Bestellingen vegan maaltijden in 12 maanden met 450% gestegen

1 november 2019 | David Bakker
Bestellingen vegan maaltijden in 12 maanden met 450% gestegen

De trend van vegan eten zet onverminderd door in Nederland. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met wat ze eten en kiezen daarbij voor een vegetarische of zelfs veganistische lifestyle. Ter gelegenheid van World Vegan Day, op vrijdag 1 november, brengt maaltijdplatform Deliveroo daarom deze trend in kaart. Want ook in de markt van de bezorgmaaltijden zijn de ontwikkelingen duidelijk zichtbaar. In de afgelopen 12 maanden zijn de bestellingen van vegan maaltijden met maar liefst 450% gestegen, zo blijkt uit cijfers van Deliveroo. 
 
Veganisten eten geen vlees, vis en andere dierlijke producten (zoals zuivel, eieren en honing). De levensstijl wint flink aan populariteit in Nederland. Begin 2019 schatte de Nederlandse Vereniging voor Veganisten dat er in Nederland inmiddels meer dan 121.000 veganisten zijn. Ter vergelijking: in 2016 schatte het Sociaal en Cultureel Planbureau het aantal veganisten in Nederland nog op 70.000.

Met de groei van veganisten in Nederland, verschijnen er ook steeds meer vegan restaurants. In de laatste 12 maanden is het aantal restaurants dat enkel veganistische gerechten aanbiedt, gegroeid met 150%. In Utrecht, Haarlem en Amsterdam worden de meeste veganistische maaltijden besteld. 
 
De meest bestelde veganistische gerechten:
Falafel Salade - Chickpea - Haarlem
Sabaganoush Pita - Sababa - Amsterdam
Donderse Dogma - Dogma Hotdogs - Utrecht
Zeewier Burger - Wally Burgers - Nijmegen
Beyond meat Burger - Burger Club - Rotterdam
Tom Kha Vegan - Puick - Breda

Van de vegetariërs en veganisten noemt 90% het dierenwelzijn als een belangrijke reden om geen vlees meer te eten, zo blijkt uit onderzoek van NUpanel. 70% van de mensen in deze groep noemen het milieu eveneens als reden. 50% heeft ervoor gekozen geen vlees meer te eten vanwege de eigen gezondheid. 
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Officieel: terrassen niet open op 21 april

De terrassen gaan niet open op 21 april. Dat maakte demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist bekend tijdens de persconferentie. Het nieuws lekte afgelopen week al naar buiten. Het kabinet gaat per week bekijken of en hoe de samenleving weer open kan. Op z'n vroegst kunnen ...

Financieel Horeca & Belasting
Uw restaurant fiscaal optimaal naar de volgende generatie!

Staat u samen met uw zoon achter de tap? Of doet uw dochter de administratie van uw horecaonderneming? Denk dan eens na over de schenking van uw horecazaak aan de volgende generatie. ‘’Moet dat nu al?’’, hoor ik u denken. Juist nu! De zogeheten fiscaal voordelige bedrijfso ...

Economie Internationaal
Just Eat Takeaway noteert ongekende groei

De coronacrisis heeft Just Eat Takeaway (het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl) geen windeieren gelegd. Het bedrijf zag een flinke toename in het aantal bestellingen: in het eerste kwartaal zijn in Nederland zo'n 15,3 miljoen maaltijden besteld, dat is 53 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt ...

Achtergronden Gastronomie
Tommy Janssen en Vera Voorend openen restaurant Maeve in Utrecht centrum

Na jaren bij diverse toprestaurants gewerkt te hebben openen Tommy Janssen en Vera Voorend restaurant Maeve in de zomer van 2021. “We hebben jaren gei?nvesteerd in het opdoen van kennis en ervaring en nu is het tijd om onze droom te verwezenlijken en voor onszelf te beginnen.” Het res ...

Economie Corona
FNV Horeca: valse verwachtingen kabinet opnieuw dooie mus voor horeca

De valse verwachtingen en niet waargemaakte uitspraken van het kabinet over mogelijke versoepeling zorgen voor nog meer schade in de horeca. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “We begrijpen dat de gezondheid voorop staat, maar het blijft ook van levensbelang dat er wordt gekeken naar de overig ...

Branded Content
Minder gasten, meer omzet? Het kan met de Kleinste keuken

Bij de gefaseerde openstelling van de horeca krijgt elke horeca-ondernemer er mee te maken: je kunt minder gasten ontvangen dan normaal. Des te belangrijker is het om te kijken hoe je de besteding per gast kunt verhogen. De Kleinste keuken helpt hierbij. Met de Kleinste Keuken, een gebruiksvriend ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: