Column Sico de Moel: rookvrij terras

5 juni 2019 | Sico de Moel

Gisteren was mijn terrasje voor het eerst rookvrij. 

Ik heb maar vijf tafeltjes op mijn terrasje, maar wel op het mooiste plekje van Amsterdam, direct aan het water van de Bloemgracht.

Het was heerlijk weer. Voor het eerst dit jaar zochten mijn gasten schaduw in plaats van de zon.

Op mooie dagen is het belangrijk dat ik optimaal gebruik maak van die paar tafeltjes. Rokers die op één cappuccino en drie volle asbakken de hele middag een tafel bezet houden, dragen daar niet aan bij.

Het is ook niet lekker eten naast een tafel met drie rokers.

Zodra ik gisteren een pakje sigaretten of shag bespeurde, zei ik vriendelijk dat roken op dit terras niet is toegestaan.

Het verbaasde me hoe gemakkelijk dit werd geaccepteerd.

Soms was er wat paniek, zoals bij die dame die al een brandende sigaret in haar handen had. Soms twijfelde ik, zoals bij die gasten die vlak voor een uitgebreid diner een pakje sigaretten op tafel legden. Maar ik moest natuurlijk één lijn trekken.

Zelf mag ik mij gelukkig prijzen dat mijn vaste medewerkers en ook ik zelf niet roken. Dat is prettig, want je wilt als restaurant natuurlijk geen rokende koks op je stoep.

De tijd dat de rokers de gezelligste mensen waren is nu toch wel voorbij.

De sfeer, de bezetting en de omzet op mijn rookvrije terrasje was echt beter.

Ik ben om.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: