Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool doen 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en gasth...
Gelegen aan de westkust van Ibiza, waar de adembenemende zonsondergang de ambiance neerzet, opent Madunia op 8 juni haar deuren. De naam Madunia is af...
Michelin heeft vandaag de nieuwe selectie Michelinsterren, Groene Sterren en Bib Gourmand restaurants voorgesteld voor België en Luxemburg. In he...
Sterrenrestaurants hebben over het algemeen het imago duur te zijn. Om dit stereotype te ontkrachten heeft Michelin nu een overzicht gemaakt van de go...
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...
De uitreiking van de Michelinsterren vond de afgelopen jaren plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam, maar hier lijkt volgend jaar verandering in t...
De Zenchef|Formitable group neemt het Nederlands-Belgisch online reserveringsplatform Resengo over. Deze aankondiging volgt nadat het Amsterdamse groe...
Verschillende sterrenchefs dragen bij aan Chef’s Place op de eerste editie van Horeca Vakbeurs, die plaatsvindt op 29, 30 en 31 januari 2024 in...
Ondernemen in Roermond. Wie in het voorbijlopen een blik op de menukaart van Aruna Cuisine in Roermond werpt, zal al snel even stil blijven staan om t...
Joelia*, gevestigd in het Rotterdamse Hilton, gaat per januari 2024 verder met een nieuwe eigenaar. Recent tekende chef-kok Mario Ridder de overeenkom...
Het hoekpand op de Coolsingel, tegenover het stadhuis, werd na jarenlange leegstand grondig verbouwd door horecaondernemer Herman Hell. Geïnspire...
Op 2 november 2022 hebben gastvrouw Britta en chef Yuri Wattimena de deuren van hun restaurant YANO in Rotterdam geopend. Het fine-dining-restaurant i...
Restaurant Elea verhuist van Rijswijk naar het Noordeinde in Den Haag. Het toprestaurant van gastvrouw Bibi Kuyp en chef Takis Panagakis sluit eind de...
Voor het eerst heeft Michelin het hoogstaande culinaire aanbod van Istanbul beoordeeld. Dat de Michelin inspecteurs onder de indruk zijn, blijkt uit d...
Op zijn 25ste nam Willem Schaafsma het luxe Restaurant Eindeloos over, dat hij kende uit zijn stagetijd. Opgeleid in Randstedelijke sterrenzaken was z...
De herfst is de periode van warme chocolademelk, glühwein, dekentjes op het terras en wildgerecht. Maar dit prachtige seizoen biedt meer dan prod...
Het eerder aangekondigde restaurant NOYA in Rotterdam krijgt een andere naam. Britta en Yuri Wattimena hebben de naam veranderd omdat een andere parti...
Britta en Yuri Wattimena openen in het najaar van 2022 restaurant NOYA in Rotterdam. Het is de eerste eigen zaak van het (echt)paar dat ruime ervaring...
Michelin heeft vandaag de selectie 2022 van de MICHELIN Gids België en Luxemburg bekendgemaakt in het Koninklijk Theater in Bergen. Met een totaa...
Alice Stancanelli is de nieuwe pastry chef van het Sofitel Legend The Grand Amsterdam. De Italiaanse pastry chef beschikt over ruim tien jaar ervaring...
Van 3 tot en met 19 maart creëren de executive chefs van restaurant Yamazato en Ciel Bleu gezamenlijk een Omakase menu met 16...
De ervaren sterrenchef Remco Kuijpers komt vanaf januari 2022 het team van restaurant LIZZ en mede-sterrenchef Martijn Kajuiter versterken. Samen met...
François Geurds is de nieuwe voorzitter van Stichting Bocuse d’Or Nederland. De SVH Meesterkok en eigenaar van sterrenrestaurants al...
De Nederlandse fine-dining-restaurants, verenigd in de G4, zijn verbijsterd over het kabinetsbesluit om de horeca drie weken om 20.00 uur te sluiten....
Gasten kunnen zich vanaf vandaag weer klaarmaken voor culinaire verwennerijen in het bekroonde restaurant Taiko Cuisine. Met een gloednieuwe chef en d...
Eigenaren Jeroen en Marleen Brouwer van sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo openen in het eerste kwartaal van 2022 hun nieuwe restaurant in de...
Op maandagavond 13 september werden de 2021 Nordic Michelinsterren bekendgemaakt tijdens een evenement in Stavanger, Noorwegen. Denemarken ontving in...
Het is de nieuwste innovatie in de markt van luxevlees op het gebied van dry aging: een in Zwitserland ontwikkelde rijpingsmethode met behul...
Welkom in ons liveblog over de bekendmaking van de Michelinsterren. Het was een bijzonder jaar, waarbij gegevens over de restaurants die nieuwe sterre...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...
Heb jij al eens gehoord van sous vide koken? Niet? Als je een kookliefhebber bent en graag tijd doorbrengt in de keuken, zou je je er zeker eens in mo...
Michelin stelt met veel overtuiging de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 voor. En met groot nieuws: ondanks het bijzonder mo...
Easy-going fine dining gerechten, knetterende energie, onberispelijk wit linnen en friandises om je vingers bij af te likken; in het voorjaar van 2021...
Gisteren heeft Dutch Cuisine de nieuwe consumentenwebsite gelanceerd, dé online plek waar gasten kunnen reserveren bij alle aangesloten Du...
Ondernemers Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo van Kasteel Maurick in Vught hebben hun portefeuille uitgebreid met de exploitatie van het Braban...
Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmo...
Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de...
ABN AMRO publiceerde zojuist 'Ondernemen in tijden van Corona’, sector Leisure. Hierin wordt een beeld geschetst van de economische impact o...
Door een samenwerking met de MICHELINGIDS kunnen gasten vanaf vandaag eenvoudig 4.000 van de 14.000 MICHELINGIDS restaurants vinden en reserveren via...
Chef Jan Smink heeft de derde prijs gewonnen bij de befaamde internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International. De eigenaar van...