U heeft gezocht op : zeewier

15 januari 2020 Awards
Chefkok Arrie Stomp wint wedstrijd 'Lekkerste Wintersoep met minder zout'

Gisteren werd Arrie Stomp van Sabrosa Kitchen & Bar met zijn winterse pindasoep verkozen als winnaar van de ‘Lekkerste Wintersoep met minder zout’. Initiatiefnemers van deze wedstrijd zijn Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Nierstichting. Met deze vakwedstrijd willen zij de hor...

8 januari 2020 Events
Horecava 2020: Van koffiedrap kopje tot DNA-diner

Aanstaande maandag openen de deuren van RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat vooral in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Een greep uit de vele innovaties op de beurs: vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematie...

1 november 2019 Vega
Bestellingen vegan maaltijden in 12 maanden met 450% gestegen

De trend van vegan eten zet onverminderd door in Nederland. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met wat ze eten en kiezen daarbij voor een vegetarische of zelfs veganistische lifestyle. Ter gelegenheid van World Vegan Day, op vrijdag 1 november, brengt maaltijdplatform Deliveroo daarom deze trend i...

23 juli 2019 Food Events
Texel Culinair 2019 verwelkomt mystery guest in jury

De jurysamenstelling van Texel Culinair 2019 bestaat dit jaar uit wethouder Hennie Huisman, culinair journalist en Masterchef Marcus Polman, culinair verslaggever Marjolein Hurkmans en foodblogger & influencer Mariëtte van den Brande. Het vijfde jurylid is een op Texel woonachtige myst...

1 juli 2019 Amsterdam Culinair
Geniaal bedachte patisserie in Waldorf Astoria Amsterdam

Zon, zee, zand. Chillen aan het strand. Dobberen in zee, surfen over de golven, beachvolleybal in je bikini, schelpen zoeken langs de vloedlijn, bubbels om de zomer te vieren. Het eindeloze strandleven maakt van alle dagen een feest. Om dat strandgevoel te beleven hoef je deze zomer niet naar de kus...

14 juni 2019 Events Rotterdam
Ruimte voor startups, scale-ups en innovatie tijdens Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam en Horecaplatform HorecaNetwerk.nl bundelen hun krachten met het Horeca Netwerk Meet-Up Paviljoen. Dit paviljoen biedt startups, scale-ups en andere aanbieders van leuke, relevante en innovatieve producten voor de horeca de kans zich te presenteren tijdens de driedaagse horecavakb...

10 juni 2019 Achtergronden Culinair
Culinair feestje tijdens jubileum Rungis

Je moet van goeden huize komen om ruim 300 doorgewinterde chefs en ondernemers te laten watertanden. De 30-jarige groente- en fruit specialist Rungis kreeg het maandag 3 juni voor elkaar op landgoed Vollenhoven in De Bilt. Met dertig van hun vaste telers en andere producenten zorgen eigenaren Gert J...

22 maart 2019 Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

2 november 2018 Culinair Rotterdam
Cornelis Bar & Kitchen kiest voor lichte gerechten

Cornelis Bar & Kitchen (Rotterdam), bekend om gerechten van hoogwaardig vlees, heeft zijn kaart een flinke restyling gegeven. Vanaf nu is het menu uitgebreid met lichtere en moderne gerechten en kunnen ook vegetariërs en liefhebbers van kip en vis er terecht voor lunch en diner. Gezonde ...

11 oktober 2018
Bijna 15.000 horecaprofessionals bezochten BBB Maastricht 

De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht. De ruim 400 exposanten, die samen alle horecasegmenten vertegenwoordigden, waren zeer tevreden met de opkomst en de kwaliteit van de bezoekers. Een gr...

18 september 2018 Culinair Vega
Zeewier wordt toegankelijker in een burger

Zeewier als voedingsmiddel heeft behoorlijk wat voordelen. Toch eten nog maar weinig Nederlanders het. Door zeewier in een burger te stoppen blijkt het een stuk toegankelijker te worden. En omdat producten van zeewier bovendien vegetarisch zijn, spelen ze in op de trend van duurzame gezonde voeding ...

19 juli 2018 Culinair
Sterrenchef Wim Severein opent deuren van The Millèn

Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent op 24 juli de deuren van zijn eigen high-end restaurant The Millèn. Op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel kookt de chef-kok met zijn bekende signatuur: pure gerechten van het seizoen met eerlijke ingredi&eu...

5 juli 2018 Interview Longread
Interview: op bezoek bij een 100 procent vegan lunchroom

Vegan is helemaal ‘hot’, de klimaatproblematiek vindt deels zijn oorsprong op het bord. Het eetgedrag wordt daarom door velen al aangepast, de vleesvrije dagen zijn in menig gezin meer regel dan uitzondering. Wie een stapje verder wil gaan, gaat voor vegan. In dat geval gebruik je helema...

7 maart 2018 Awards
Zoomvliet Horecaopleiding wint Zilte bokaal

Sander Dijkeman, Harvey de Wit, Indy Akkerman, Martine Mesie van het Zoomvliet college zijn tijdens de Horecabeurs in Goes op 6 maart verkozen tot beste overall team van het jaar en winnen daarmee de Zilte bokaal. Naast het winnen van ‘beste overall team’ waren er nog meer prijzen te win...

25 januari 2018 trends
Uber Eats voorspelt foodtrends voor 2018: houtskool en black-food

Het nieuwe jaar is van start gegaan en vandaag onthult Uber Eats de foodtrends voor 2018. Wat gaan de meest gebruikte ingrediënten worden en welke gerechten worden het meest populair? Op basis van data en zoekopdrachten van gebruikers van de afgelopen zes maanden voorspelt Uber Eats in 2018 uit...

6 november 2017 Brood
Gansvrije foie gras bij Bagels & Beans

Ganzenlever, of ‘foie gras’ zoals de Fransen zeggen, is omstreden. Sinds kort is er in Nederland een plantaardig en dus diervriendelijk alternatief. Wie nieuwsgierig is naar Faux Gras® de GAIA, kan vanaf 6 november de Faux Gras® bagel proeven bij Bagels & Beans. ‘We ...

26 juni 2017 Events
600 foodprofessionals eten samen

Dit jaar was het thema van outdoor foodfestival Food Unplugged: Barefood Luxury. Puur, echt eten met producten uit de buurt, bereid met simpele technieken en gegeten in een pop-up omgeving die uitblinkt in eenvoud. De voormalige stormbaan op het Kazerneterrein in Ede is voor het festival voor &...

16 juni 2017 Drinks Achtergronden
Tips voor een lekker sapje

Een versgeperste jus d?orange, eigengemaakte appelsap of een gezonde groentesap; het sapje is populair! Met name de mixsappen zijn volgens de Nederlandse Vereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen in opkomst, net als het aantal zaken dat exclusief verse sappen serveert. Het mixsapje kan eigenlijk...

16 juni 2017 Opening
Opening nieuwe Burgerz vestiging in Hofhouse

Op 12 juni 2017 opende Burgerz een nieuwe vestiging in Hofhouse naast het station Den Haag Centraal. Hofhouse biedt plek aan verschillende foodconcepten. Voor de burgerzaak van de zusjes Peerenboom is dit de vierde locatie. Burgerz heeft een locatie in Hofhouse waar iedereen welkom wordt geheten...

7 februari 2017 Chefs Restaurant
Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah gastchefs bij RIJKS

Op 21, 22 en 23 april zijn de chefs Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant Locavore op Bali, te gast bij RIJKS. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat Locavore over lokaal eten. Van rauwe Balinese abalone tot Sumbawa oesters. Samen met Joris Bijdendijk wordt een speciaal lunch-...

3 december 2016 Food trends
Dit zijn de 10 lunchtrends voor 2017

We hebben het afgelopen jaar al aardig wat lunchtrends met je gedeeld in lunchroom. Van Mexicaans tot Nederlandse klassiekers en van ‘late breakfast’ tot de Joodse keuken. In dit lijstje zetten we 10 hotte food trends op een rijtje, waarbij het ontbijt ook genoemd wordt. Niet voor niets ...

2 december 2016 Food trends
Trend: Streetfood verovert de Nederlandse horeca

De sterrenmaaltijden liggen op straat Streetfood. Dat klinkt als iets hips, maar feitelijk zijn de straatklassiekers van weleer ook gewoon streetfood. Het bakje friet, de gebakken kibbeling, de loempia… Niets nieuws onder de zon, behalve wanneer je je realiseert dat het bij ons bekende str...

3 november 2016 Food Culinair
Eerste masterclass umami van Food Things

De eerste masterclass umami van culinair adviesbureau Food Things! op 31 oktober bij Hoeve Ravenstein in Baarn, is een groot succes geweest. Deelnemers gingen geïnspireerd naar huis. Volgens Guus Vredenburg, eigenaar van Food Things!, is umami belangrijk voor de toekomst van onze voeding. &lsqu...

5 juli 2016 Diner Food Opening
Nieuw restaurant Hilton Rotterdam voert seizoenswisseling op alle fronten door

Chef-kok Stephan Nijst weet niet beter: hij kookt al jaren met de seizoenen mee. Maar in Roots, het nieuwe restaurant van Hilton Rotterdam, gaat hij een stap verder, daar zijn de seizoenen in ieder detail van het restaurant voelbaar. Het restaurant straalt in de zomer een totaal andere ambiance uit ...

29 juni 2016 Food
Rijksmuseum lanceert kookboek

Het Rijksmuseum lanceerde onlangs een kookboek waarbij vijftig typisch Nederlandse ingrediënten, van aardappel tot zeewier, de basis zijn voor 130 gerechten. Naast verhalen en traditionele recepten laten vijftig topchefs en meesterpatissiers uit het hele land zich inspireren tot een eigen rec...

4 april 2016
Xiao Han Ji kookt tijdens Folie Culinaire

Sterrenchef Xiao Han Ji, chef van HanTing Cuisine uit Den Haag, laat tijdens de aankomende Folie Culinaire zien hoe hij decennia-oude kennis van de Chinese voedingsleer combineert met nieuwe bereidingstechnieken en westerse smaken. Aziatische en Franse keuken HanTing Cuisine heeft één Michel...

7 december 2015
Vegetarische burgers zijn een hit

Op 15 oktober lanceerde Bagels & Beans de No-Meat Bagel Burgers, een tijdelijke actie met vier verrassende vegetarische burgers. Niet alleen koeien bleken enthousiast; heel Nederland zette er massaal de tanden in. Daarom wordt de actie nu verlengd tot eind januari 2016. Burger van zeewier? Een...

29 oktober 2015
Gezonder en duurzamer eten via de menukaart

De horeca is een van de vele schakels uit de voedselketen waarmee Dutch Cuisine gaat samenwerken binnen de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie. Deze Green Deal is gericht op het gemakkelijker en aantrekkelijk maken voor de consument om gezonder en duurzamer te eten. Initiatiefnemer Dutch Cuis...

5 juni 2015
Hollandse keuken een succes in Milaan

Het Nederlandse paviljoen op de World Expo 2015 in Milaan is een groot succes en trekt meer dan 10.000 bezoekers per dag. Het terrein is een levendige wereld vol beleving en mogelijkheden om te genieten van gerechten uit de Hollandse keuken. Internationale bezoekers kunnen de Nederlandse kost proe...

20 mei 2015
Jelle Conijn wint Slag op de Schelde

Kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag. Jury Samen met z...

26 februari 2015
De opkomst van superfoods

Superfoods worden steeds populairder. De groenteboer op de hoek promoot de gojibessen als perfect voedingsmiddel vol anti-oxidanten en zeewier pronkt steeds vaker op de menukaart van de betere restaurants. Superfoods als marketingmiddel: zou dat werken? Libido wordt zelfs verhoogd Aan superfood...

17 februari 2015
Hippe hamburgerzaak in Rotterdam

Hamburgers van een mooie kwaliteit rundvlees zijn de trend. De Burger Club doet daar nog een schepje bovenop door iedere burger op de kaart aan te bieden in drie soorten topvlees: MRIJ rundvlees, Wagyu rundvlees en Iberico varkensvlees. Drie vleessoorten van hoge kwaliteit, met ieder een eigen sma...

12 januari 2015
IBM's Watson wint Horecava Innovation Award

Met het computerprogramma IBM’s Chef Watson wint IBM Corporation, i.s.m. Bon Appetit - Institute of Culinary Education (US), de Horecava Innovation Award 2015. IBM’s Chef Watson is een uniek computerprogramma dat koks helpt bij het ontdekken en creëren van originele, totaal unieke recepten. W...

18 november 2014
Nominaties Horecava Innovation Award bekend

Het gaat goed op innovatief gebied in de horeca. Maar liefst 151 innovaties werden ingestuurd om kans te maken op de felbegeerde Horecava Innovation Award 2015 (HIA). Zoveel zijn het er in jaren niet geweest (110 in 2013; 118 in 2014). Een deskundige jury nomineerde 16 innovaties. Maandag 12 januar...

15 september 2014
Texel Culinair was een succes

De elfde editie van Texel Culinair biedt een ongekende variatie aan gerechten met zeegroenten. De uitdaging voor de restaurants, om met zilte groente of zeewier een gerechtje ter waarde van 1 kôgertje te maken, zorgde voor nieuwe creativiteit van de chef koks; waarvan er veertien een gezonde stri...

11 februari 2014
Inspiratie: zeewier in restaurantkeuken

Zestig chef-koks hebben deelgenomen aan de Masterclass & Live Sessie over zeewieren, een initiatief van Rungis en Gastronomixs. Tijdens de masterclass gaf onder andere SVH Meesterkok Edwin Vinke van De Kromme Watergang zijn visie op het gebruik van zeewieren. Liefde voor zeewieren Naast het ki...

12 december 2013
Astronauten blij: Alain Ducasse in space

Niemand minder dan Alain Ducasse is door de NASA gestrikt om gerechten te maken voor de astronauten die in het ISS ruimtestation verblijven. De gerechten van de Franse topchef zullen worden gegeten tijdens speciale momenten aan boord, zoals de wisseling van de bemanning. Gekonfijte eend In tot...

8 oktober 2013
Restaurant De Nieuwe Winkel maakt beste vega-gerecht

Chef-kok Emile van der Staak van het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel heeft het beste vegetarische gerecht van Nederland gemaakt. Dat gebeurde tijdens een kookwedstrijd in het kader van de Vegetarische Restaurantweek georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, ...

30 augustus 2012
De Worst Day of The Year

De tweede editie van De Worst Day of The Year is dit jaar op 2 september. Brandt & Levie organiseren het Worst en Cider Fest dat ruimte biedt aan culinaire initiatieven en ambachtslieden. Het programma Op het festival is te zien: Brandt & Levie die een worstdemo geven en u kunt kennis maken met ...

1 augustus 2011
De moegestreden bulldog: elBulli is dicht

Wanneer je ieder jaar naar het schijnt een half miljoen euro moet toegeven op de exploitatie van je restaurant en je gek wordt van de prestatiedruk dan moet je op een gegeven moment de strijd staken. De bulldog is inmiddels moegestreden. Ferran Adrià serveerde afgelopen weekeinde het allerlaatste m...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: