Nieuwe Haarlemse hotspot DeDAKKAS

7 juni 2018 |

Vanaf dinsdag 12 juni is DeDAKKAS, de nieuwe, spectaculaire Haarlemse hotspot, geopend voor het publiek. Een groen, transparant horecapaviljoen op een van de lelijkste gebouwen van de stad, een parkeergarage. Maar wél met het mooiste uitzicht op de stad en in de zomer de hele dag zon. Een bijzondere plek om te ontspannen, heerlijk te eten en drinken en te genieten van bijzondere exposities en optredens.

Juni 2018. Aan de rand van de historische binnenstad van Haarlem staat een onaantrekkelijk gebouw,  parkeergarage De Kamp. Je loopt naar binnen, neemt de lift naar de bovenste verdieping en plotseling sta je op de meest fantastische plek van Haarlem. Met de stad aan je voeten en zicht tot aan zee. En je ziet een glazen gebouw staan, DeDAKKAS. Een inspirerende plek waar je kunt eten, drinken, live muziek beluisteren en ondertussen genieten van het Haarlemse panorama, met de middeleeuwse Bavokerk als topstuk.

De droom

Overdonderd door de combinatie van rust en een verbluffend uitzicht kwam Dennis de Waart in 2014, toen hij zijn auto parkeerde in De Kamp, op het idee van DeDAKKAS. De bovenste verdieping van de parkeergarage werd niet meer gebruikt, maar bleek wel een van de meest bijzondere plekken van de stad. Daar moet iets moois van te maken zijn, dacht hij.

Duurzaam horecapunt en podium

DeDAKKAS is een groot paviljoen met een terras van maar liefst 345 m². In de planning staat nog een groots stadspark. Op deze plek word je letterlijk even boven de drukte van de stad uitgetild. Uitzichtpost, horecapunt en podium, met een programmering op het gebied van muziek, media en debat. Ook heeft DeDAKKAS een apart gedeelte voor (zakelijke) groepen, met een eigen dakterras. De locatie is volledig rolstoeltoegankelijk. De komst van DeDAKKAS is tevens de start voor het geheel vergroenen van de betonnen parkeergarage, die nu nog als een grijze pilaar midden in het centrum staat.

foto's: Helene Wiesenhaan

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: