Innovatieve horeca in het Westland

14 juli 2017 | Roy Spijker

Van Leeuwen Food & Concepts uit Leidschendam gaat na de zomervakantie de catering verzorgen in het World Horti Center in Naaldwijk. Het World Horti Center, hét mondiale kennis- en innovatiecentrum van de glastuinbouw, heeft gekozen voor een innovatieve samenwerking.

De komende tien jaar zal Van Leeuwen Food & Concepts zowel de horecafaciliteiten als de catering binnen het centrum verzorgen. Met ruim 80 bedrijven die zich presenteren op de expositievloer, het onderzoekscentrum met haar 38 afdelingen en ruim 1.200 studenten zijn beide partijen verzekerd van een vruchtbare samenwerking. Uiteraard zijn de horecafaciliteiten ook beschikbaar voor de ruim 25.000 vakbezoekers die het centrum jaarlijks ontvangt.

Innovatief en inspirerend
Binnen het World Horti Center wordt samengewerkt aan een duurzame toekomst van de tuinbouw door te innoveren en te inspireren. Het gedachtegoed van Van Leeuwen Food & Concepts om innovatief, duurzaam en creatief te ondernemen sluit hier perfect bij aan. ‘Wij vinden het belangrijk dat mensen iedere keer opnieuw blij verrast zijn als ze een van onze restaurants binnenkomen. Door te werken conform het Dutch Cuisine principe serveren we vers bereide, verantwoorde en ambachtelijke producten die de natuur ons in de naaste omgeving biedt,’ aldus Joyce van Leeuwen, directie van Van Leeuwen Food & Concepts. Dit principe wordt ingevuld in nauwe samenwerking met Niven Kunz, patron-cuisinier van restaurant Niven in Rijswijk.

Duurzame relaties
“Wij gaan graag duurzame relaties aan en zijn meer dan alleen een ‘leverancier’. We gaan met het World Horti Center dan ook van start met de ambitie de groene loper naar het Westland te worden: een visitekaartje voor kennis en innovaties van Nederland. Wij kijken ernaar uit om op deze inspirerende locatie onze horeca-activiteiten uit te breiden,”  vertelt Van Leeuwen.

Verbinden en creëren
“Het World Horti Center wil samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. We vinden het belangrijk dat dit wordt doorvertaald naar de horecavoorzieningen in het gebouw, zowel in de voorzieningen die ontmoetingen faciliteren als in verantwoord en toegankelijk eten en drinken. Een totaalconcept dat past binnen het centrum. Veel ontmoetingen en het ontstaan van ideeën vinden immers plaats tijdens een hapje/drankje. We zien uit naar de samenwerking met Van Leeuwen,” aldus Corrie van Adrichem.

Fotobijschrift: Ondertekening samenwerkingsovereenkomst horecavoorzieningen binnen het World Horti Center met Van Leeuwen. v.l.n.r.: Marco van Stappershoef, Joyce van Leeuwen, Mark Zwinkels en Corrie van Adrichem

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: