Innovatieve horeca in het Westland

14 juli 2017 | Roy Spijker

Van Leeuwen Food & Concepts uit Leidschendam gaat na de zomervakantie de catering verzorgen in het World Horti Center in Naaldwijk. Het World Horti Center, hét mondiale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw, heeft gekozen voor een innovatieve samenwerking.

De komende tien jaar zal Van Leeuwen Food & Concepts zowel de horecafaciliteiten als de catering binnen het centrum verzorgen. Met ruim 80 bedrijven die zich presenteren op de expositievloer, het onderzoekscentrum met haar 38 afdelingen en ruim 1.200 studenten zijn beide partijen verzekerd van een vruchtbare samenwerking. Uiteraard zijn de horecafaciliteiten ook beschikbaar voor de ruim 25.000 vakbezoekers die het centrum jaarlijks ontvangt.

Innovatief en inspirerend
Binnen het World Horti Center wordt samengewerkt aan een duurzame toekomst van de tuinbouw door te innoveren en te inspireren. Het gedachtegoed van Van Leeuwen Food & Concepts om innovatief, duurzaam en creatief te ondernemen sluit hier perfect bij aan. ‘Wij vinden het belangrijk dat mensen iedere keer opnieuw blij verrast zijn als ze een van onze restaurants binnenkomen. Door te werken conform het Dutch Cuisine principe serveren we vers bereide, verantwoorde en ambachtelijke producten die de natuur ons in de naaste omgeving biedt,’ aldus Joyce van Leeuwen, directie van Van Leeuwen Food & Concepts. Dit principe wordt ingevuld in nauwe samenwerking met Niven Kunz, patron-cuisinier van restaurant Niven in Rijswijk.

Duurzame relaties
“Wij gaan graag duurzame relaties aan en zijn meer dan alleen een ‘leverancier’. We gaan met het World Horti Center dan ook van start met de ambitie de groene loper naar het Westland te worden: een visitekaartje voor kennis en innovaties van Nederland. Wij kijken ernaar uit om op deze inspirerende locatie onze horeca-activiteiten uit te breiden,”  vertelt Van Leeuwen.

Verbinden en creëren
“Het World Horti Center wil samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. We vinden het belangrijk dat dit wordt doorvertaald naar de horecavoorzieningen in het gebouw, zowel in de voorzieningen die ontmoetingen faciliteren als in verantwoord en toegankelijk eten en drinken. Een totaalconcept dat past binnen het centrum. Veel ontmoetingen en het ontstaan van ideeën vinden immers plaats tijdens een hapje/drankje. We zien uit naar de samenwerking met Van Leeuwen,” aldus Corrie van Adrichem.

Fotobijschrift: Ondertekening samenwerkingsovereenkomst horecavoorzieningen binnen het World Horti Center met Van Leeuwen. v.l.n.r.: Marco van Stappershoef, Joyce van Leeuwen, Mark Zwinkels en Corrie van Adrichem

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: