McDonald's maakt 10.358 overnachtingen mogelijk voor ouders met zieke kinderen

22 november 2017 | Roy Spijker

Tijdens de tweede editie van McHappy Day maakte Manu Steijaert van McDonald’s Nederland vanmiddag bekend 10.358 overnachtingen mogelijk te maken, waardoor ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. De overnachtingen kunnen worden gedoneerd omdat het afgelopen jaar bij ieder verkocht Happy Meal werd gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Vandaag zetten alle 243 restaurants in Nederland het Kinderfonds in het zonnetje. Iedere bestelling wordt vandaag geserveerd in een speciale Happy Meal box, met daarin een persoonlijk bedankkaartje van ouders die gebruik hebben gemaakt van een van de Ronald McDonald Huizen.

Tijdens de eerste editie van McHappy Day in 2016 kondigde McDonald’s aan dat zij van ieder verkocht Happy Meal vijf eurocent doneert aan het Ronald McDonald Kinderfonds. ‘Sinds vorig jaar hebben we een extra dimensie aan onze samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds toegevoegd met McHappy Day en de donatie via het Happy Meal’, aldus Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland. ‘Op McHappy Day bedanken we onze gasten voor hun bijdrage en zetten we het Ronald McDonald Kinderfonds extra in het zonnetje. Bovendien doneren we vandaag van iedere bestelling vijf eurocent aan het Kinderfonds.’ In de speciale Happy Meal box vinden alle gasten vandaag een persoonlijk bedankkaartje van ouders die zelf hebben meegemaakt hoe fijn het is om dicht bij hun kind te kunnen zijn dat in het ziekenhuis ligt.

Trotse partners en een intensieve samenwerking
McDonald’s is al meer dan 30 jaar partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Aandacht voor families en kinderen is wat McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds met elkaar verbindt. ‘Heel bijzonder dat we onze samenwerking jaar ieder jaar weer succesvol invullen en continueren’, aldus Renate Westerlaken, directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. ‘Onze samenwerking gaat veel verder dan alleen een financiële bijdrage. Ook de inzet van McDonald’s op bestuurlijk niveau en lokaal via acties van medewerkers is voor ons erg waardevol. Deze betrokkenheid, van medewerkers tot Franchisenemers, maakt dat onze samenwerking al vele jaren succesvol is’, aldus Westerlaken.   

Tim Douwsma, Pip Pellens en Quintis Ristie speciale McHappy Day medewerkers 
Het McDonald’s restaurant aan de Muntbergweg in Amsterdam kende vandaag een aantal speciale medewerkers. Tim Douwsma, Pip Pellens en Quintis Ristie hielpen de medewerkers van McDonald’s vanmiddag om van iedere bestelling een Happy Meal-bestelling te maken en deze te serveren aan gasten. ‘Ik heb vorig jaar samengewerkt met McDonald’s en hoorde toen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Toen McDonald’s mij vroeg om vandaag mee te werken en aandacht te vragen voor McHappy Day, aarzelde ik ook geen moment’, aldus Tim Douwsma. Bij iedere bestelling zit vandaag een bijzonder bedankkaartje van ouders die hebben meegemaakt wat het is om onverwacht een ziek kind te hebben en te mogen verblijven in een van de Ronald McDonald Huizen. ‘Mooie, maar ook emotionele verhalen’, aldus Pip Pellens. ‘Het maakt in 1 keer duidelijk waarom het zo belangrijk is om zoveel mogelijk nachtjes voor ouders mogelijk te maken’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Culinair
Coperto Restobar in Zwolle is erkend met een Bib Gourmand

Chef-kok Remco Jansen en zijn brigade zijn er dolgelukkig mee: “Al sinds de opening twee jaar geleden hebben we de ambitie om op dit niveau te acteren. We konden niet gelukkiger zijn nu het is gelukt om daadwerkelijk beloond te worden met een Bib.” De nieuwe Bib Gourmand restaurantgid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: