Nieuw restaurant Apollo Hotel Amsterdam gaat open

31 augustus 2017 | Roy Spijker

Op 4 september openen de deuren van het klassiek Franse restaurant Bodon, La Grande Brasserie. “Bodon is voor ons de belichaming van Franse tradities, waar we uitsluitend werken met de beste producten en meest verfijnde technieken. Bij ons gaat alles om details voor een optimale smaakbeleving,” aldus Executive Chef Sahin. Sophisticated, compromisloos en authentiek zijn de bepalende waarden. Inan Sahin leerde zijn klassieke basis bij Hotel de L’Europe en verfijnde zijn kennis bij Floor 17. Voor de gepassioneerde Sahin is Bodon een droom die werkelijkheid wordt.

“We gaan iedereen verbazen met dit concept! Het echte ambacht keert terug en de gasten worden getrakteerd op culinaire showelementen,” aldus gérant Kees Neve. Tafelbereidingen nemen een prominente plaats in, onder andere brengt Bodon een ode aan de Canard à la Presse. Neve: “Een prachtig klassiek gerecht, waarbij we de, in z’n geheel gebraden bloedeend, aan tafel fileren en onder toeziend oog van de gast de saus met cognac bereiden. Bij ons beleef je het traditionele vakmanschap.” Op de menukaart staan verder diverse Franse klassiekers als Tournedos Rossini (haasbiefstuk, met verse foie gras en truffel) en Escargots de Bourgogne (biologische wijngaardslakken van slakkenkwekerij Slow Escargots, gevoed met bladgroenten, tijm en basilicum). Zie de bijgevoegde video over de Canard à la Presse.

Het restaurant Bodon, La Grande Brasserie telt 110 zitplaatsen, welke zijn verdeeld over verschillende intieme zithoeken en alle uitkijken over de Amsterdamse grachten. Naast het restaurant introduceren we “The Living Room, by Bodon”. Een stijlvolle lounge die 24/7 open is voor ontbijt, een Franse High Tea of om heerlijk te relaxen met een cocktail of aperitief. 

Interieur ontworpen door Will Erens
Interieur designer en founder van Too Many Agencies Will Erens is het genie achter het compleet nieuwe ontwerp van het hotel en het restaurant. Hij heeft gekozen voor een mix van stijlen geïnspireerd op de jaren 20 tot en met de jaren 70; denk daarbij aan Art Nouveau, Art Deco, Palm Springs en post luxury, gecombineerd met de sportlijnen van de Olympische spelen die overal in het hotel terugkomen. 

Will Erens: “In het design heb ik me laten inspireren door vaste gasten die op zoek zijn naar de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist.” Het hotel is rijk gedecoreerd met een melange van fluweel, leer en marmer. Typerend is het vele gebruik van motieven, van de vloer tot aan het plafond. Een echte eye-catcher in Bodon is het handgemaakte tiffany glas in Lafayette stijl, maar ook de originele Parijse Patisserie bar en de lampen uit originele brasseries uit Frankrijk. Over the top luxe, less is poor, heerlijk tegendraads, een herbeleving van de vroegere gloriejaren. Deze kosmopolitische trend is in de grote wereldsteden in opkomst, maar hier in Amsterdam is deze nog niet terug te vinden.” Aldus Erens.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve...

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: