Eigenaren van DeDakkas openen Kastan in Hoofddorp

Auteur: redactie
Opening 1 maart 2024
Eigenaren van DeDakkas openen Kastan in Hoofddorp

Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer Kastan haar deuren. Kastan wordt de tweede horecazaak van de Haarlemse horecaondernemers Dennis de Waart en Jeroen Spek, bekend van DeDakkas in Haarlem.

Het idee ontstond in 2015 tijdens het open proces Hoofddorp-Centraal. Hier konden mensen meedenken over de toekomst en het verlevendigen van het gebied tussen het station en het centrum van Hoofddorp. Architect en horecaondernemer Gijs de Waal deed hieraan mee en zag mogelijkheden voor een restaurant. De Waal heeft als mede-initiatiefnemer van Hanneke’s Boom en Bret bij station Sloterdijk in Amsterdam ervaring met het opzetten van bijzondere horecaconcepten op bijzondere plekken.

Op het erf van boerderij de Adolfshoeve vond de Waal een oude uit 1880 stammende vervallen wagenschuur. De houten spanten en balken waren grotendeels nog in goede staat dus deze konden worden verplaatst naar de locatie bij het station. Daar herrees de schuur als de Gerritshoeve. Vernoemd naar de nieuwe plek aangezien de voornaam van meneer Van Heuven Goedhart, Gerrit was.

In het najaar van 2022 werd Gijs door bierbrouwer Gulpener in contact gebracht met de Haarlemse horecaondernemers Dennis de Waart en Jeroen Spek. In 2018 openden Dennis en Jeroen DeDakkas. Een restaurant in een kas op het dak van parkeergarage De Kamp in Haarlem. De ontwikkeling van DeDakkas en de Gerritshoeve vertonen gelijkenissen. Beide plekken moesten vanuit het niets worden opgebouwd.  

Samen gaan ze verder als Kastan. Vernoemd naar de vele kastanjebomen in de tuin, en de drie levende kastanjebomen onder het dak van het pand. Bij Kastan kunnen gasten terecht voor lekker, lokaal en puur eten en drinken. Voor de menukaart laat Kastan zich inspireren door de polder en haar agrarische geschiedenis. De grote oude wagenschuur zal straks een mooi contrast vormen met de moderne stadse wijk Hyde Park ernaast. Het bedrijventerrein Beukenhorst ten noorden van het station transformeert naar een levendige stadswijk met 3.800 appartementen.

De bouw van de schuur is bijna afgerond en de contouren van het pand staan. Om van deze schuur een spannende, aantrekkelijke en duurzame plek te maken is een crowdfundingcampagne gestart met als doel minimaal 200 duizend euro op te halen. Investeerders kunnen vanaf 250 euro meedoen, waarbij zij een totaalrendement van 15 procent ontvangen over een periode van 5 jaar.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws