Drie tips voor het op tijd doen van de btw-aangifte

24 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Een kwart van de startende ondernemers krijgt boetes door het te laat indienen en/of betalen van de btw-aangifte. Ook houdt bijna een kwart van de starters de zakelijke opstartkosten niet goed bij om de betaalde btw terug te kunnen vragen, zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst. Via de website belastingdienst.nl/starters biedt de Belastingdienst concrete tips en hulpmiddelen om startende ondernemers te helpen met hun belastingzaken. Alvast een eerste simpele tip: zet de volgende deadline van je btw-kwartaalaangifte in je agenda; de aangifte en betaling moeten uiterlijk 31 oktober binnen zijn.

Ondernemers hebben na de kwartaalafsluiting een maand om de btw-aangifte in te vullen en te betalen. Als een ondernemer na het doen van deze aangifte erachter komt dat facturen of bonnetjes zijn blijven liggen, dan kan hij correcties tot maximaal €1000,- meenemen in de volgende btw-aangifte. Bij een hoger bedrag kan hij hiervoor een correctie insturen. 

Drie tips voor het op tijd doen van je btw-aangifte

Geef je e-mailadres door via het ondernemersportaal van de Belastingdienst. Niets is vervelender dan klaar zitten om je aangifte te doen, en erachter te komen dat je je inloggegevens kwijt bent. Als je vooraf je e-mailadres hebt doorgegeven, stuurt de Belastingdienst je direct nieuwe inloggegevens.

Doe je btw-aangifte vroeg in de maand en plan je betaling via online bankieren aan het einde van de maand. Zo kun je lang over je eigen geld beschikken, zonder het risico op een te late betaling.

Zet de deadlines van de btw-aangifte in je agenda, inclusief herinneringen twee weken voor de deadlines. Of gebruik daarvoor de Btw Alert App. Je kunt ook je e-mailadres opgeven in het ondernemersportaal als je een herinnering wilt ontvangen.


De kwartaalaangiften en -betalingen moeten uiterlijk 31 oktober, 31 januari, 31 mei en 31 juli binnen zijn. 
 

Toch een naheffingsaanslag. Wat nu?

Voor ondernemers die toch te laat hun btw-aangifte hebben ingediend of betaald, heeft de Belastingdienst een checklist ontwikkeld waarmee ondernemers kunnen bepalen wat er moet gebeuren wanneer een naheffingsaanslag btw is ontvangen.
 

Ga voor meer tips, aanvullende informatie en hulpmiddelen naar belastingdienst.nl/starters.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Amsterdam Personalia
Hotel Arena stelt nieuwe F&B manager aan

Luuk Rijnders gaat met ingang van 14 januari aan de slag als nieuwe F&B Manager in het viersterren Hotel Arena én het bijbehorende PARK Café-Restaurant in Amsterdam. Rijnders’ motivatie, enthousiasme en oog voor service en gastvrijheid gaat het café-restaurant naar een...

Amsterdam Culinair
Richard Ekkebus na 33 jaar terug in de Nederlandse keuken

Chef Richard Ekkebus is even terug op Nederlandse bodem om op 26 en 27 januari te koken met Joris Bijdendijk in RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Richard Ekkebus, afkomstig uit Vlissingen, werd opgeleid door enkele van de grootste driesterrenchefs in Frankrijk waaronder, Pierre Gagnair...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: