Restaurants Meyer Beheer sluiten zich aan bij BookDinners

31 oktober 2017 | Roy Spijker

Alle restaurants van Meyer Beheer BV, één van de grootste horecabedrijven van ons land, sluiten zich aan bij het nieuwe reserveringsplatform BookDinners. Naast de 23 restaurants van Meyer Beheer BV zijn nog eens ruim 1250 restaurants actief op BookDinners. BookDinners is daarmee hét reserveringsplatform van, voor en door restaurants.

Meyer Beheer BV is al meer dan 30 jaar actief in de horeca. Met 40 horecabedrijven door heel Nederland en meer dan 1000 medewerkers is Meyer Beheer BV een toonaangevend bedrijf in onze branche. Laurens Meyer, directeur eigenaar van Meyer Beheer BV: "In de restaurantbranche zien we – net als in de hotelbranche - dat de regie en macht over de klant verplaatst naar marktpartijen zoals Booking.com en Iens. Bij Meyer Beheer BV willen we baas in eigen huis blijven en niet afhankelijk zijn van anderen die ons ook nog eens veel te hoge kosten in rekening brengen. Daarom is het belangrijk dat er initiatieven komen die meer vanuit de horecabedrijven zelf denken en opereren. En dat kan met BookDinners.nl. Daarom sluiten we ons met al onze restaurants, waaronder Moeke, Kahuna en Luden aan bij BookDinners. Ik hoop dat ook andere horecaondernemers het belang van deelname inzien en meedoen aan BookDinners."

Van, voor en door restaurants
BookDinners is een initiatief van KHN en een groot aantal partijen, waaronder de Samenwerkende Horeca Ketens, TheNextTable, Stardekk, Bonchef, Formitable, WeReserve, Resengo, CPI (Centrum voor Publieke Innovatie) en HorecaDNA. De grootste kracht van dit platform is dat restaurants weer zelf de regie krijgen. Ze kunnen met BookDinners zelf bepalen waar ze als restaurant voor staan, welke marketingacties ze gaat doen en wanneer. Bovendien kunnen restaurants rechtstreeks communiceren met hun (toekomstige) gasten. Dat is voor restaurants erg belangrijk, omdat mensen zich steeds meer online oriënteren, online een tafel reserveren en erg gericht zijn op promoties of specials.

BookDinners
Op dit moment hebben bijna 1300 restaurants zich aangesloten om deel te nemen aan BookDinners. Begin 2018 wordt BookDinners gelanceerd richting de Nederlandse consument. Het doel is dat er halverwege 2018 minimaal 3000 restaurant aangesloten zijn.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: