Roy Heine krijgt Klasbak Award van Tour Culinair

Auteur: redactie
Awards 1 juli 2024
Roy Heine krijgt Klasbak Award van Tour Culinair

Tijdens het slotdiner van de editie 2024 van Tour Culinair, het sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, werd de prestigieuze Klasbak Award uitgereikt aan Roy Heine, chef bij restaurant De Ripper in Haarlem.

De term ‘klasbak’, afkomstig uit de wielrenwereld en gebruikt om een goede en slimme wielrenner aan te duiden, heeft nu een bredere betekenis als kwaliteitsaanduiding. Roy Heine ontving deze award vanwege zijn inzet en toewijding om jongeren, die elders moeilijk een kans kregen, op te leiden tot koks. Al meer dan twintig jaar biedt hij deze jongeren de mogelijkheid om een waardevol vak te leren, waarmee ze hun toekomst kunnen opbouwen en een baan te vinden binnen de horeca.

Het slotdiner vond plaats bij Michelinrestaurant ML in Haarlem, een prachtige locatie waar nog een ander historisch moment werd gevierd. Voor het eerst sinds de oprichting van Tour Culinair in 1982, namen twee vrouwelijke leden deel aan het evenement. Mathilde van der Weerd, general manager van het binnenkort te openen Hotel The Diamond en de Heineken Hoek op het Leidseplein in Amsterdam, en Veronique Vesters, eigenaar van Time Out Gemert en medeoprichter van Foodies&Zo, schreven geschiedenis. Later dit jaar zal Pauline Verhoef, managing director van QL Hotels, ook toetreden tot dit illustere gezelschap.

Tour Culinair organiseert drie keer per jaar activiteiten (voorjaarsklassieker, Tour Culinair weekend en een najaarsklassieker) in binnen- en buitenland, waarbij fietsen wordt gecombineerd met bezoeken aan onderscheidende horecaconcepten en ondernemers.

Het slotdiner vormde een waardige afsluiting van twee dagen intensief fietsen door Noord- en Zuid Holland. Gedurende de meer dan 110 kilometer per dag op de racefiets werden inspirerende horecagelegenheden bezocht, zoals Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, het onlangs geopende wijnrestaurant Contraste in Hazerswoude en beachclub Strandzicht in Castricum. De tourvrienden verbleven het hele weekend in Valk Hotel Haarlem van Martin en zijn dochter Mathilde Matser. Dit recent volledig gerenoveerde hotel deed er alles aan om een prachtig weekend voor iedereen te organiseren. Restaurant ML maakte het geheel compleet met een waardig slotdiner.

Overig nieuws