Nieuw restaurant Apollo Hotel Amsterdam gaat open

31 augustus 2017 | Roy Spijker

Op 4 september openen de deuren van het klassiek Franse restaurant Bodon, La Grande Brasserie. “Bodon is voor ons de belichaming van Franse tradities, waar we uitsluitend werken met de beste producten en meest verfijnde technieken. Bij ons gaat alles om details voor een optimale smaakbeleving,” aldus Executive Chef Sahin. Sophisticated, compromisloos en authentiek zijn de bepalende waarden. Inan Sahin leerde zijn klassieke basis bij Hotel de L’Europe en verfijnde zijn kennis bij Floor 17. Voor de gepassioneerde Sahin is Bodon een droom die werkelijkheid wordt.

“We gaan iedereen verbazen met dit concept! Het echte ambacht keert terug en de gasten worden getrakteerd op culinaire showelementen,” aldus gérant Kees Neve. Tafelbereidingen nemen een prominente plaats in, onder andere brengt Bodon een ode aan de Canard à la Presse. Neve: “Een prachtig klassiek gerecht, waarbij we de, in z’n geheel gebraden bloedeend, aan tafel fileren en onder toeziend oog van de gast de saus met cognac bereiden. Bij ons beleef je het traditionele vakmanschap.” Op de menukaart staan verder diverse Franse klassiekers als Tournedos Rossini (haasbiefstuk, met verse foie gras en truffel) en Escargots de Bourgogne (biologische wijngaardslakken van slakkenkwekerij Slow Escargots, gevoed met bladgroenten, tijm en basilicum). Zie de bijgevoegde video over de Canard à la Presse.

Het restaurant Bodon, La Grande Brasserie telt 110 zitplaatsen, welke zijn verdeeld over verschillende intieme zithoeken en alle uitkijken over de Amsterdamse grachten. Naast het restaurant introduceren we “The Living Room, by Bodon”. Een stijlvolle lounge die 24/7 open is voor ontbijt, een Franse High Tea of om heerlijk te relaxen met een cocktail of aperitief. 

Interieur ontworpen door Will Erens
Interieur designer en founder van Too Many Agencies Will Erens is het genie achter het compleet nieuwe ontwerp van het hotel en het restaurant. Hij heeft gekozen voor een mix van stijlen geïnspireerd op de jaren 20 tot en met de jaren 70; denk daarbij aan Art Nouveau, Art Deco, Palm Springs en post luxury, gecombineerd met de sportlijnen van de Olympische spelen die overal in het hotel terugkomen. 

Will Erens: “In het design heb ik me laten inspireren door vaste gasten die op zoek zijn naar de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist.” Het hotel is rijk gedecoreerd met een melange van fluweel, leer en marmer. Typerend is het vele gebruik van motieven, van de vloer tot aan het plafond. Een echte eye-catcher in Bodon is het handgemaakte tiffany glas in Lafayette stijl, maar ook de originele Parijse Patisserie bar en de lampen uit originele brasseries uit Frankrijk. Over the top luxe, less is poor, heerlijk tegendraads, een herbeleving van de vroegere gloriejaren. Deze kosmopolitische trend is in de grote wereldsteden in opkomst, maar hier in Amsterdam is deze nog niet terug te vinden.” Aldus Erens.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: