Waar staat het beste strandpaviljoen van Nederland?

7 juli 2016 | Thijs Jacobs

De Waterreus in Scheveningen is op 7 juli 2016 bekroond als Beste Strandpaviljoen van Nederland. De prijs werd uitgereikt door Agnes Holtjer, Landelijke bestuurslid van Koninklijke Horeca Nederland en Stephan van der Stee van Strand Nederland. De uitreiking vond plaats bij het Beste Strandpaviljoen 2015: De Zeemeeuw in Noordwijk. Het publiek bracht veel stemmen uit op de Waterreus. Het paviljoen dat dit jaar volledig nieuw is opgebouwd kreeg veel punten voor het aanbod, de kwaliteit van het food & beverage aanbod, de schoonheid, de betrokkenheid van de ondernemers en de nieuwe en eigentijdse uitstraling van het strandpaviljoen. De vakjury kon zich hier uitstekend in vinden en roemde in het bijzonder de professionaliteit en de inrichting.

De verkiezing Strandpaviljoen van het Jaar is een initiatief van Strand Nederland. Partners zijn Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, NBTC Holland Marketing en horecavakblad Entree. Dit jaar werd de verkiezing voor de negende keer georganiseerd. Tijdens deze uitreiking werden ook de volgende winnende paviljoens bekend gemaakt:

Meest Duurzame Strandpaviljoen

Schoonste Strandpaviljoen van het jaar

Beste Strandpaviljoen volgens de Duitse gast

Beste Paviljoen volgens de Belgische gast

Beste Nieuwkomer

Beste Strandpaviljoen per kustprovincie

Beste zoetwater paviljoen van Nederland
De Nederlandse stranden liggen er prachtig bij. Dat is mede te danken aan de ondernemers op het strand die zorgen voor een stralend, schoon strand. Dit jaar viel ook op dat de strandpaviljoens langs onze kust  flink investeren in verduurzaming van hun bedrijven. Reden om een extra prijs toe te voegen aan de lijst: het meest duurzame strandpaviljoen.

Meest Duurzame strandpaviljoen 2016: Sjoerd (Ameland) 
Sjoerd op Ameland is het meest Duurzame Strandpaviljoen van 2016. Al vele jaren heeft Sjoerd duurzaamheid hoog in het vaandel staan maar met de nieuwbouw dit jaar is dit in alle facetten van de bedrijfsvoering doorgevoerd. Een goed ingericht duurzaam paviljoen op een toplocatie met heerlijk eten en gezellige bediening. Paviljoen Sjoerd (en haar voorganger “Buren van Nes”)  zijn al jaren gecontroleerd duurzaam aan de slag door Green Key gecertificeerd te zijn. 

Schoonste Strandpaviljoen 2016: De Golfslag (Wassenaar)
De Golfslag in Wassenaar scoort de titel Schoonste Strandpaviljoen 2016. Het was volgens de vakjury het schoonste strandpaviljoen die zij dit jaar heeft bezocht.  Als perfect gastheer en supporter van Schoon helpt ze haar gasten aan een ‘schoon gevoel’ door het strategisch aanbieden van ‘strandafvalzakjes’" op het terras en het verzorgen van slimme tafelbakjes ter voorkoming van verwaaiing van klein afval. Het publiek waardeert het paviljoen als mooie plek, gecombineerd met een schone omgeving en een prachtig concept.

Beste Strandpaviljoen 2016 volgens Belgische gast: Breskens aan Zee (Breskens)

Beste Strandpaviljoen 2016 volgens Duitse gast: Paal 17 (Texel)
Strandpaviljoen Breskens aan Zee is dit jaar favoriet bij de Belgische bezoekers. Volgens hen biedt de locatie ‘altijd prima onthaal'. Daarnaast waarderen de Belgen de lekkere gerechten, gastvrijheid en kindvriendelijkheid. De prijs voor het meest favoriete paviljoen voor de Duitse gast ging naar Paal 17 op Texel onder andere vanwege de mooie inrichting, de uitstekende service, ligging, klantvriendelijkheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Beste Nieuwkomer 2016:  De Dam (Vrouwenpolder)
De Dam op het brede strand van Vrouwenpolder is  een prachtig eigentijds strandpaviljoen die  qua materialen en inrichting helemaal van nu is. Het ruime aanbod van eten en drinken in combinatie met het vriendelijke personeel maakt het de beste nieuwkomer van 2016.

Beste Strandpaviljoens per kustprovincie 2016
Ook werden de beste paviljoens per kustprovincie bekend gemaakt. Op de Waddeneilanden kwam Paal 17 (Texel) opnieuw als beste uit de bus. In Noord-Holland won Beachclub Tien (Zandvoort), terwijl in Zuid-Holland De Waterreus (Scheveningen) de titel in de wacht sleepte als beste van de provincie. Beachclub Perry’s (Brouwersdam) ontving de prijs voor Beste Strandpaviljoen van Zeeland.

Beste Binnenlandse Strandpaviljoen van Nederland: Paviljoen van de Dame (Paterswolde)

De titel voor het Beste Binnenlandse Strandpaviljoen 2016 gaat naar Paviljoen van de Dame in Paterswolde.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: