Spinning Group verwelkomt iconische herberg Kraantje Lek in haar portfolio

Auteur: redactie
Ondernemen 16 januari 2024
Spinning Group verwelkomt iconische herberg Kraantje Lek in haar portfolio

Spinning Group kondigt met trots de overname aan van de historische herberg Kraantje Lek. Het betoverende pand, dat zijn oorsprong kent in 1542, voegt zich bij het bruisende portfolio van Spinning Group, onder leiding van de nieuwe eigenaar Michael Kras.

Voor Michael Kras is de overname van Kraantje Lek een droom die werkelijkheid wordt. "Wij geloven in de magie van Kraantje Lek en streven ernaar om dit historische erfgoed te behouden voor de komende generaties," aldus Kras.

Het familierestaurant, gelegen aan de voet van het imposante duin De Blinkert in Overveen, is al lange tijd een begrip in Haarlem en omgeving. Vanaf 1739 draagt het de naam Kraantje Lek, waar het ooit begon als herberg Rockaers in 1542. Het restaurant staat bekend om zijn idyllische locatie, omringd door bos en duinen, compleet met een terras en speeltuin.

Kraantje Lek onderscheidt zich door zijn eenvoudige concept: geen poespas, maar wel heerlijke smaken, kwaliteit, en puurheid. Duurzaamheid en lokale betrokkenheid vormen belangrijke pijlers binnen dit concept.

Voor Spinning Group markeert de overname van Kraantje Lek een welkome aanvulling op het bestaande portfolio. De groep, opgericht in 2015, begon als een jongensdroom en is uitgegroeid tot dé horecagroep van Haarlem en omstreken. Met meerdere locaties, 150+ mensen in dienst, heeft Spinning Group creatieve maar vooral kenmerkende concepten weten neer te zetten waarbij gastvrijheid en loyaliteit altijd gewaarborgd zijn gebleven. De groep is voortdurend op zoek naar nieuwe concepten met een uniek verhaal. In lijn met deze strategie vormt Kraantje Lek een naadloze aanvulling.

Spinning Group kijkt uit naar de volgende fase voor Kraantje Lek en is vastbesloten om de rijke geschiedenis en unieke charme van deze plek te behouden. Tijdens de overgangsperiode zal het restaurant af en toe gesloten zijn voor onderhoud. Houd de website en social media in de gaten voor updates. 

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws