U heeft gezocht op : cognac

29 oktober 2019 Awards Culinair
Tim Welllenberg is de beste jonge gastheer van Nederland

Tim Wellenberg heeft de finale van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 gewonnen. De 26-jarige maître-sommelier van restaurant Hanninkshof in Enschede was de beste van 24 kandidaten die het afgelopen half jaar middels diverse proeven streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of ...

23 oktober 2019 Drinks
Dit wist je (nog) niet over grappa

Grappa is een Italiaanse gedistilleerde drank, vervaardigd uit de restanten van de druiven na de wijnbereiding. De schillen en de pitten van de druiven (pulp) vormen de basis van grappa. Vroeger gold het als een economische manier om alles uit de wijnproductie te halen, tegenwoordig is het een delic ...

1 augustus 2019 Drinks
Interview: Een ode aan de jenevercultuur

Een hang naar nostalgie bracht hem op het idee om een eeuwenoud jeneverrecept nieuw leven in te blazen. Gevonden in de kelders van het gemeentelijk archief in Weesp. Molenaar Christian Pfeiffer stookt ‘zijn’ Anker Weesp. “Een product moet een verhaal vertellen. Deze jenever voer ov ...

26 juli 2019 Events
Populair whisky- en spiritsfestival nu ook gericht op zakelijke markt

Het populaire whisky- en spiritsfestival, The Spirit of Maastricht, gaat een nauwe samenwerking aan met horecavakbeurs BBB Maastricht welke jaarlijks in oktober in MECC Maastricht plaatsvindt. De samenwerking, een joint venture, heeft inmiddels geleid tot een eerste resultaat. Naast consumenten r ...

12 juli 2019 Wet- en regelgeving Column David Bakker
Column: rookvrij terras?

Vorig jaar zat ik in de Thaise stad Chiang Mai heerlijk aan de rivier Ping na te genieten van een uitgebreid diner, glaasje cognac erbij. Intens gelukkig. Ik frutsel mijn pakje Marlboro Light uit m’n korte broek, vis mijn zippo uit m’n andere zak en nog voordat ik een vlam uit de aanstek ...

31 oktober 2017 Awards
Liz Barents (21) van Restaurant la Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van de gastronomie. Gisteren vond namelijk in het Amstel Hotel de zestiende editie van de prestigieuze Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) plaat ...

20 september 2017 Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is ...

31 augustus 2017 Amsterdam
Nieuw restaurant Apollo Hotel Amsterdam gaat open

Op 4 september openen de deuren van het klassiek Franse restaurant Bodon, La Grande Brasserie. “Bodon is voor ons de belichaming van Franse tradities, waar we uitsluitend werken met de beste producten en meest verfijnde technieken. Bij ons gaat alles om details voor een optimale smaakbeleving, ...

31 mei 2016
Franse wijngaarden lijden onder hagel

Het noodweer dat deze dagen over Frankrijk trok, heeft met name door de hevige hagelbuien flinke schade toegebracht aan wijngaarden. Vooral in de streek die bekendstaat om zijn cognac is zwaar getroffen. De domeineigenaren vrezen dit jaar een slechte opbrengst. 5000 tot 6000 hectare verloren Vo ...

22 februari 2016
Nieuw restaurant met dutch food concept

Restaurant Luitenant Cornelis opent begin maart 2016 aan de Voetboogstraat 15 in Amsterdam. Lt. Cornelis is gevestigd in een sfeervol en historisch pand midden in de Amsterdamse binnenstad dat vroeger als opslag diende. Voetboogstraat De Voetboogstraat speelt een belangrijke rol in de Nederland ...

1 januari 2016
Paprikasoep met balletjes

Vergeet de traditionele tomatensoep met balletjes en serveer je gasten eens wat anders! Deze paprikasoep met vleesballetjes op een spies vormt een lekkere en moderne variatie op een oude klassieker. Ingrediënten (voor 4 personen) 2 uien 1 knoflookteentje 3 oranje of gele paprika&rsquo ...

1 januari 2016
Broodjes wildpastei

In het najaar breekt in de restaurants traditioneel de wildperiode aan. Waarom zouden lunchrooms daaraan niet meedoen? Maar dan natuurlijk wel op een geheel eigen wijze, want reerug en zwijnensteak zijn al breed genoeg verkrijgbaar. Verras uw klanten met wildpasteibroodjes, bijvoorbeeld met hertenvl ...

22 oktober 2015
Variatie op een klassieker: paprikasoep met vleesballetjes

Vergeet de traditionele tomatensoep met balletjes en serveer je gasten eens wat anders! Deze paprikasoep met vleesballetjes op een spies vormt een lekkere en moderne variatie op een oude klassieker. Foto: Tijdvoorpaprika.nl Ingrediënten (voor 4 personen) 2 uien 1 knoflookteentje 3 oranj ...

31 maart 2015
Van der Schans beste gastvrouw (video)

Het gastvrijheidsniveau in de Nederlandse horeca zit in de lift. Dit bleek gisteren tijdens jaarlijkse uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs in The Dylan in Amsterdam. De prijs werd onder grote belangstelling van gastronomisch Nederland uitgereikt aan Nathalie van der Schans (Ciel ...

2 oktober 2014
Duurste cocktail ter wereld kost 11.500 euro

Restaurant Gigi's in Londen heeft de duurste cocktail ter wereld gecreëerd. De cocktail, vernoemd naar de naam van het restaurant, kost ruim 11.500 euro. Vintage champagne en zeldzame cognac Het alcoholische drankje is een eerbetoon aan actrice Grace Jones en wordt gemaakt met een een vintage C ...

9 april 2013
Vrouwen in top drie gastvrijheid

Eliza de Vos en haar coach Blanche Vinke zijn uitgeroepen tot winnaars van de twaalfde editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. De Vos is werkzaam in restaurant De Kromme Watergang, het met twee Michelin-sterren bekroonde restaurant van Edwin en Blanche Vinke. De top drie werd in de we ...

24 juli 2010
Crisis voorbij, champagne vloeit weer

Na een terugloop in de champagne-consumptie als gevolg van de economische crisis, lopen de verkopen van dure champagne-merken momenteel weer op. De kurk is weer van de fles, zeggen de Franse producenten Rémy Cointreau en Vranken-Pommery Monopole. Beide makers van champagne rapporteerden vorige week ...

6 januari 2010
Cognac uit 1788 voor 25.000 euro geveild

Een fles cognac uit 1788 heeft vorige maand op een veiling in Parijs 25.000 euro opgeleverd. De fles was onderdeel van een veiling van achttienduizend flessen wijn en sterke drank van het gerenommeerde restaurant Tour d'Argent. De eetgelegenheid beschikt volgens experts over een van de beste wijnkel ...

17 februari 2009
Restaurantbegrippen

Terminologie in de restaurantsector is voor de een heel gewoon en voor de ander een lastige zaak. De RestaurantKrant legt een lijstje aan met uitleg van het een en ander. A point: Precies gaar A la carte: De gasten kiezen zelf hun menu aan de hand van de spijskaart A la minute: Direct ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: