Column Sico de Moel: rookvrij terras

5 juni 2019 | Sico de Moel

Gisteren was mijn terrasje voor het eerst rookvrij. 

Ik heb maar vijf tafeltjes op mijn terrasje, maar wel op het mooiste plekje van Amsterdam, direct aan het water van de Bloemgracht.

Het was heerlijk weer. Voor het eerst dit jaar zochten mijn gasten schaduw in plaats van de zon.

Op mooie dagen is het belangrijk dat ik optimaal gebruik maak van die paar tafeltjes. Rokers die op één cappuccino en drie volle asbakken de hele middag een tafel bezet houden, dragen daar niet aan bij.

Het is ook niet lekker eten naast een tafel met drie rokers.

Zodra ik gisteren een pakje sigaretten of shag bespeurde, zei ik vriendelijk dat roken op dit terras niet is toegestaan.

Het verbaasde me hoe gemakkelijk dit werd geaccepteerd.

Soms was er wat paniek, zoals bij die dame die al een brandende sigaret in haar handen had. Soms twijfelde ik, zoals bij die gasten die vlak voor een uitgebreid diner een pakje sigaretten op tafel legden. Maar ik moest natuurlijk één lijn trekken.

Zelf mag ik mij gelukkig prijzen dat mijn vaste medewerkers en ook ik zelf niet roken. Dat is prettig, want je wilt als restaurant natuurlijk geen rokende koks op je stoep.

De tijd dat de rokers de gezelligste mensen waren is nu toch wel voorbij.

De sfeer, de bezetting en de omzet op mijn rookvrije terrasje was echt beter.

Ik ben om.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: