Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award

Auteur: Redactie
Awards 15 april 2024
Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award De winnaars van vorig jaar: gastheer Freek Kenter en kok Jasper Koster

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool doen 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met als hoofdprijs de Bokkedoorns Award. Direct na de wedstrijd maakt de jury de winnaars bekend tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Nova Restaurant in Haarlem.

De koks krijgen twee opdrachten. De eerste is een hele kip met morilles onder de huid met garnituur bereiden, serveren en toelichten aan de jury. De tweede is een mysterie opdracht die ze pas op de dag van de wedstrijd te horen krijgen. De studenten gastheer/gastvrouw moeten voor het oog van de jury aan tafel Dombe eend uitsnijden, wijn proeven en herkennen en een kaasplateau met bijpassende drank samenstellen. Ook moeten alle deelnemers hun vakkennis aantonen door een lijst gastronomische vragen te beantwoorden en een aantal producten te proeven en herkennen. Uit beide categorieën komt één winnaar. Zij ontvangen naast de Bokkedoorns Award, het bijbehorende certificaat, een diner voor twee én een tweedaagse stage in restaurant de Bokkedoorns in Overveen.

Meedoen is al winnen

Bokkedoorns eigenaar Pascal Beeren legt uit wat het voor de studenten betekent om mee te doen aan deze wedstrijd: "Meedoen is niet alleen een uitdaging; het is ook uitermate leerzaam. Met elkaar de strijd aangaan schept een band en vergroot praktijkvaardigheden. Er zijn geen verliezers. Meedoen is al winnen en degene die zich het meest onderscheidt, gaat met de Bokkedoorns Award naar huis. Deelname vormt bovendien een mooie aanbeveling op het CV. Daar willen we deze studenten, onze toekomstige collega’s graag bij helpen. De afgelopen jaren hebben ruim 250 Nova-studenten de kans gekregen om bij ons in het restaurant hun diploma te behalen, mede dankzij de goede wisselwerking tussen de opleiders én ons bedrijf als praktijkinstituut. Inmiddels heeft het merendeel van deze studenten een vaste baan in de lokale, landelijke en internationale gastronomie. Onderzoek wijst bovendien uit dat 15 procent van alle studenten die bij ons stage heeft gelopen nu werkt in sterrenrestaurants. We wensen de deelnemers van dit jaar veel succes en kijken uit naar de uitreiking van de Bokkedoorns Award 2024!"

De jury van de Bokkedoorns Award bestaat uit Pascal Beeren, chef-kok Roy Eijkelkamp, maître sommelier Niels van Overmeire van de Bokkedoorns, Bourgondisch Lifestyle kaasleverancier René Koelman, Vinites wijnleverancier Henrico van Lammeren, Kiek Berger, hoofdredacteur LEVEN!, en Nova-docenten Bart Zandvliet en Annemieke Loek. De feestelijke uitreiking sluit af met een borrel en hapjes geserveerd door de studenten van de Nova College Hotelschool.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws