Ben jij of ken jij de volgende F&B Professional of the Year?

12 november 2018 | Thijs Jacobs

“De wereld wordt steeds kleiner”, zegt AF&BM-voorzitter René Giel (helemaal rechts op de foto). “Daarmee verandert de gast. Als moderne Food & Beverage manager moet je echt een wereldburger zijn. Je moet weten welke gewoontes jouw gasten hebben en begrijpen hoe ze eten en drinken.

Ruth Engels (derde van rechts op de foto), Food & Beverage manager bij INK. Hotel in Amsterdam en afgelopen jaar uitgeroepen tot F&B Professional of the Year, vindt dat één van de interessantste aspecten van haar vak: je verdiepen in andere culturen en daarmee kunnen inspelen op de behoeftes van gasten.

Passie voor het vak

Ruth werd bij de uitreiking van de award tijdens het jaargala van de AF&BM door de jury geroemd om haar passie voor het vak. "Ruth is een dame die vanuit haar hart vertelt. Alles wat ze zegt en doet ademt F&B. Ze deelt haar kennis graag met haar team en ze staat tussen de mensen. Van zelf koffie maken voor de ontbijtgasten tot het samen met haar collega's proeven van de wijnen voor een nieuw wijn-spijs combinatie. Met haar gepassioneerde aanpak maakt zij F&B aantrekkelijk voor haar medewerkers en stimuleert zij ze om zich verder te ontwikkelen in het vak. En met de creatieve events die zij organiseert bij INK maakt zij F&B aantrekkelijk voor de hotelgasten én de locals. Wat ze doet is écht! Het is een eer om haar de titel F&B Professional of the Year 2018 te geven", aldus juryvoorzitter Maarten Wessels (op de foto achter Ruth).

Stokje overdragen

Ruth heeft haar titel als F&B Professional of the Year nu bijna een jaar lang trots gedragen en ze heeft laten zien dat ze een ware ambassadeur is voor het vak. Begin volgend jaar zal zij het stokje over moeten dragen. Maar aan wie? Wie is die Food & Beverage manager die gastheer/gastvrouw pur sang is en die dag in dag uit laat zien dat hij/zij met aanstekelijk enthousiasme een echte motivator en coach is voor zijn/haar team. “Wij zoeken degene die binnen ons mooie vakgebied onderscheidend is en met kop en schouders boven de rest uitsteekt!”, aldus René Giel.

Ben jij of ken jij de gepassioneerde Food & Beverage professional die het verdient om het stokje over te nemen van Ruth? Maak je nominatie dan kenbaar door het nominatieformulier in te vullen op de AF&BM website (https://bit.ly/2PiC6SV). Dit kan tot 5 december. Het is niet noodzakelijk om lid te zijn van de AF&BM.
Op 10 december, na afloop van de AF&BM themabijeenkomst bij de Mariënhof in Amersfoort, worden de tien genomineerden bekend gemaakt die met elkaar de strijd aan gaan.

Verkiezingsstrijd

De tien genomineerden zullen zich vanaf 17 december op de website van de AF&BM presenteren aan het publiek. De presentaties worden beoordeeld door vakgenoten (de leden en partners van de AF&BM) en door het grote publiek. Zij kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet. Uiteraard weegt het aantal stemmen van de vakgenoten zwaarder dan van het publiek.

Op de Horecava in de RAI in Amsterdam wordt op 9 januari bekend gemaakt welke drie genomineerden de meeste (gewogen) stemmen hebben gekregen. Deze drie professionals gaan door naar de finale.

Finale

De drie finalisten krijgen op 18 januari 2019 in het bedrijf waar zij werkzaam zijn bezoek van de vakjury. De jury, bestaand uit onder andere; Maarten Wessels (Wessels Trainingen), Iris Kranenburg (Entree Magazine), Paul Sprakel (Hospitality Management), Demian van der Reijden (Misset Horeca) en titelhoudster Ruth Engels, zal de  prestaties van de finalisten beoordelen aan de hand van een presentatie en rondleiding en met elkaar bepalen wie volgens hen de titel verdient.

Jaargala

Tijdens het jaargala van de AF&BM op 2 februari 2019 wordt bekend gemaakt wie de titel ‘F&B Professional of the Year 2019’ verdient. Naast eeuwige roem, een mooie trofee en een passende culinaire prijs krijgt deze professional een AF&BM jaarlidmaatschap aangeboden.

Het verloop van de verkiezingsstrijd nog even op een rij:

5 december: uiterlijke datum waarop je jezelf of vakgenoten kunt nomineren

10 december: AF&BM themabijeenkomst waar de genomineerden bekend worden gemaakt

17 december tot 9 januari: stemmen op jouw favoriet

9 januari - Tijdens de HORECAVA worden de finalisten met de meeste stemmen bekendgemaakt

18 januari - Finalisten presenteren zich aan de vakjury

2 februari – Uitreiking F&B Professional of the Year 2019 award tijdens het AF&BM jaargala

Meer info: www.afbm.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: