Broodjes wildpastei

1 januari 2016 | Jorien Slager

In het najaar breekt in de restaurants traditioneel de wildperiode aan. Waarom zouden lunchrooms daaraan niet meedoen? Maar dan natuurlijk wel op een geheel eigen wijze, want reerug en zwijnensteak zijn al breed genoeg verkrijgbaar. Verras uw klanten met wildpasteibroodjes, bijvoorbeeld met hertenvlees. Een nieuwe dimensie aan wat op het eerste gezicht een saucijzenbroodje lijkt, maar dat heel verrassend niet is.

Ingrediënten (10 broodjes)

450 gram bladerdeeg 
500 gram mager hertenvlees (of ander wildvlees naar smaak)
250 gram champignons 
sap van 2 sinaasappels 
1/4 theelepel majoraan 
1/4 theelepel peper 
1/2 theelepel zout 
20 ml cognac 
5 eetlepels room 
1 bosje peterselie, fijngehakt 
1 eetlepel melk 
2 eierdooiers

Bereiding

Maal het hertenvlees door de vleesmolen of in een keukenmachine fijn tot gehakt, braad het in wat boter aan en roer het rul. Borstel de champignons schoon, snijd ze klein en voeg ze, samen met de sinaasappelsap, majoraan, peper en zout, toe aan het vlees. Bak net zolang tot al het vocht is verdampt. Voeg cognac toe, steek het aan en laat het uitbranden. Laat vervolgens het vlees afkoelen.

Ontdooi het bladerdeeg. Meng peterselie en slagroom door het afgekoelde vlees, verdeel het geheel over het bladerdeeg en vouw het deeg vervolgens stevig dicht. Roer de eierdooiers met melk los en bestrijk de pakketjes ermee. Leg de broodjes op een afgespoelde bakplaat, laat ze 15 minuten rusten en bak ze dan 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 °C. Warm serveren. Strooi voor het bakken eventueel af met sesamzaadjes en/of maanzaadjes.

Bereidingstijd

60 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: