Column Sico de Moel: rookvrij terras

5 juni 2019 | Sico de Moel

Gisteren was mijn terrasje voor het eerst rookvrij. 

Ik heb maar vijf tafeltjes op mijn terrasje, maar wel op het mooiste plekje van Amsterdam, direct aan het water van de Bloemgracht.

Het was heerlijk weer. Voor het eerst dit jaar zochten mijn gasten schaduw in plaats van de zon.

Op mooie dagen is het belangrijk dat ik optimaal gebruik maak van die paar tafeltjes. Rokers die op één cappuccino en drie volle asbakken de hele middag een tafel bezet houden, dragen daar niet aan bij.

Het is ook niet lekker eten naast een tafel met drie rokers.

Zodra ik gisteren een pakje sigaretten of shag bespeurde, zei ik vriendelijk dat roken op dit terras niet is toegestaan.

Het verbaasde me hoe gemakkelijk dit werd geaccepteerd.

Soms was er wat paniek, zoals bij die dame die al een brandende sigaret in haar handen had. Soms twijfelde ik, zoals bij die gasten die vlak voor een uitgebreid diner een pakje sigaretten op tafel legden. Maar ik moest natuurlijk één lijn trekken.

Zelf mag ik mij gelukkig prijzen dat mijn vaste medewerkers en ook ik zelf niet roken. Dat is prettig, want je wilt als restaurant natuurlijk geen rokende koks op je stoep.

De tijd dat de rokers de gezelligste mensen waren is nu toch wel voorbij.

De sfeer, de bezetting en de omzet op mijn rookvrije terrasje was echt beter.

Ik ben om.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: