Ben jij of ken jij de volgende F&B Professional of the Year?

12 november 2018 | Thijs Jacobs

“De wereld wordt steeds kleiner”, zegt AF&BM-voorzitter René Giel (helemaal rechts op de foto). “Daarmee verandert de gast. Als moderne Food & Beverage manager moet je echt een wereldburger zijn. Je moet weten welke gewoontes jouw gasten hebben en begrijpen hoe ze eten en drinken.

Ruth Engels (derde van rechts op de foto), Food & Beverage manager bij INK. Hotel in Amsterdam en afgelopen jaar uitgeroepen tot F&B Professional of the Year, vindt dat één van de interessantste aspecten van haar vak: je verdiepen in andere culturen en daarmee kunnen inspelen op de behoeftes van gasten.

Passie voor het vak

Ruth werd bij de uitreiking van de award tijdens het jaargala van de AF&BM door de jury geroemd om haar passie voor het vak. "Ruth is een dame die vanuit haar hart vertelt. Alles wat ze zegt en doet ademt F&B. Ze deelt haar kennis graag met haar team en ze staat tussen de mensen. Van zelf koffie maken voor de ontbijtgasten tot het samen met haar collega's proeven van de wijnen voor een nieuw wijn-spijs combinatie. Met haar gepassioneerde aanpak maakt zij F&B aantrekkelijk voor haar medewerkers en stimuleert zij ze om zich verder te ontwikkelen in het vak. En met de creatieve events die zij organiseert bij INK maakt zij F&B aantrekkelijk voor de hotelgasten én de locals. Wat ze doet is écht! Het is een eer om haar de titel F&B Professional of the Year 2018 te geven", aldus juryvoorzitter Maarten Wessels (op de foto achter Ruth).

Stokje overdragen

Ruth heeft haar titel als F&B Professional of the Year nu bijna een jaar lang trots gedragen en ze heeft laten zien dat ze een ware ambassadeur is voor het vak. Begin volgend jaar zal zij het stokje over moeten dragen. Maar aan wie? Wie is die Food & Beverage manager die gastheer/gastvrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. “Wij zoeken degene die binnen ons mooie vakgebied onderscheidend is en met kop en schouders boven de rest uitsteekt!”, aldus René Giel.

Ben jij of ken jij de gepassioneerde Food & Beverage professional die het verdient om het stokje over te nemen van Ruth? Maak je nominatie dan kenbaar door het nominatieformulier in te vullen op de AF&BM website (https://bit.ly/2PiC6SV). Dit kan tot 5 december. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de AF&BM.
Op 10 december, na afloop van de AF&BM themabijeenkomst bij de Mariënhof in Amersfoort, worden de tien genomineerden bekend gemaakt die met elkaar de strijd aan gaan.

Verkiezingsstrijd

De tien genomineerden zullen zich vanaf 17 december op de website van de AF&BM presenteren aan het publiek. De presentaties worden beoordeeld door vakgenoten (de leden en partners van de AF&BM) en door het grote publiek. Zij kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet. Uiteraard weegt het aantal stemmen van de vakgenoten zwaarder dan van het publiek.

Op de Horecava in de RAI in Amsterdam wordt op 9 januari bekend gemaakt welke drie genomineerden de meeste (gewogen) stemmen hebben gekregen. Deze drie professionals gaan door naar de finale.

Finale

De drie finalisten krijgen op 18 januari 2019 in het bedrijf waar zij werkzaam zijn bezoek van de vakjury. De jury, bestaand uit onder andere; Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en titelhoudster Ruth Engels, zal de  prestaties van de finalisten beoordelen aan de hand van een presentatie en rondleiding en met elkaar bepalen wie volgens hen de titel verdient.

Jaargala

Tijdens het jaargala van de AF&BM op 2 februari 2019 wordt bekend gemaakt wie de titel ‘F&B Professional of the Year 2019’ verdient. Naast eeuwige roem, een mooie trofee en een passende culinaire prijs krijgt deze professional een AF&BM jaarlidmaatschap aangeboden.

Het verloop van de verkiezingsstrijd nog even op een rij:

5 december: uiterlijke datum waarop je jezelf of vakgenoten kunt nomineren

10 december: AF&BM themabijeenkomst waar de genomineerden bekend worden gemaakt

17 december tot 9 januari: stemmen op jouw favoriet

9 januari - Tijdens de HORECAVA worden de finalisten met de meeste stemmen bekendgemaakt

18 januari - Finalisten presenteren zich aan de vakjury

2 februari – Uitreiking F&B Professional of the Year 2019 award tijdens het AF&BM jaargala

Meer info: www.afbm.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: