Restaurant Coco nieuwe horecapartner voor Het Nieuwe Café

Auteur: redactie
Gastronomie 29 september 2021
Restaurant Coco nieuwe horecapartner voor Het Nieuwe Café

Het Nieuwe Instituut kondigt trots en enthousiast aan dat het een samenwerking aangaat met chef-kok Manuela Goncalves Tavares en haar team. Zij zijn de gloednieuwe motor achter Het Nieuwe Café in Rotterdam. Er staan kleurrijke, veelal plantaardige en seizoensgebonden gerechten op het menu. 

Het Nieuwe Café is gevestigd op de begane grond van Het Nieuwe Instituut, is gratis toegankelijk en beschikt over een zonnig terras. Het café is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het café is hier te vinden.

Tokologische keuken

Manuela Goncalves Tavares is wereldberoemd in Rotterdam, onder meer van restaurant Coco in de Hoogstraat en eerdere ondernemingen als Toko 94 en Toko Trash. Hart en ziel zijn voor haar essentiële ingrediënten in de keuken. Horeca is geen telkens wisselend concept, maar iets dat voortbouwt op traditie en daar iets nieuws aan toevoegt. Manuela kookt vanuit een benadering die ze zelf ‘tokologisch’ heeft genoemd en die inhoudt dat ze gebruik maakt van de verborgen schatten, smaken en culturen die je aantreft in de verschillende toko's in de stad: een echte Rotterdamse mix van Afro-Caraïbische, Aziatische en mediterrane keukens.  

Manuela Goncalves Tavares: "Ik ben enorm trots dat Het Nieuwe Instituut ons heeft gevraagd om het Nieuwe Café vorm te gaan geven. Daarbij ben ik persoonlijk ook erg enthousiast om meer plantaardige gerechten op het menu te zetten, dit is iets wat ik vanuit mijn eigen missie ook heel graag wil. Daarnaast is Het Nieuwe Café een hele fijne en bijzondere plek in Rotterdam om mijn horeca-avontuur voort te zetten."  

Kleurrijke plantaardige menukaart

Op de menukaart van Het Nieuwe Café staan kleurrijke vegetarische en veganistische gerechten die veelal seizoensgebonden zijn. Het Nieuwe Café serveert bijvoorbeeld een paarse zoete aardappelsoep met kokosmelk, limoen en bakbanaan en een bowl met paddenstoelen, paksoi, gekleurde noodles en zeewiervlokken. Op dit moment wordt een gedeelte van de menukaart aangeboden. De kaart zal steeds verder worden uitgebreid en vanaf 1 november is de keuken volledig operationeel.

Trots op de komst

Het Nieuwe Instituut: "Wij zijn heel blij met de komst van Manuela Goncalves Tavares en haar team. Het Nieuwe Café is het hart van de organisatie. Het terras van het instituut is onovertroffen en op koude dagen voelt het café met zijn vele planten als een binnentuin. We kijken er naar uit om bezoekers te kunnen ontvangen, samen met deze geweldige nieuwe, zelfstandig opererende partner."

Foto's: Elvan Ünlü

Overig nieuws