Sterkste deelnemersveld ooit voor kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

26 april 2018 | David Bakker

De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde die op 18 juni op de Oosterschelde wordt gehouden, blinkt uit door een ijzersterk deelnemersveld. Aan de wedstrijd doen 6 toprestaurants mee met totaal 7 Michelinsterren. Het is het sterkste deelnemersveld sinds de start van de wedstrijd in 2014.

Voor de vierde editie van deze kookwedstrijd wisten de volgende restaurants en chefs zich te kwalificeren: titelverdediger restaurant de Librije Zwolle ** (Nino Willems), restaurant Elea Rijswijk (Takis Panagakis), restaurant de Bokkedoorns Overveen ** (Jules Wiringa), restaurant Merlet Schoorl * (Marco Helsloot), restaurant Ratatouille Food & Wine Haarlem (Adriaan van der Zwaard) en restaurant De Ertepeller Papendrecht (Arjan Kuipers).

De receptuur van alle 20 inschrijvingen is blind beoordeeld door chef Rutger van der Weel van restaurant Katseveer * en Dennis Willems van de Vereniging Zeeuwse Koks (VZK) zonder te weten wie de inzender is. Dennis Willems: “We waren onder de indruk van de creativiteit en het niveau van de ingezonden receptuur. Dat was dit jaar significant hoger dan afgelopen jaren en dat zien we terug in het niveau van de geselecteerde restaurants.”

Asperges en Oosterscheldeproduct

Tijdens de Slag op de Schelde koken teams onder leiding van een chef of souschef een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde, waarbij zij een bijpassende drank moeten serveren. De organisatie is in handen van de VZK in samenwerking met het Zeeuwse sterrenrestaurant Katseveer, hoofdsponsor is VHC Kreko Groep.


Aantrekkelijk prijzenpakket

Naast een unieke bokaal gemaakt door de Zeeuwse kunstenares Marian van Garsel strijden de teams onder meer om een wijnreis aangeboden door Wijnkooperij De Lange, een reis naar de Warsteiner brouwerij in Duitsland, een Big Green Egg Mini-Max, messen van Wüsthof en HSS, een diner bij restaurant de Librije, abonnementen op Passion HI, pakketten Valderrama olijfolie, pakketten Black Tomato Gin, een cheque van Ecolab en custom made koksmessen van Pblk Knives en Cairo Knives.

Jury

De prestaties van de teams worden beoordeeld door een vakjury, waarin Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve*), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) (beide SVH Meesterkok), Syrco Bakker (restaurant Pure C*) en Laurent Smallegange (restaurant Spetters*). Sommeliers Ferdinand Tulen (restaurant Pastorale*, België) en Jens Hoogstad (restaurant Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties. De persjury bestaat uit uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI) en culinair schrijver Astrid Schreuders (AstridsTaste).

Winemaking Challenge en Markt op de Schelde

Evenals vorig jaar vindt parallel aan de kookwedstrijd de Wine Making Challenge plaats, waarin sommeliers de beste wijnblend samenstellen. De kandidaatselectie vindt op dit moment nog plaats.

Op de Denick II kunnen 200 bezoekers meereizen om beide wedstrijden te volgen. Op de Markt op de Schelde laten horecaleveranciers en partners van Slag op de Schelde hun producten zien en proeven en kan er genetwerkt worden. Geïnteresseerde horecaleveranciers en sponsoren kunnen zich nog aanmelden als deelnemer voor de markt. Bezoekers werkzaam in en rond de horeca kunnen de wedstrijden en de Markt op de Schelde meebeleven. De kosten hiervoor zijn € 17,50 inclusief drankjes. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

Economie Food
Foodora stopt in Nederland

Maaltijdbezorger Foodora trekt de stekker uit de Nederlandse markt. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette afgelopen maand de Nederlandse tak in de etalage, maar heeft geen koper kunnen vinden. Dat meldt de NOS. Medewerkers van het bedrijf zijn schriftelijk ingelicht en krijgen vrijdag 17 ...

Personeel
Alles over de opbouw van loonkosten

De bezetting in de horeca verandert. Waar vroeger duidelijk een lunchpiek tussen half een en half twee was, komen de gasten tegenwoordig de hele dag over de vloer. Daarom is er een spreiding van personele bezetting nodig, liefst gebaseerd op kennis over de bezetting van je zaak. Technologische hulpm...

Vijf tips om wespen op afstand te houden

Het valt nu nog mee, maar de maand augustus herbergt ieder jaar weer een wespenplaag. Eind juli zijn de wespennesten voltooid en gaan de insecten op zoek naar voedsel, voornamelijk op uw terras, in de keuken of achter de bar. Bloedirritant voor gasten, werknemers en uzelf. Wij hebben een aantal tips...

trends Bier
Er wordt bewuster bier gedronken

De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste leider is in het schap, is er een aanhoudende populariteit van speciaalbier en alcoholvrije en -arme bieren. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerende Nationaal Bierond...

Bier
Moskovieten geven 10 procent salaris uit aan bier

Het biertje blijft over de hele wereld één van de meest populaire alcoholische versnaperingen, maar hoeveel biertjes worden er nu gemiddeld genomen geconsumeerd? Besparingsplatform Kortingscode.nl deed onderzoek naar hoeveel bier er per persoon op maandelijkse basis wordt gedronken en ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: