Column Sico de Moel: rookvrij terras

5 juni 2019 | Sico de Moel

Gisteren was mijn terrasje voor het eerst rookvrij. 

Ik heb maar vijf tafeltjes op mijn terrasje, maar wel op het mooiste plekje van Amsterdam, direct aan het water van de Bloemgracht.

Het was heerlijk weer. Voor het eerst dit jaar zochten mijn gasten schaduw in plaats van de zon.

Op mooie dagen is het belangrijk dat ik optimaal gebruik maak van die paar tafeltjes. Rokers die op één cappuccino en drie volle asbakken de hele middag een tafel bezet houden, dragen daar niet aan bij.

Het is ook niet lekker eten naast een tafel met drie rokers.

Zodra ik gisteren een pakje sigaretten of shag bespeurde, zei ik vriendelijk dat roken op dit terras niet is toegestaan.

Het verbaasde me hoe gemakkelijk dit werd geaccepteerd.

Soms was er wat paniek, zoals bij die dame die al een brandende sigaret in haar handen had. Soms twijfelde ik, zoals bij die gasten die vlak voor een uitgebreid diner een pakje sigaretten op tafel legden. Maar ik moest natuurlijk één lijn trekken.

Zelf mag ik mij gelukkig prijzen dat mijn vaste medewerkers en ook ik zelf niet roken. Dat is prettig, want je wilt als restaurant natuurlijk geen rokende koks op je stoep.

De tijd dat de rokers de gezelligste mensen waren is nu toch wel voorbij.

De sfeer, de bezetting en de omzet op mijn rookvrije terrasje was echt beter.

Ik ben om.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin
Videoportret: Mauro Colagreco, de beste chef ter wereld

Mauro Colagreco mag zich een jaar lang de beste chef ter wereld noemen. De geboren Argentijn met Italiaanse roots leerde koken van Alain Ducasse en Alain Passard, runt restaurants in China en opende in 2006 Mirazur, dat vandaag werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Het is meteen een p...

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Awards Mensen
De Librije terug in mondiale top 50

De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaats 46. De Britse uitgeverij William Reed Business Media publiceert jaarlijks een lijst met de vijftig bete restaurants ter wereld. Op nummer é&e...

Awards Duurzaamheid
Finalisten Gaia Green Awards 2019 bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2019: Strandpaviljoens - Nautilus aan Zee (Egmond aan Zee / NL) - The Shore (Scheveningen / NL) - Sjoerd (...

Restaurant
Bistro Croquant sluit zich aan bij Maastricht Culinair

Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binnen twee jaar na de opening onderdeel uitmaakt van het samenwerkingsverband voor de betere restaurants en smaakmakers in Maastricht en omgeving. Bist...

Awards Mensen
Rosalie Theunissen winnaar Klasbak Trofee 2019

Op maandag 24 juni ontving Rosalie Theunissen tijdens het Slotdiner van Tour Culinair in sterrenrestaurant One in Roermond de Klasbak Trofee 2019. Met het jaarlijks uitreiken van de Trofee willen Tour Culinair en SVH het belang van het overdragen van vakkennis in de horeca positief onder de aandacht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: