Ondernemen is investeren. Als horecaondernemer krijg je regelmatig te maken met nieuwe en noodzakelijke investeringen. In ‘Waar moet je op lette...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
In oktober 2022 brachten Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek met NEXT een nieuw verhaal naar de NDSM, op nog geen 300 meter van hun Pllek. Ze namen d...
In sterrestaurant Eden in Valkenswaard vindt woensdag 22 mei een bijzonder benefietdiner plaats. Chef-kok en eigenaar Herman Cooijmans en Make a Memor...
Ben jij een gepassioneerde horeca-professional die klaar is voor een uitdagende leiderschapsrol? Wil je deel uitmaken van een dynamisch team en bijdra...
Eind april opent Restaurant Harper de deuren op één van de mooiste pleinen van Den Haag, de Plaats. De unieke historische locatie, het e...
Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...
Het Italiaanse restaurant Novi opent in april de deuren in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Novi wordt een echt buurtrestaurant voor families. Naa...
Vanaf maart krijgt Jans’ Food & Wijnbar in Arnhem nieuwe eigenaren. Horecakoppel Leon Dieperink en Elise de Jong nemen Jans’ Food &...
Na het succes in Utrecht opent restaurant Broei ook in Amersfoort. Deze zomer gaan de deuren open op een wel heel iconische plek; het Nefkensgebouw. M...
In de wereld van de horeca spelen herkenbaarheid, professionaliteit, gastvrijheid en creativiteit een cruciale rol. De merkidentiteit vormt het hart v...
Barstro Prins & Aap opent in het bekende boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Prins & Aap is een combinatie van een creatieve bar...
Een nieuwe culinaire hotspot staat op het punt de deuren te openen aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Met een unieke samenwerking tussen e...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters al hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Ondernemen in Harderwijk. Bij binnenkomst, op een woensdagmiddag om 14:00 uur, valt op dat het al druk is in de keuken van Ratatouille. Het Harderwijk...
Op de frisse, maar zonnige ochtend van 29 januari 2024 om klokslag 11:00 ging het startschot voor de langverwachte nieuwe Horeca Vakbeurs...
Het Noorden van Aalten is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024. Op de tweede plaats staat BRASA bar & kitch...
Wie Mexicaans wil eten zoals in Mexico hoeft daarvoor niet langer het vliegtuig te nemen. Na samen met zijn vriend Iñaki Lopez de Viñasp...
Bijna de helft van de Nederlanders neemt regelmatig een eigen beker mee, bijvoorbeeld wanneer ze koffie of thee op het station halen. Dat blijkt uit e...
ELA Restobar nodigt gasten uit om de warmte van de Jordanese gastvrijheid te ervaren, geïnspireerd door Mediterrane cuisine in een mid-century mo...
Een manier om omzet in de horeca te verhogen, is het toepassen van verkoopstrategieën. Hoe kunnen horecaondernemers deze strategieën inzette...
Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...
Donderdag 30 november maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leerme...
Het in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje gevestigde G7 Restaurant in Sittard heeft een gloednieuw interieur. Met een mix van oude kerkelementen...
"Toen wij in 2021 voor het eerst over het eiland liepen, troffen we gebouwen aan waar de afgelopen 140 jaar weinig liefde in was gestopt. Wel lag er e...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant&nb...
Sinds de overname van het Maastrichtse restaurant Beluga Loves You* in 2019, kwam het horeca-echtpaar in een rollercoaster terecht vanwege coronalockd...
Ondernemen in Haarlem. Toen Dopper, bekend van de hervulbare waterflessen, een jaar of vier geleden besloot op zoek te gaan naar een duurzamer pand om...
Op 29 september opent restaurant The Charles in Nistelrode, als onderdeel van de exclusieve members only business- en golfclub The Duke Club. SVH Mees...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke vier producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten...
In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...
In dit artikel licht deze website de wereld van bier toe, in alfabetische volgorde. Van een simpel fluitje tot het verschil tussen geuze en gose, je l...
Tijdens een feestelijke awardshow op Gastvrij Rotterdam zijn de Gaia Green Awards 2023 uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest duurzame re...
Een van de uitdagingen waar horecaondernemers mee worstelen is het aanspreken van een jongere generatie. In de horeca staat de mens centraal, zowel de...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober organiseert Gault&Millau het evenement '100 Chefs by Gault&Millau', in het Miele E...
In dit artikel vertellen een restaurateur, lunchroom- en caféondernemer hoe hun concepten tot stand zijn gekomen. Het bepalen van een horecacon...
Ondernemen in Eindhoven. Philips heeft in de afgelopen decennia zijn aanwezigheid in Eindhoven flink teruggeschroefd, maar wie met de trein vanuit het...
Nadia Stam (27, links op de foto) en Yvette Jansen (30, rechts op de foto) openden dit weekend de deuren van Krozant in het Groot Handelsgebouw (GHG)...
Vanaf zaterdag 1 juli mogen ondernemers geen gratis wegwerpbekers en -bakjes die uit plastic bestaan meer aanbieden. Wie dan eten of drinken afhaalt o...