag op de Schelde koken teams onder leiding van een chef of souschef een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde, waarbij zij een bijpassende drank moeten serveren. De organisatie is in handen van de VZK in samenwerking met het Zeeuwse sterrenrestaurant Katseveer, hoofdsponsor is VHC Kreko Groep.


Aantrekkelijk prijzenpakket

Naast een unieke bokaal gemaakt door de Zeeuwse kunstenares Marian van Garsel strijden de teams onder meer om een wijnreis aangeboden door Wijnkooperij De Lange, een reis naar de Warsteiner brouwerij in Duitsland, een Big Green Egg Mini-Max, messen van Wüsthof en HSS, een diner bij restaurant de Librije, abonnementen op Passion HI, pakketten Valderrama olijfolie, pakketten Black Tomato Gin, een cheque van Ecolab en custom made koksmessen van Pblk Knives en Cairo Knives.

Jury

De prestaties van de teams worden beoordeeld door een vakjury, waarin Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve*), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) (beide SVH Meesterkok), Syrco Bakker (restaurant Pure C*) en Laurent Smallegange (restaurant Spetters*). Sommeliers Ferdinand Tulen (restaurant Pastorale*, België) en Jens Hoogstad (restaurant Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties. De persjury bestaat uit uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI) en culinair schrijver Astrid Schreuders (AstridsTaste).

Winemaking Challenge en Markt op de Schelde

Evenals vorig jaar vindt parallel aan de kookwedstrijd de Wine Making Challenge plaats, waarin sommeliers de beste wijnblend samenstellen. De kandidaatselectie vindt op dit moment nog plaats.

Op de Denick II kunnen 200 bezoekers meereizen om beide wedstrijden te volgen. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners van Slag op de Schelde hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden. Geïnteresseerde horecaleveranciers en sponsoren kunnen zich nog aanmelden als deelnemer voor de markt. Bezoekers werkzaam in en rond de horeca kunnen de wedstrijden en de Markt op de Schelde meebeleven. De kosten hiervoor zijn € 17,50 inclusief drankjes. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: