U heeft gezocht op : sterrenrestaurants

12 augustus 2019 Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

29 juli 2019 Amsterdam Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurants scoren slecht op vlak van dierenwelzijn

De horeca, en met name sterrenrestaurants, scoort slecht op het vlak van dierenwelzijn. Dit blijkt uit onderzoek van Varkens in Nood. De dierenwelzijnsorganisatie ging in Amsterdam op pad en onderzocht de menukaarten van honderd Amsterdamse restaurants. De dierenwelzijnscheck werd vandaag gepublicee...

7 juni 2019 Vis Achtergronden
Sterrenrestaurants serveren massaal foute vis

Toprestaurants die zich onderscheiden met een Michelinster onderscheiden zich allesbehalve met duurzame vis. Sterker nog, maar liefst 89 procent van de Nederlandse sterrenrestaurants serveert één of meer vissoorten die rood scoren op de VISwijzer. Milieuorganisatie Good Fish Foundat...

15 mei 2019 Hotel Michelin
Carelshaven Delden toegetreden tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijn...

17 april 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan. Ze wilden ...

4 april 2019 Chefs Michelin
Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019

De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden 6 toprestaurants met totaal 3 Michelinsterren om de titel. Het is de vijfde editie sinds de start van de wedstrijd in 2014. Voor de vijfde editie v...

28 maart 2019 Internationaal Michelin
IJsland en Kroatië voor het eerst in MICHELIN-gids Hoofdsteden van Europa

Michelin heeft de MICHELIN Guide Main Cities of Europe 2019 gelanceerd en is verheugd de selectie van 2019 te onthullen. Amador in Wenen, onder leiding van chef-kok Juan Amador, heeft 3 sterren ontvangen. Dit stijlvolle kelderrestaurant, dat is gevestigd in de wijnmakerij Hajszan en in 2017 2 sterre...

20 februari 2019 Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: duurzaam

Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen deelt hij graag met de lezers van De RestaurantKrant en voortaan lees je maandelijks een bijdrage van Sico. Deze ochtend was ik door een leverancier u...

17 december 2018
Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken in de Michelingids. Nieuwe sterren in Nederland: * Flicka Kerkdriel * Voltaire Leersum * DeRozario Helmond * The Millen Rotterdam * ...

6 december 2018 Achtergronden Michelin
Makro is partner van MICHELIN Nederland

Makro kondigt vandaag het partnerschap aan met MICHELIN Nederland voor de edities 2019, 2020 en 2021 voor de Chef’s Night en de Sterrenceremonies. Makro werkt al 50 jaar hand in hand samen met grote en kleine ondernemers in Nederland, waarbij gastronomie en gastvrijheid altijd centraal staan. ...

20 november 2018 Culinair Internationaal Michelin
Drie nieuwe tweesterrenrestaurants in de MICHELIN gids België en Luxemburg 2019

De MICHELIN gids België en Luxemburg 2019 bevestigt de culinaire weelde van beide landen. Maar liefst 139 restaurants worden onderscheiden met één of meerdere sterren. Drie restaurants worden voor het eerst onderscheiden met twee sterren, zeven restaurants krijgen hun eerste ster....

11 oktober 2018
Zeeuwse toprestaurants bundelen krachten

Zeven Zeeuwse restaurants hebben zich verenigd op de website RestaurantZeeland.nl waar zij hun aanbod presenteren. De website biedt de bezoeker een selectie van onderscheidende toprestaurants in Zeeland, die een keuken op niveau en vakkundig gastheerschap gemeen hebben. Restaurant Zeeland is een ...

1 oktober 2018 Culinair Michelin
In deze sterrenzaken kun je goedkoop uit eten

Sterrenrestaurants staan te boek als 'duur'. Reisplatform Traveloka ging op pad om de vijftig goedkoopste sterrenmaaltijden te rangschikken en Nederland staat twee keer in de lijst. Eten in een sterrenzaak hoeft dus niet altijd prijzig te zijn. Amsterdam en Winterswijk Er zijn ook Nede...

24 september 2018 Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

17 september 2018 Achtergronden Culinair
Sterrenchefs uit Noordwijk en Twente slaan de handen ineen

Twee chef-koks van sterrenrestaurants, Michel van Riswijk (Restaurant De Bloemenbeek) en Marcel van Lier (Restaurant Latour), presenteren gezamenlijk: Twente aan Zee. Gedurende de hele maand oktober kunt u in beide restaurants genieten van deze culinaire ontdekkingsreis. Beide chefs werken graag met...

27 augustus 2018 Personalia Culinair
Nieuwe topsommelier voor sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge Eindhoven

Sterrenrestaurant Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven heeft per 1 september 2018 topsommelier Arne Maat aangetrokken. De 22-jarige Maat heeft ervaring bij diverse sterrenrestaurants. Met de voor zijn leeftijd al zeer ervaren Maat wil patron-cuisinier Johan van Groeninge zijn brigade verjongen en ...

21 augustus 2018 Verbouwen
De Sjalot uit Nijmegen vernieuwd

Na een verbouwing van meerdere weken heeft Frans-Arabisch restaurant De Sjalot in Nijmegen een nieuw interieur gekregen. Het restaurant van de ambitieuze ladychef Sibrecht Benning kreeg een bijzonder interieur met een Frans-Arabische look. De restyling wordt gevierd met een speciaal kennismakingsmen...

16 augustus 2018 Opening
Sidney Schutte en David Baxter openen Café Cliché

Vandaag opent Café Cliché, de gloednieuwe buurtbrasserie van Amsterdam-Oost. Hier kookt chef David Baxter vijf dagen per week voor de buurt en voor wie in de buurt is. Het initiatief en het menu zijn van Sidney Schutte, die net als Baxter carrière maakte in sterrenrestaurants. ...

11 juli 2018 Interview Longread
Een dag meelopen in Leerhotel Het Klooster, Amersfoort

De toekomst van de hospitalitysector ligt in handen van de jongeren. De nieuwe generatie rammelt aan de poort, staat te trappelen om een frisse wind door onze branche te laten waaien. In het Amersfoortse Leerhotel Het Klooster worden zij binnen een commerciële omgeving opgeleid om later als hor...

5 juni 2018
Speciaal paviljoen op VEG. voor kleinschalige vernieuwers in AGF

Op het nieuwe Vak Event Groente & Fruit Helden (VEG.) is één paviljoen exclusief gereserveerd voor kleinschalige ondernemers. Met dit VEG. LAB biedt VEG. kleine bedrijven een eigen, laagdrempelig podium. Zo kunnen ook zij hun producten onder de aandacht brengen van groentespecialis...

15 mei 2018 Wijn
Lendl Mijnhijmer is beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers de Trophée Henriot. Tijdens een groots galadiner waar werd gekookt door verschil...

7 mei 2018 Achtergronden Michelin
Nieuwe maître-sommelier voor Restaurant Da Vinci Maasbracht

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft topsommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat in juni 2018 aan de slag in het Limburgse restaurant en komt over van restaurant Tribeca in Heeze, waar hij hoofdsommelier is. Jesse Dean Bruijstens start per 6 juni...

28 maart 2018 Opening
Copenhagen opent brasserie

Restaurant Copenhagen opent per 30 maart 2018 een nieuwe brasserie op de benedenverdieping van het Tomadohuis in Dordrecht. Brasserie CPH is een laagdrempelige zaak voor koffie, lunch, borrel en diner. De ondernemersfamilie Sturrus verhuist het gastronomische restaurant Copenhagen naar de entresol b...

9 maart 2018 10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: Interview met Leon Mazairac

De restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview met Leon Mazairac. In 2009 opende hij het restaurant dat hij afgelopen ...

13 februari 2018 Culinair Michelin
Dit zijn de goedkoopste sterrenrestaurants in Nederland

Begin december zijn de Michelinsterren voor restaurants weer uitgedeeld. Nederland telt inmiddels 108 sterrenrestaurants, waarvan 89 restaurants 1 Michelinster hebben. Zelfs bij sterrenrestaurants hoeft uit eten gaan niet duur te zijn. Besparingsplatform Kortingscode.nl zocht uit waar je het voordel...

6 februari 2018 Michelin
De MICHELIN gids Frankrijk 2018: 621 restaurants onderscheiden

Michelin onthult de nieuwe editie van de MICHELIN gids Frankrijk, met een selectie van 621 sterrenrestaurants, waarvan er 57 nieuw zijn. Vlakbij het circuit van Castellet, midden in de Provence, ligt Restaurant Christophe Bacquié dat in de nieuwe MICHELIN gids drie sterren krijgt. In dit rest...

1 februari 2018 Events
Slag op de Schelde geopend voor inschrijving

De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 is geopend voor inschrijving. De wedstrijd vindt plaats op 18 juni 2018 en staat open voor professionele chefs of sous-chefs met zeebenen die op een schip op de Oosterschelde koken met asperges en een product uit de Oosterschelde. De deelnemers worden beoorde...

11 december 2017 Michelin
Inter Scaldes haalt derde Michelinster binnen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de MICHELIN gids Nederland bekend, waarin 704 restaurants en 261 hotels worden onderscheiden. De MICHELIN gids 2018 bevestigt de culinaire opmars die in Nederland gaande is. Inter Scaldes (Kruiningen) is het derde restaurant dat de h...

5 december 2017 Culinair
Neem jij deel aan het grootste Franse diner ter wereld?

Het gastronomische evenement Goût de France / Good France is een wereldwijde viering van de Franse gastronomie. Chef-koks van over de hele wereld serveren ieder jaar op de eerste dag van de lente (21 maart) een “diner à la française”. De ambassade van Frankrijk in ...

13 november 2017 Awards Culinair
Zeeuwse glorie: Mezger wint HEERLIJK10Daagse publieksprijs

De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De HEERLIJK-gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de re...

10 augustus 2017 Opening Culinair
P’rooflokaal Veghel wordt restaurant SILLYFOX na overname

Chef Joppe Sprinkhuizen heeft restaurant P’rooflokaal in Veghel overgenomen. Sprinkhuizen was sinds 2015 als chef in dienst bij P’rooflokaal. Na een restyling heropent de zaak per 15 augustus onder de naam SILLYFOX. SILLYFOX is spectaculair gelegen op 32 meter hoogte op de bovenste et...

4 juli 2017 Amsterdam Mensen
Amsterdamse hotels en restaurants koken tegen diabetes

De Amsterdamse topchefs van AccorHotels hebben gisteravond in Novotel Amsterdam City tijdens een uitverkocht benefietdiner, in samenwerking met meerdere Michelin restaurants, een bedrag van €23.344,32 opgehaald voor de Bas van de Goor Foundation. Olympisch kampioen Bas van de Goor strijdt al ja...

6 juni 2017 Interview F&B
Populariteit van culinaire arrangementen neemt toe

Peter Postma van Restaurant en Hotel Kaatje bij de Sluis vertelde in de uitgave Hotel & Food & Beverage dat een zeer groot deel van de bezetting, van zowel het restaurant als het hotel, komt uit de samenwerking met Kras. De organisatie biedt op dit moment 29 culinaire reizen - naar restauran...

31 mei 2017 Economie
Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal

Reactie KHN Voorzitter Robér Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is tevreden met de cijfers. Toch plaatst hij een kanttekening . “We zitten als branche nog steeds in de lift, dus dat is mooi. Maar we moeten de CBS-cijfers, die vandaag verschenen, iets nuanceren: we zien ook me...

30 mei 2017 Food Culinair Interview
Interview: Onno Kokmeijer wil af van à la carte

Onno Kokmeijer is de man van de koningskrab en de culinaire tovenaar die koken in een hotel binnen Nederland naar een hoger niveau heeft getild. “Toen ik hier veertien jaar geleden startte als chef, werd de kok in een hotelkeuken gezien als ‘iemand die een kunstje gaat flikken’. Da...

23 mei 2017 Culinair
Gratis: de culinaire editie van Hotel & Food & Beverage

Hotel & Food & Beverage 2017 is verschenen en gratis te downloaden via deze link. In deze culinaire special gingen we op bezoek bij drie sterrenrestaurants. Onno Kokmeijer, de chef van het Ciel Bleu Restaurant in Amsterdam, Peter Postma van Kaatje bij de Sluis en Martin van Bourgonje, de man...

16 maart 2017 Events Culinair
Op 21 maart eet de hele wereld Frans

Een nieuwe, heerlijke traditie raakt ingeburgerd: sinds 2015 bestaat het mondiale evenement ‘Goût de/Good France’ dat de Franse keuken in de schijnwerpers zet. Deden aan de eerste versie al ruim duizend chefs mee, op 21 maart aanstaande zijn het er meer dan tweeduizend, in honderdv...

16 maart 2017 Culinair Michelin
Vanaf €5,45 per gang dineren bij een sterrenrestaurant

Altijd al bij een sterrenrestaurant willen eten, maar vond je het te duur? Besparingsplatform Actiecode.nl zocht uit bij welke sterrenrestaurants je het goedkoopst een menu kunt bestellen en bij welk sterrenrestaurant je per gang het voordeligst uit bent. Goedkoop dineren bij een sterrenrestauran...

8 maart 2017 Opening
Nieuw restaurant Sukade in Meppel

"Chef Thomas van Mechelen kookt vanuit een klassiek Franse basis, soms met een uitstapje naar Azië of andere werelddelen en heeft een frisse kookstijl, waarin producten altijd herkenbaar blijven. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke en regionale ingrediënten en hebben oog voor duu...

9 februari 2017 Internationaal Michelin Restaurant
Recordregen aan Michelinsterren in Frankrijk

Maar liefst zeventig nieuwe restaurants in Frankrijk zijn bekroond met een Michelin-ster. Dat blijkt uit de nieuwe Michelin gids Frankrijk 2017 dit vandaag is gepresenteerd. In de nieuwe gids staan 616 restaurant die zijn onderscheiden met één of meer sterren. 1947 Dit jaar kreeg...

12 december 2016 Michelin Restaurant
Uitreiking Michelinsterren 2017: de foto's

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een feestje gevierd, daar zijn vanaf v...

12 december 2016 Culinair Michelin
Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een klein feestje gevierd. Utrecht sta...

16 november 2016 Food Awards
Tilburgse horeca strijdt om titel ‘Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’

Wie maakt ‘De Lekkerste Gehaktbal van Tilburg’? Op dinsdag 22 november om 19:00 uur wordt deze vraag beantwoord in Café Bakker aan de Korte Heuvel. Zowel Tilburgse sterrenrestaurants als eetcafés kunnen zich tot 20 november inschrijven voor de horecawedstrijd. Zij schotelen...

15 september 2016 Events
Beursvloer van snel groeiende horecavakbeurs volledig uitverkocht

Van maandag 19 september t/m woensdag 21 september opent dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals haar deuren in Rotterdam Ahoy. En dit jaar groter dan ooit, alle vierkante meters beursoppervlakte zijn optimaal benut door onder meer een diversiteit aan exposanten en ruim 10 thema...

2 september 2016 Achtergronden Culinair
Restaurant met speciaal liefdesmenu

De liefde gaat niet alleen bij de man door de maag. Dat weten chefs Pety Breugem en Nathan Vermunt als geen ander. Het pasgetrouwde stel leerde elkaar in de keuken kennen waar de vonk letterlijk en figuurlijk oversloeg. Precies 10 jaar later, op maandag 29 augustus, stapte het business- en liefdesko...

23 augustus 2016 Diner Achtergronden Restaurant
Twee op de vijf sterrenrestaurants door NVWA op de vingers getikt

Sinds 2012 zijn twee op vijf Nederlandse sterrenrestaurants op de vingers getikt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Ongedierte in de keuken, vieze keukens en onzorgvuldig opslaan van producten zijn de meest voorkomende fouten. KRO-NCRV kwam met deze bevindingen, vertelde datajournal...

1 juni 2016
De Ertepeller in Papendrecht geopend

Onlangs openden chef Arjan Kuipers en gastheer Mark van den Berg hun horecagelegenheid De Ertepeller in Papendrecht. De zaak bestaat uit een restaurant, bistro en wijnbar en ligt aan het water met een spectaculair uitzicht over het Drierivierenpunt en Dordrecht. Met De Ertepeller willen de jonge o...

31 mei 2016
Jan-Willem van der Hek is beste sommelier

Jan-Willem van der Hek (1987) heeft gisteren de titel ‘Beste sommelier van Nederland’, de Trophée Henriot, veroverd. Dit gebeurde tijdens het Nederlands Kampioenschap Sommeliers, gehouden op het Koning Willem 1 College in Den Bosch gewonnen. Oud-winnaar Ruben Kwakman en Lendl Mijnhijmer werde...

27 mei 2016
Opening restaurant en foodbar in Muiderberg

Onlangs openden chef Nicky Quarz en gastvrouw Michèle van der Linden hun restaurant en foodbar Quarz in Muiderberg. De zaak, gevestigd in een karakteristiek pand in het hart van Muiderberg, bestaat uit een restaurant, foodbar, private dining-ruimte en beschikt over een bijzondere veranda en een t...

26 april 2016
Robert Kranenborg krijgt lintje

Robert Kranenborg ontvangt vandaag een lintje. De chefkok krijgt een Koninklijke onderscheiding en wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Duurzaamheid Kranenborg zet zich in voor duurzaamheid en natuurvriendelijke productie en consumptie. De chefkok is vanaf 1967 werkzaam gewees...

14 april 2016
Aspergeseizoen 2016 is geopend

Op het ss Rotterdam is vanmiddag het nationale aspergeseizoen 2016 voor geopend verklaard. Onder toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is de aspergeambassadeur 2016 onthuld. Tweesterrenchefkok François Geurds is door het Nederlands asperge centrum benoemd tot aspergeambassadeur 201...

10 maart 2016
Michelin: nu 486 sterrenzaken in Europa

Restaurantgids Michelin presenteerde gisteren de Michelin Guide Main Cities of Europe 2016. Deze gids bevat de beste hotels en restaurants in 44 grote steden, verspreid over 20 Europese landen. Enorme groei van kwalitatief hoogstaande restaurants "In een kleine tien jaar is de selectie van ga...

21 oktober 2015
Meesterkok start restaurant via crowdfunding

Meesterkok Imko Binnerts kan nog voor de kerst starten met zijn nieuwe avontuur: een visrestaurant in Hotel Villa de Klughte in de duinen van Wijk aan Zee. Deze nieuwe onderneming is mede gefinancierd door middel van crowdfunding. Via zijn eigen netwerk haalde Binnerts al 137.000 euro op en via he...

13 oktober 2015
Horeca staat voor uitdaging

Eetgelegenheden bevinden zich in uitdagende marktomstandigheden. De Rabobank verwacht weliswaar dat de vraag het komende jaar 2,2% toeneemt door de aantrekkende conjunctuur en het verbeterde consumentenvertrouwen, maar dat is geen reden voor uitbundigheid. Dit blijkt uit het Rabobank Cijfers en Tr...

2 oktober 2015
Nieuw: restaurant C draait om graden Celsius

Restaurant C opent begin oktober aan de Wibautstraat 125 in Amsterdam. In het restaurant draait alles om graden Celsius. C staat naar eigen zeggen voor koud en warm, diversiteit en dynamiek, toegankelijkheid en voor kwaliteit en service. Het is een initiatief van Michiel van der Eerde en zijn broer...

1 september 2015
Bobby Rust baalt van tekort aan koks

Volgens chef Bobby Rust van het Michelinster-restaurant Bridges komt het tekort aan koks door een gebrek aan doorzettingsvermogen bij beginnende koks. Volgens hem realiseren jonge koks zich niet dat het veel tijd kost om een topchef te worden. Foto: Bobby Rust (midden) met Ron Blaauw (links) en...

1 september 2015
Topchef André Chiang kookt in RIJKS

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Exotische Luxe in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum, is topchef André Chiang (André in Singapore en RAW in Taiwan) op 25, 26 en 27 september gastchef in RIJKS. Chiang maakte carrière in diverse sterrenrestaurants waaronder Le Jardin des...

13 juli 2015
Barcelona favoriet bij sterrenchefs

Online reismagazine SurpriseTickets.nl publiceerde vorige week een onderzoek onder Nederlandse Michelinsterrenchefs naar hun favoriete bestemming voor een gastronomisch weekend weg. Daarbij blijkt Barcelona verreweg favoriet onder de Nederlandse topkoks voor een culinaire stedentrip. Hip en to...

7 juli 2015
Restaurant Karakter viert verjaardag groots

Chefs Nathan Vermunt en Pety Breugem koken al vijf jaar lang de sterren van de culinaire hemel in restaurant Karakter in het Westelijk Handelsterrein. Toen al hadden zij duurzaam koken hoog in het vaandel en waren daarmee hun tijd vooruit. Nog steeds combineren ze hun liefde voor eerlijke producte...

11 juni 2015
De Kromme Dissel aan de top

Het was deze editie van de HEERLIJK10Daagse weer smikkelen geblazen. Van 22 tot en met 31 mei konden liefhebbers van de culinaire klasse voordeliger kennismaken met de Nederlandse gastronomie. Na afloop wordt aan de lekkerbekken gevraagd om hun HEERLIJK10Daagse beleving te delen en hier cijfers aa...

18 mei 2015
Sterrenzaken doen mee aan Culi Weken

Van 18 tot en met 31 mei organiseert Groupon de Culi Weken. Vele Nederlandse toprestaurants, waaronder tien Michelinster-restaurants doen mee aan deze campagne om hun deals onder de aandacht te brengen in de Culi Shop. In deze shop maken mensen naast Michelinster-restaurants ook kennis met restaur...

23 maart 2015
Soenil Bahadoer SVH Meesterkok

Op 20 maart is Soenil Bahadoer, patron cuisinier van restaurant De Lindehof in Nuenen, geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Eigen signatuur De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restau...

4 maart 2015
Kookwedstrijd op de Schelde

Sterrenrestaurant Katseveer en chef Hans Everse organiseren op 18 mei 2015 de kookwedstrijd ‘Slag op de Schelde’ op het water van de Oosterschelde. Chefs en sous-chefs koken op deze unieke wedstrijdlocatie aan boord van een schip met asperges en een product uit de Oosterschelde. In de jury zit...

4 februari 2015
Sterrenregen in Frankrijk

De nieuwste Michelingids geeft de hoogste waardering aan twee nieuwe restaurants, waaronder een befaamd 'Champs-Elysees-restaurant', waarvan de chef pas in juli de scepter begon te zwaaien nadat hij zijn eerdere baan vaarwel zegde. Parijs Parijs heeft negen driesterrenrestaurants op dit moment...

27 januari 2015
De Librije Beste Restaurant van Nederland

De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2015 zijn zojuist bekend gemaakt. In elf uiteenlopende categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije* (Zwolle) heeft twee awards verdiend en is hiermee betiteld tot ...

15 januari 2015
Nieuw interieur voor Amarone

Gastvrijheid en gastronomie vormen de basis van het nieuwe interieur van restaurant Amarone in Rotterdam. Interieur-ontwerper Jeroen Smeele wilde met zijn inrichting direct duidelijk maken dat dit de kernwaarden van Amarone zijn. Foto: Chef Gert Blom, interieurontwerper Jeroen Smeele en gastheer...

5 januari 2015
Ischgl is culinaire hotspot

De gerenommeerde gastronomische gids Gault Millau bekroont Ischgl tot ‘culinaire hotspot in de Alpen’. Vier restaurants, met negen ‘Hauben’ (koksmutsen) in totaal, zijn te vinden in de populaire wintersportbestemming in de Paznaun regio. De 26 jarige Benjamin Parth van restaurant ‘Stüva...

5 januari 2015
Wilco Berends chef Rembrandt Tower

Per 1 januari 2015 is Rembrandt Tower Boardroom de samenwerking aangegaan met sterrenrestaurant De Nederlanden uit Vreeland. Chef-kok Wilco Berends, die tijdens ‘Hemels Rembrandt’ de sterren van de hemel kookte, wordt daarmee het culinair brein van de Boardroom. Berends en zijn team staan beke...

27 oktober 2014
Topchef Tom Boere naar Otium

Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport heeft topchef Tom Boere aangetrokken als chef de cuisine. De afgelopen maanden is het inpandige restaurant Otium getransformeerd tot een fine dining restaurant met een kaart met hoogwaardige gerechten. Otium profileert zich hiermee niet alleen als hotelrestaura...

24 oktober 2014
Restaurant Otium geopend in Radisson Blu

Onder toeziend oog van topcuisinier en MasterChef-jurylid Alain Caron is vandaag het geheel vernieuwde restaurant Otium geopend. Zowel het interieur als de menukaart van de culinaire hotspot ondergingen een verfrissende facelift. Lunch De opening werd tevens bijgewoond door culinaire- en regi...

3 september 2014
Gastric bypass menu in nieuw restaurant

Het nieuwe restaurant ’t Klooster in Wijk bij Duurstede is op 1 september officieel geopend door Jonnie en Thérèse Boer van vijfsterrenimperium De Librije. Het befaamde horecakoppel opende het restaurant van hun oud-werknemer Jeroen van Hensbergen en zijn vrouw Natasja op spectaculaire wijze, ...

26 augustus 2014
't Vlasbloemeken werkt samen met Groupon

Groupon start deze week haar samenwerking met Michelinster-restaurant ’t Vlasbloemeken in Koewacht, Zeeuws-Vlaanderen. Dit is de 23e samenwerking voor Groupon met een Nederlands sterrenrestaurant. Sterrenrestaurants Tot op heden waren er al 22 samenwerkingen met Michelin restaurants met 1 st...

28 juli 2014
Restaurant Voor een maand

Kok Ramon Beuk opent op 1 augustus de deuren van het restaurant VOOREENMAAND. In evenementenlocatie “De Glazen Ruimte” in Maarssen worden 11 maanden per jaar evenementen, (bedrijfs)feesten, seminars en vergaderingen georganiseerd. Eén maand per jaar wordt de benedenetage van De Glazen Ruimte ...

24 juli 2014
Ex-leerling Jamie Oliver opent winkel

Ruim tien jaar geleden zat Bruck op een punt in zijn leven dat het allemaal niet meezat; hij werd uit huis geplaatst, kwam in aanraking met politie en had geen werk. Fifteen bood hem met het befaamde tv-programma onder leiding van Jamie Oliver de kans iets van zijn leven te maken. Anno 2014 gaat h...

7 juli 2014
Groupon in zee met restaurant O Mundo

Groupon start deze week haar samenwerking met Michelinster-restaurant O Mundo in Wageningen. Dit is de 21e samenwerking met een sterrenrestaurant voor Groupon. In de afgelopen twee en een half jaar heeft Groupon al meer dan 80.000 couverts voor sterrenrestaurants verkocht. Het bedrijf werkte al s...

2 juli 2014
Dineren met Rembrandt

Van 22 september tot en met 4 oktober, de sterfdag van Rembrandt, wordt de Rembrandt Tower Boardroom omgetoverd tot een tijdelijk restaurant, waar op topniveau gedineerd kan worden. Letterlijk, want deze bijzondere locatie is gelegen op de 32ste en daarmee bovenste verdieping van het hoogste gebou...

24 juni 2014
Horecainterieur: de missers van 2014

Het is een begrip aan het worden, de jaarlijkse lijst van Do’s en Don’ts op het gebied van horeca. Een lijst met een gemeende knipoog. Ontwerper Rein Rambaldo van De Horecafabriek heeft met zijn team weer een aantal zaken gespot die 'niet meer kunnen', en te vaak gezien en gebruikt worden. Maa...

12 juni 2014
Ivory beste bij HEERLIJK10Daagse

Met maar liefst een gemiddelde van 9,25 wint Ivory (Nijmegen) de HEERLIJK10Daagse publieksprijs. Ivory laat sterrenrestaurants als De Lindehof, Perceel* en FG* achter zich. Op nummer 2 is ’t Havenmantsje (Harlingen) geëindigd met een mooi gemiddelde van 9,24. Opvallend is Op de hej uit Sint Gee...

23 december 2013
Open brief Sergio na laatste avond Sluis

Sergio Herman heeft na zijn laatste avond Oud Sluis een open brief op zijn website gezet. In de brief spreekt de topchef zijn dank uit naar zijn ouders, gezin, personeel, gasten en leveranciers. Herman is trost op hetgeen hij heeft bereikt: de top. Ook geeft hij aan dat hij diep is gegaan met en v...

12 december 2013
Crisis? Nederland telt meer restaurants!

Het restaurantaanbod in Nederland is ondanks de recessie toegenomen. Landelijk steeg het aantal restaurants de afgelopen vijf jaar met 3,1 procent. In de grote steden is de toename van het aantal restaurants relatief hoger. Groei in the city In steden met meer dan 100.000 inwoners is het groei...

2 december 2013
Jong kooktalent maakt lekkerste varkensvleesgerecht

Teun Rondeel van Restaurant Luytervelde uit Eindhoven heeft de wedstrijd om het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland gewonnen. De absolute benjamin onder deelnemers maakte een verrassend gerecht en toonde zijn talent. Ervaring Teun deed mee aan de wedstrijd om meer ervaring op te doen e...

25 november 2013
De Leest krijgt derde Michelinster

Restaurant De Leest van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman heeft in de nieuwe Michelingids van 2014 drie sterren gekregen. Tijdens de bekendmaking van de gids in Maastricht was de emotie en ontlading door de hele zaal te voelen. Op het podium wist een emotionele Jacob Jan logischerwijs even niets uit...

22 november 2013
Winnaar publieksprijs Heerlijk10Daagse

Sterrestaurant De Lindehof uit Nuenen heeft voor de tweede maal de Heerlijk10Daagse publieksprijs gewonnen. Met een gemiddelde van 9,24 kreeg het restaurant een betere beoordeling dan Op de Hej, afgelopen mei nog publieksfavoriet, uit Sint Geertruid en Chang-I uit Amsterdam. Waardering Tijd...

18 november 2013
Michelin: gestage evolutie in België

Twee nieuwe tweesterrenrestaurants in de Michelingids voor België en Luxemburg 2014 kenmerken de gestage evolutie van de Belgische gastronomie. Bon-Bon en Bartholomeus krijgen er een tweede ster bij. Verder zijn er 18 restaurants die hun eerste ster krijgen. Uitblinken Het Brusselse Bon-Bon ...

11 november 2013
Duitsland heeft weer nieuw driesterrenrestaurant

Bij onze oosterburen is het de afgelopen jaren keer op keer raak. Bij iedere nieuwe Michelingids voor Duitsland wordt wel een nieuw restaurant dat drie sterren krijgt bekend gemaakt. De editie voor 2014 vormt op deze 'trend' geen uitzondering. Ditmaal is Überfahrt van Christian Jürgens uit Rott...

4 september 2013
BN'ers ambassadeur Heerlijk10Daagse

Voor de Heerlijk10Daagse Star-edition gaan tien Bekende Nederlanders (BN’ers) voorproeven bij tien sterrenrestaurants in Nederland. Op dit moment zijn de BN’ers al aan het voorproeven. De actie voor de gasten duurt vanaf 17 tot en met 26 september en geeft de gast de kans om tien dagen lang c...

30 augustus 2013
Hotelscholen gaan de strijd aan

Op 2 september komen studenten van vijf hotelscholen in Europa samen bij NH Grand Hotel Krasnapolsky voor de Battle of the Hotel Schools 2013. Tijdens deze kookwedstrijd creëren de studenten een 5-gangen diner voor zestig gasten om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het Emma Kinderzie...

17 juli 2013
Alle driesterrenrestaurants in half jaartje

Een trip voor de übersmulpapen met een te dikke portemonnee. Aanbieder van initiatieven voor luxeliefhebbers VeryFirstTo organiseert een reis langs alle 109 driesterrenrestaurants van de wereld. Investering Duur (qua tijd)? Zes maanden, oftewel om de dag naar een restaurant met drie sterren, ...

3 juni 2013
Nieuwe koers voor restaurant Beluga

Toprestaurants die hun concept aanpassen, het is de trend van dit moment. Naast recentelijk Ron Blaauw en "Moshik Roth":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/roth-en-samhoud-naar-oosterdokseiland/ heeft Hans van Wolde van restaurant Beluga bekend gemaakt het over de boeg die 'laagdrempelig' heet t...

30 april 2013
Kasteel De Vanenburg opent restaurant

In de tuinkamer van Kasteel De Vanenburg komt binnenkort een à la carte restaurant. Sung-Min Trommel wordt de chef-kok van de nieuwe eetgelegenheid. De kok hoopt hiermee een barrière te doorbreken. Het kasteel staat in de omgeving namelijk bekend als erg duur en chique. Voor iedereen Met ee...

2 april 2013
Paolo Basso beste sommelier

De Zwitser Paolo Basso is op het WK voor sommeliers in Tokyo uitgeroepen tot beste sommelier ter wereld. Uit verschillende proeven is de winnaar naar voren gekomen. Zestig wijnkenners uit 55 landen streden tegen elkaar. Opdrachten Theoretische vragen, het blind beschrijven van wijnen en kennis...

18 februari 2013
Chef weg, toch drie sterren Le Meurice

In de nieuwe (en gelekte) Michelingids voor Frankrijk 2013 houdt restaurant Le Meurice in Parijs drie sterren. De chef, Yannick Alleno, kondigde in december vorig jaar zijn vertrek aan. Circulatie Het is toch zo dat de chef-kok officieel de Michelinster(ren) krijgt toegewezen? Was de gids eind ...

20 december 2012
Boreas beste restaurant in actieweek

Restaurant Boreas in Heeze is gekozen tot beste Michelin Sterren Restaurant 2012 tijdens de Michelin Sterren Restaurant Week ‘Dining with the Stars’ van DiningCity. Cijfer Gasten hebben het restaurant van Nico en Sonja Boreas beloond met een gemiddeld cijfer van 9,3. Het cijfer is gebaseerd ...

29 november 2012
Japan: land van rijzende Michelinsterren

Tokio is en blijft de topregio met de meeste restaurants met drie sterren ter wereld. In de nieuwe Michelingids voor de Japanse stad is het aantal wel gedaald; van 16 naar 14. Gids bekroont 242 restaurants Sushirestaurant Arkai, bekroond met drie sterren, sluit de deuren en Hamadaya gaat van dri...

27 november 2012
Te weinig Michelinsterren? Zuurpruimen!

Natuurlijk zou het voor iedereen smullen zijn geweest als er een nieuw driesterrenrestaurant was te melden. Maar om nu over een grote teleurstelling te spreken, zoals menig journalist dat nu doet? Kom nou! Gek maken Ieder jaar maken we elkaar hartstikke gek rondom de bekendmaking van een nieuwe...

26 november 2012
Oud Sluis en De Librije blijven eenzaam aan de top

Bij de bekendmaking van de nieuwe Michelingids voor Nederland blijft de teller van het aantal driesterrenrestaurants op twee steken. Veel aandacht was er voor Hans van Wolde. Beluga was volgens insiders een van de kanshebbers voor een derde ster. Drie nieuwe tweesterrenrestaurants Bij de prese...

22 november 2012
Sterrenregen bij THE Caviar Event

Op maandag 19 november vond op het Forteiland IJmuiden het culinaire evenement THE Caviar Event plaats. Onder de genodigden bevonden zich onder andere chef-koks van sterrenrestaurants in Nederland en België. Expertise delen Prominente gastkoks als Onno Kokmeijer, Jurgen Koens, Roel Gilissen, Je...

19 november 2012
Top blijft de top in Michelingids België

De 57e editie van de Michelingids België en Luxemburg telt net als vorig jaar drie restaurants met drie sterren. La Durée in Izegem krijgt een tweede ster. Elf zaken ontvangen een eerste Michelinster. Bevestiging In de gids voor België en Luxemburg 2013, bevestigen de restaurants Hof van Clev...

19 november 2012
Valt hij dit jaar; de 'derde ster'?

Nog een week, en dan maakt Michelin de nieuwe gids voor Nederland bekend. Wie wint, wie verliest en wie blijft gelijk? Wordt er dit jaar een restaurant met twee sterren gepromoveerd naar drie? Overeenstemming Het is en blijft nog even koffiedik kijken. Werner Loens, hoofdinspecteur van de Michel...

11 juli 2012
Chefswissel bij Villa de Duinen

SVH Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel wordt de nieuwe chef-kok van hotel-restaurant Villa de Duinen in Noordwijk. Hij volgt Jean-Jacques Menanteau op die er bijna twee jaar de scepter zwaaide. Onder de indruk Eigenaar Ab van der Wiel over de komst van Van Dreumel: “Ik heb de afgelopen ja...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: