Restaurants Meyer Beheer sluiten zich aan bij BookDinners

31 oktober 2017 | Roy Spijker

Alle restaurants van Meyer Beheer BV, één van de grootste horecabedrijven van ons land, sluiten zich aan bij het nieuwe reserveringsplatform BookDinners. Naast de 23 restaurants van Meyer Beheer BV zijn nog eens ruim 1250 restaurants actief op BookDinners. BookDinners is daarmee hét reserveringsplatform van, voor en door restaurants.

Meyer Beheer BV is al meer dan 30 jaar actief in de horeca. Met 40 horecabedrijven door heel Nederland en meer dan 1000 medewerkers is Meyer Beheer BV een toonaangevend bedrijf in onze branche. Laurens Meyer, directeur eigenaar van Meyer Beheer BV: "In de restaurantbranche zien we – net als in de hotelbranche - dat de regie en macht over de klant verplaatst naar marktpartijen zoals Booking.com en Iens. Bij Meyer Beheer BV willen we baas in eigen huis blijven en niet afhankelijk zijn van anderen die ons ook nog eens veel te hoge kosten in rekening brengen. Daarom is het belangrijk dat er initiatieven komen die meer vanuit de horecabedrijven zelf denken en opereren. En dat kan met BookDinners.nl. Daarom sluiten we ons met al onze restaurants, waaronder Moeke, Kahuna en Luden aan bij BookDinners. Ik hoop dat ook andere horecaondernemers het belang van deelname inzien en meedoen aan BookDinners."

Van, voor en door restaurants
BookDinners is een initiatief van KHN en een groot aantal partijen, waaronder de Samenwerkende Horeca Ketens, TheNextTable, Stardekk, Bonchef, Formitable, WeReserve, Resengo, CPI (Centrum voor Publieke Innovatie) en HorecaDNA. De grootste kracht van dit platform is dat restaurants weer zelf de regie krijgen. Ze kunnen met BookDinners zelf bepalen waar ze als restaurant voor staan, welke marketingacties ze gaat doen en wanneer. Bovendien kunnen restaurants rechtstreeks communiceren met hun (toekomstige) gasten. Dat is voor restaurants erg belangrijk, omdat mensen zich steeds meer online oriënteren, online een tafel reserveren en erg gericht zijn op promoties of specials.

BookDinners
Op dit moment hebben bijna 1300 restaurants zich aangesloten om deel te nemen aan BookDinners. Begin 2018 wordt BookDinners gelanceerd richting de Nederlandse consument. Het doel is dat er halverwege 2018 minimaal 3000 restaurant aangesloten zijn.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Nederlandse economie krimpt historisch met 8,5 procent

Volgens de eerste berekening van het CBS, op basis van nu beschikbare gegevens, is het bruto binnenlands product (bbp) in het tweede kwartaal van 2020 met 8,5 procent gedaald ten opzichte van een kwartaal eerder. Een dergelijke krimp is niet eerder door het CBS gemeten. De daling van het bbp in h...

Opening Utrecht
Liemès Food District zoekt gepassioneerde chefs

Dit najaar opent Liemès Food District haar deuren in het iconische gebouw The Wall in Utrecht. Hier bereiden gepassioneerde chefs van elf verschillende keukens de lekkerste gerechten. Voor dit nieuwe horecaconcept is Liemès op zoek naar ambitieuze chefs met een passie voor goed eten. Z...

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: