McDonald's maakt 10.358 overnachtingen mogelijk voor ouders met zieke kinderen

22 november 2017 | Roy Spijker

Tijdens de tweede editie van McHappy Day maakte Manu Steijaert van McDonald’s Nederland vanmiddag bekend 10.358 overnachtingen mogelijk te maken, waardoor ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. De overnachtingen kunnen worden gedoneerd omdat het afgelopen jaar bij ieder verkocht Happy Meal werd gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Vandaag zetten alle 243 restaurants in Nederland het Kinderfonds in het zonnetje. Iedere bestelling wordt vandaag geserveerd in een speciale Happy Meal box, met daarin een persoonlijk bedankkaartje van ouders die gebruik hebben gemaakt van een van de Ronald McDonald Huizen.

Tijdens de eerste editie van McHappy Day in 2016 kondigde McDonald’s aan dat zij van ieder verkocht Happy Meal vijf eurocent doneert aan het Ronald McDonald Kinderfonds. ‘Sinds vorig jaar hebben we een extra dimensie aan onze samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds toegevoegd met McHappy Day en de donatie via het Happy Meal’, aldus Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland. ‘Op McHappy Day bedanken we onze gasten voor hun bijdrage en zetten we het Ronald McDonald Kinderfonds extra in het zonnetje. Bovendien doneren we vandaag van iedere bestelling vijf eurocent aan het Kinderfonds.’ In de speciale Happy Meal box vinden alle gasten vandaag een persoonlijk bedankkaartje van ouders die zelf hebben meegemaakt hoe fijn het is om dicht bij hun kind te kunnen zijn dat in het ziekenhuis ligt.

Trotse partners en een intensieve samenwerking
McDonald’s is al meer dan 30 jaar partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Aandacht voor families en kinderen is wat McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds met elkaar verbindt. ‘Heel bijzonder dat we onze samenwerking jaar ieder jaar weer succesvol invullen en continueren’, aldus Renate Westerlaken, directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. ‘Onze samenwerking gaat veel verder dan alleen een financiële bijdrage. Ook de inzet van McDonald’s op bestuurlijk niveau en lokaal via acties van medewerkers is voor ons erg waardevol. Deze betrokkenheid, van medewerkers tot Franchisenemers, maakt dat onze samenwerking al vele jaren succesvol is’, aldus Westerlaken.   

Tim Douwsma, Pip Pellens en Quintis Ristie speciale McHappy Day medewerkers 
Het McDonald’s restaurant aan de Muntbergweg in Amsterdam kende vandaag een aantal speciale medewerkers. Tim Douwsma, Pip Pellens en Quintis Ristie hielpen de medewerkers van McDonald’s vanmiddag om van iedere bestelling een Happy Meal-bestelling te maken en deze te serveren aan gasten. ‘Ik heb vorig jaar samengewerkt met McDonald’s en hoorde toen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Toen McDonald’s mij vroeg om vandaag mee te werken en aandacht te vragen voor McHappy Day, aarzelde ik ook geen moment’, aldus Tim Douwsma. Bij iedere bestelling zit vandaag een bijzonder bedankkaartje van ouders die hebben meegemaakt wat het is om onverwacht een ziek kind te hebben en te mogen verblijven in een van de Ronald McDonald Huizen. ‘Mooie, maar ook emotionele verhalen’, aldus Pip Pellens. ‘Het maakt in 1 keer duidelijk waarom het zo belangrijk is om zoveel mogelijk nachtjes voor ouders mogelijk te maken’.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: