Je hebt gezocht op: beren

Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus
1 september 2025Nieuws

Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van augustus

De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...

Berend Boertje is de nieuwe chef van Michelingidsrestaurant Maris Piper
22 augustus 2025Nieuws

Berend Boertje is de nieuwe chef van Michelingidsrestaurant Maris Piper

Amsterdamse culinaire brasserie Maris Piper verwelkomt met trots haar nieuwe chef, Berend Boertje. Na zijn periode als chefkok bij restaurant Klein...

Restaurant uit Michelingids presenteert exclusieve waterkaart
21 augustus 2025Nieuws

Restaurant uit Michelingids presenteert exclusieve waterkaart

Het Britse La Popote in Cheshire heeft een nieuwe manier gevonden om gasten te verrassen: een aparte waterkaart. De kaart biedt zeven premiumwaters, v...

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”
18 augustus 2025Nieuws

"Als we de ketting van het terras halen, zitten we meteen vol”

Ondernemen op Texel… In het hart van De Koog runt Daniëlle Vilten (48), samen met haar man Arjen Langendam, al ruim zes jaar met hart en z...

Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van juli
1 augustus 2025Nieuws

Sterrenregen: Hét Michelinnieuwsoverzicht van juli

De culinaire wereld staat nooit stil; zeker niet die van Michelin. Daarom serveren we vanaf vandaag elke maand een overzicht van het laatste Michelinn...

Koepelcafé heropent haar deuren: “We zijn nooit écht weggeweest”
22 juli 2025Nieuws

Koepelcafé heropent haar deuren: “We zijn nooit écht weggeweest”

Het geliefde Koepelcafé verwelkomt gasten opnieuw in het hart van Amsterdam, in een van de meest iconische panden van de stad. Sinds de opening...

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois per direct: “Dat is niet gelukt en dat doet pijn”
18 juli 2025Nieuws

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois per direct: “Dat is niet gelukt en dat doet pijn”

In april kwam het nieuws naar buiten dat Ralf Berendsen eind dit jaar, na een dienstverband van vijftien jaar, vijfsterrenhotel La Butte Aux Bois zou...

Geen toeristeneten, maar een avond uit: "Stilstaan is achteruitgang"
16 juli 2025Nieuws

Geen toeristeneten, maar een avond uit: "Stilstaan is achteruitgang"

Giethoorn… Een bijzondere locatie voor horecaondernemers, met haar vaarten, bruggetjes en authentieke sfeer. De omgeving vraagt om een aanpak d...

Deze dagen bieden jou in augustus extra omzetmomenten!
8 juli 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou in augustus extra omzetmomenten!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen
8 juli 2025Nieuws

Met bierpairing de smaakbeleving versterken en de omzet verhogen

Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...

Maak een ‘signature’ brood voor jouw restaurant
17 juni 2025Nieuws

Maak een ‘signature’ brood voor jouw restaurant

Als horecaondernemer kun je je gasten verrassen met brood. Door gevulde broden, artistieke decoraties en ongebruikelijke smaakcombinaties te gebruiken...

Met deze internationale broden kan je jouw restaurant onderscheiden
10 juni 2025Nieuws

Met deze internationale broden kan je jouw restaurant onderscheiden

Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Deze dagen bieden jou in juli extra omzetmomenten!
8 juni 2025Nieuws

Deze dagen bieden jou in juli extra omzetmomenten!

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

’t Zusje opent 40e vestiging in Alkmaar: een nieuwe hotspot in De Ringersfabriek
6 juni 2025Nieuws

’t Zusje opent 40e vestiging in Alkmaar: een nieuwe hotspot in De Ringersfabriek

Restaurantketen ’t Zusje viert een mijlpaal met de opening van haar 40e locatie, dit keer in het karakteristieke industriële erfgoed De Rin...

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
20 mei 2025Nieuws

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld

Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...

De Beren opent deze zomer een nieuwe vestiging in Helmond
15 mei 2025Nieuws

De Beren opent deze zomer een nieuwe vestiging in Helmond

Zes jaar lang stond het moderne paviljoen aan het Burgemeester Geukerspark leeg. Een opvallende plek midden in Helmond waar het altijd nét iets...

Om te leren, moet je stil zijn
12 mei 2025Nieuws

Om te leren, moet je stil zijn

Ik hoor vaak van mensen in mijn omgeving dat ik een stiller persoon ben geworden sinds ik in restaurants werk. In eerste instantie stond ik daar niet...

Deze dagen in juni bieden jou extra omzetmomenten
8 mei 2025Nieuws

Deze dagen in juni bieden jou extra omzetmomenten

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

’t Zusje breidt haar succesverhaal uit met de opening van 39e restaurant
1 mei 2025Nieuws

’t Zusje breidt haar succesverhaal uit met de opening van 39e restaurant

Liefhebbers van goed eten en gezelligheid opgelet: ’t Zusje opent binnenkort een prachtige nieuwe locatie op het Zaailand in Leeuwarden! Vanaf v...

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois en opent eigen restaurant in Nederland
17 april 2025Nieuws

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois en opent eigen restaurant in Nederland

Na vijftien jaar verlaat sterrenchef Berendsen 'Restaurant Ralf Berendsen', gevestigd in vijfsterrenhotel La Butte aux Bois in het Belgische Lanaken....

Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025
1 april 2025Nieuws

Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025

Harmen School van ROC Landstede Zwolle heeft de landelijke finale van de CuliQuiz Battle 2025 gewonnen. De finale vond maandagmiddag plaats in de H20...

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”
7 maart 2025Nieuws

Sjoerd Mampaeij: “Als een vestiging stevig staat, zit het in mijn bloed om door te groeien”

Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een plein in hun bezit. Wat is hun aanpa...

Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”
3 maart 2025Nieuws

Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”

Ondernemen in Duiven… Tien jaar geleden zetten Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) de stap om hun gezamenlijke droom werkelijkheid te...

2025: Het jaar van de terugkerende gast
19 februari 2025Nieuws

2025: Het jaar van de terugkerende gast

Veel faillissementen, stijgende kosten, marges die onder druk staan en consumenten die minder te besteden hebben. Gasten zijn in 2025 nog kritischer o...

Nieuw hoofdstuk voor restaurant De Beren Bleiswijk
28 januari 2025Nieuws

Nieuw hoofdstuk voor restaurant De Beren Bleiswijk

Al sinds 2008 is restaurant De Beren in Bleiswijk een vertrouwd adres voor gezinnen, vriendengroepen en zakenrelaties uit de regio. Deze week breekt e...

’t Zusje breidt haar succesverhaal uit met opening in Zaandam
17 januari 2025Nieuws

’t Zusje breidt haar succesverhaal uit met opening in Zaandam

't Zusje Zaandam bevindt zich in een prachtig gerenoveerd historisch pand, dat bekend staat om zijn klassieke architectuur en charmante details. Het g...

Weer goud voor Ferlyan Palimbong tijdens NK Lekkerste Burger
14 januari 2025Nieuws

Weer goud voor Ferlyan Palimbong tijdens NK Lekkerste Burger

Ferlyan Palimbong van Podomoro in Spakenburg heeft de tiende editie van het NK Lekkerste Burger op de Horecava gewonnen. Het is de vierde keer dat hij...

Eveline Wu: “Als chef raakte ik de nieuwsgierigheid een beetje kwijt”
3 januari 2025Nieuws

Eveline Wu: “Als chef raakte ik de nieuwsgierigheid een beetje kwijt”

Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Jouw concept als oerknal
19 december 2024Nieuws

Jouw concept als oerknal

Na die eerste zenuwslopende beslissing om een nieuwe horecazaak te openen of een andere weg in te slaan, ga je waarschijnlijk als eerste aan de slag m...

Sander Spruijt, Restaurant De Burgemeester*, geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok
12 december 2024Nieuws

Sander Spruijt, Restaurant De Burgemeester*, geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 11 december is Sander Spruijt (35 jaar oud), chef-kok en mede-eigenaar van Restaurant De Burgemeester* in Linschoten, geslaagd voor zijn M...

Kaj Gorgels opent burgerrestaurant Drippy’s in Rotterdam
25 november 2024Nieuws

Kaj Gorgels opent burgerrestaurant Drippy’s in Rotterdam

Kaj Gorgels, o.a. bekend van YouTube en als tv-presentator, slaat een nieuwe weg in. Samen met ervaren horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaa...

De Beren opent nieuw restaurant in Valkenburg
1 november 2024Nieuws

De Beren opent nieuw restaurant in Valkenburg

Na maanden van voorbereidingen is het eindelijk zover: De Beren opent 1 november haar tweede vestiging in Valkenburg. Dit nieuwe restaurant, gevestigd...

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten
31 oktober 2024Nieuws

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten

Hallo chefs, managers en restauranteigenaren. Ik ben Erwin (38), een handige ondernemer en ik run samen met mijn vrouw Brasserie de Fuut in Veenendaal...

Eerste Editie PALUX Innovation Award by Euro-Toques International groot succes
16 oktober 2024Nieuws

Eerste Editie PALUX Innovation Award by Euro-Toques International groot succes

Tijdens de horecavakbeurs BBB - Folie Culinaire Maastricht werd om de eerste editie van de PALUX Innovation Award by Euro-Toques International gestred...

De Kromme Dissel viert 53ste Michelinster met verbouwing en suites
7 oktober 2024Nieuws

De Kromme Dissel viert 53ste Michelinster met verbouwing en suites

Voor de 53ste keer viert restaurant De Kromme Dissel in Heelsum de uitreiking van de felbegeerde Michelinster. Nog nooit eerder heeft een Nederlands r...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

Johan Kragtwijk is per oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*
12 september 2024Nieuws

Johan Kragtwijk is per oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*

Wilco & Caroline Berends zijn zeer verheugd Johan Kragtwijk in hun team te mogen verwelkomen. Hij start in zijn functie als Maître Sommelier...

Finalisten voor 'PALUX Young Innovation Award 2024 Internationaal by Euro-Toques' bekend
6 september 2024Nieuws

Finalisten voor 'PALUX Young Innovation Award 2024 Internationaal by Euro-Toques' bekend

De PALUX ETN Young Innovation Award is in het leven geroepen om de jonge getalenteerde chefs binnen Euro-Toques Nederland een podium te geven. Zij kun...

Giuseppe Mazziotta: Dé formule voor een succesvol restaurant
30 augustus 2024Nieuws

Giuseppe Mazziotta: Dé formule voor een succesvol restaurant

Restaurants blijven zich vernieuwen om meer gasten aan te trekken en hun naamsbekendheid te vergroten. Ik heb op de hotelschool geleerd dat je als ond...

De Beren bekendste restaurantketen van Nederland
22 augustus 2024Nieuws

De Beren bekendste restaurantketen van Nederland

De Beren is de bekendste restaurantketen van Nederland. Mensen tussen de 18 en 35 jaar herkennen de meeste ketens. De geholpen naamsbekendheid varieer...