NVWA maakt resultaten inspecties openbaar

29 december 2017 | Roy Spijker

De Nederlandse Voedsel- En Warenautoriteit gaat de resultaten van inspecties in de horeca openbaar maken. De NVWA hoopt op deze manier om de transparantie binnen de voedselproductieketen te bevorderen, om het vertrouwen van de consument in het handelen van de overheid te vergroten en om de mate van naleving van de regelgeving omtrent voedselveiligheid binnen de horeca te vergroten. 

Met de openbaarmaking wordt tegemoet gekomen aan een toezegging die de staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in november 2011 in de Tweede Kamer heeft gedaan. De NVWA deelt de geïnspecteerde horecondernemingen in categorieën in. Deze zijn: 'voldoet', 'verbeterpunten',  'vastgesteld', 'verscherpt toezicht' of 'stilgelegd'. De categorieën geven aan in welke mate de onderneming tijdens de laatste controle voorafgaand aan de vaststelling van de lijst aan de voorschriften voldeed.

Kleurcodes
Aan de categorieën zijn kleuraanduidingen gegeven. Deze zijn 'groen' 'oranje' een 'rood'. Daarnaast is er 'wit' voor horecaondernemingen die buiten de categorieën vallen, omdat ze in een periode van drie jaar voorafgaand aan de datum van vaststelling van de lijst niet zijn gecontroleerd. Horecaondernemingen die nog niet door de NVWA in de gelegenheid zijn gesteld om een commentaar te plaatsen bij de te publiceren gegevens zijn in de lijst aangeduid met de kleur 'grijs'.

De lijst is via deze link te bekijken.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen Coronacrisis
Tips voor restaurants: Zo ga je de crisis te lijf [Liveblog]

Alle drink,- en eetgelegenheden in Nederland zijn minstens tot en met 6 april 2020 gesloten. Een zware periode voor de de horecaondernemers en -medewerkers. Door het hele land onstaan in deze donkere dagen prachtige initiatieven om de branche overeind te houden. 'We are in this together'. ...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Blog Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de &...

Columns
Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek thuis. We willen weer aan de slag. We hebben dus een speciaal menu voor thuis ontwikkeld. Met mooie lokale produkten van onze eigen lokale boeren....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: