Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer Kastan haar deuren. Kastan wordt de tweede horecazaak van de H...
In het centrum van Haarlem aan de Kruisweg verrijst binnenkort een kleurrijke culinaire hangout. Initiatiefneemster Scheherozade Pocorni is momenteel...
Spinning Group kondigt met trots de overname aan van de historische herberg Kraantje Lek. Het betoverende pand, dat zijn oorsprong kent in 1542, voegt...
Het Noorden van Aalten is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024. Op de tweede plaats staat BRASA bar & kitch...
Donderdag 30 november maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leerme...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...
Ondernemen in Haarlem. Toen Dopper, bekend van de hervulbare waterflessen, een jaar of vier geleden besloot op zoek te gaan naar een duurzamer pand om...
Tour Culinair, het sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, verwelkomt met trots twee nieuwe vrouwelijke leden in haar pe...
Twaalf teams gaan de strijd met elkaar aan in de finale van de derde Grand Concours Bollinger. Organisator The Wine & Food Association laat dinsda...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 25 april mee aan de jaarlijkse masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met...
Op 24 april is het zo ver: de jaarlijkse Sterrenceremonie van Michelin Nederland in Amsterdam. Inspecteurs van Michelin maken maandelijks enkele resta...
Ronald Opten wordt de nieuwe Maître-Sommelier van restaurant Bougainville vanaf april 2023. Na een korte periode bij restaurant Olivijn in Haarl...
Donderdag 1 december maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top...
Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt Slot Zeist omgetoverd tot een waar sterrenpaleis. Tien bekroonde Michelinchefs en de Chef de Chateau geven ac...
Jeroen Sportel van Vive la Vie in Groningen is maandag 14 november tijdens het Eindejaarsdiner bij Hoog Holten door restaurantvereniging JRE-Nederland...
Donderdag 10 november 2022 maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend. Voor deze wedstrij...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Haarlems restaurant Mama Gaia heeft afgelopen zaterdag de Vegan Award 2022 gewonnen in de categorie ‘beste vegan restaurant in Nederland’....
Dinsdag 6 september om 11.00 uur wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestr...
Wie bepaalt de toekomst van gastronomie? S.Pellegrino gaat met een jury van gerenommeerde chefs op zoek naar het antwoord. De S.Pellegrino Young Chef...
Plantaardig restaurant Mama Gaia in Haarlem, Kasvio in Utrecht en Bij Albrecht in Eindhoven zijn genomineerd voor een Vegan Award van de Nederlandse V...
De coronauitdagingen lijken naar de achterkant geschoven en het herstel in de sector is duidelijk zichtbaar. Omzetten herstellen zich snel, maar met d...
Op 31 mei jl. is Bas van Haaren, ijsbereider en eigenaar van Bas van Haaren Gelato, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterijsbereider. Bas heeft...
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...
Gisteren werd op de nieuwe Gault&Millau Nederland website en de app een update gedaan bij meer dan 100 restaurants. Nieuwe scores en teksten resul...
Jopen, Nederlands grootste onafhankelijke craft brouwerij, komt met een eigen horecaconcept. Samen met TBMarkus, een van de partijen achter onder ande...
Het in het buitenland al populaire evenement Brew@theZoo komt voor het eerst naar Nederland. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 kunnen bierliefheb...
Abi Patat uit Amsterdam (zie foto) is het beste bezorgrestaurant van Nederland en heeft vandaag een Thuisbezorgd.nl Award 2021 in ontva...
Dat Nederlanders dol zijn op pizza moge duidelijk zijn: deze Italiaanse lekkernij staat met stip op nummer één van de meest bestelde ger...
Swinkels Family Brewers introduceert een nieuw speciaalbierplatform onder de merknaam Dare to Drink Different. De afgelopen jaren heeft de bierbrouwer...
De burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, heeft een horecazaak in zijn stad gesloten omdat de onderneming tegen de huidige coronaregels in, toch open w...
Voor het tweede achtereenvolgende jaar staat Hertog Jan Grand Prestige op nummer 1 in de Bierista Bier Top 100 . Meer dan 2000 bierliefhebbe...
'Dutch Brave Food': dat is wat Katy Elst en Ron Okhuijsen, na ruim 25 jaar ervaring als horecaondernemers, op de kaart willen zetten bij Blue Bar1. He...
Chef-eigenaar Jozua Jaring (links op de openingsfoto) en maître Bas Averdijk van sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem o...
Het aantal veganistische bestellingen bij Deliveroo is met 236(!) procent gestegen. Dat maakt Deliveroo vandaag bekend in aanloop naar Wereld Veganism...
Horecazaken kunnen zich vanaf nu aansluiten als partner voor Thrill Grill To Go, het hamburgerconcept van masterchef Robert Kranenborg. Horecazaken...
Saladebar SLA, pionier op het gebied van gezond, plantaardig en lekker eten, opende het eerste restaurant in 2013 in Amsterdam. Sindsdien is de bekend...