Je hebt gezocht op: assen
Bourgondische Lunchindex: de lunchcultuur in de Lage Landen
Stef Driessen, sector banker Leisure bij ABN AMRO, sprak met een Belgische zakenpartner sprak over de lunch. “Het zette mij aan het denken&rdquo...

Waarom verlichting cruciaal is voor jouw restaurant
Verlichting doet in een restaurant veel meer dan alleen de ruimte verlichten: het beïnvloedt hoe je gasten zich voelen, hoe lang ze blijven, wat...

Charlotte Mauritz: Welke horecatrends zetten écht door in 2025?
Eind vorig jaar deelde ik tien trends waarvan trendwatchers verwachtten dat we ze in 2025 zouden gaan zien. We zitten halverwege het jaar, dus tijd vo...

Met deze internationale broden kan je jouw restaurant onderscheiden
Brood speelt een belangrijke rol in keukens over de hele wereld. Van Mexicaanse tortilla’s tot zachte naan in India: broodsoorten voegen, naast...

Investeren in... menukaarten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

Topkok Ewout Eleveld nieuwe executive chef bij UMA
UMA Catering breidt haar keukenteam uit met een gerenommeerde naam: Ewout Eleveld is gestart als nieuwe executive chef. Met ruim zeventien jaar erva...

Restaurant-Bar Mystique opent 1 augustus in het Efteling Grand Hotel
Het Efteling Grand Hotel, waar de Efteling de hoogste kwaliteit van luxe gaat aanbieden, herbergt vanaf 1 augustus twee nieuwe unieke restaurants. Bij...

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen
In de horeca is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dit geldt zeker ook voor brood en beleg, twee basiselementen die ve...

Onmisbare broodkennis voor horecaondernemers: van A tot Z
In dit artikel wordt de wereld van brood in alfabetische volgorde toegelicht. Van simpel afbakbrood tot de termen lamineren en poolish, je leest...

Wouter van Laarhoven gaat voor restyling Alma Oisterwijk* en stopt met Alma Bistro
Restaurant Alma* in Oisterwijk krijgt aankomende zomer een make-over. Het sterrenrestaurant van Wouter van Laarhoven introduceert tevens een aanvullen...

Alma Bistro Breda gaat met Malou Hagenaars verder onder de naam Amí Bistro
Alma Bistro in Breda gaat per 1 juni 2025 verder onder de naam Amí Bistro. De samenwerking met Alma Oisterwijk is beëindigd en de bistro w...
Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...

7 magische details staan centraal in nieuw restaurant in Efteling Grand Hotel
Met het Efteling Grand Hotel is de Efteling vanaf 1 augustus twee restaurants rijker. Op de begane grond van het nieuwe hotel opent diezelfde dag rest...

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...

Dit kost een diner voor twee in Europa
Bij Ferrygogo doen ze elk jaar onderzoek naar wat een vakantie nou écht kost. Dus ook naar wat je op locatie kwijt bent. Want goedkoop reizen i...

Maksut Askar* opent dit weekend 'O Anatolian cafe & bakery' in museum
Maksut Aşkar, gerenommeerd sterrenchef in Istanbul, opent op vrijdag 16 mei 2025 de deuren van Museumcafé 'O' in Rotterdam. Op deze dag openen...

Zet het favoriete broodje van je gasten in de spotlight... Schrijf je NU in!
Als ondernemer van een lunchroom of dagzaak weet je hoe belangrijk het is om gasten te verrassen met smakelijke en unieke gerechten. Je onderscheiden...

Investeren in... kookplaten
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...

De komende weken richten wij de spotlights op brood
In onze spotlightweken over brood duiken we in de veelzijdigheid en mogelijkheden van dit vertrouwde product in de horeca. Van het combineren van broo...
TOZI Restaurant & Bar verwelkomt Gaetano Verde als nieuwe chef-kok
TOZI verwelkomt chef Gaetano Verde als nieuwe executive chef. Met zijn Michelin-achtergrond brengt hij een vernieuwende visie op de Italiaanse ke...

Deze dagen in juni bieden jou extra omzetmomenten
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die nét dat extra beetje omzet opleveren? Onze redactie heeft alle extra omzetm...

Sterrenchef Thijs Meliefste sluit restaurant na tien jaar
Na tien jaar vol culinaire creativiteit en toewijding kondigen sterrenchef Thijs Meliefste en echtgenote Anuschka aan dat Restaurant Meliefste per 1 s...

Michelin: twee nieuwe tweesterren restaurants voor België en Luxemburg
De Belgische en Luxemburgse culinaire wereld verzamelde afgelopen maandag in de Antwerpse Handelsbeurs voor de Michelinuitreiking 2025. Op deze dag we...

Koffie & Thee: de comeback van klassiek
Wie denkt dat horeca draait om het steeds vernieuwen van trends en concepten, vergeet één belangrijke constante: mensen houden van herke...

Restaurant Wolfslaar* viert 25-jarig jubileum
Restaurant Wolfslaar, gevestigd op het historische Landgoed Wolfslaar in Breda, viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan. Sinds de oprichting in 2000 door...

In de laatste dagen van april voegt Michelin 8 restaurants toe aan gids
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben drie restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijge...

Esmée Poulen en Kritthaphong Kerdsomjit winnen Bokkedoorns Award
Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 15 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels dertiende masterclass en wedstrijd voor koks en gas...

De rek is eruit: tijd voor echte samenwerking in de horeca
Onlangs was ik aanwezig bij de inspiratie dag van de Foodservice Homies van Mehmet Eser. We werden ondergedompeld in de ‘Horeca Druk’, geb...

Meer dan een alternatief: decaf als verrijking van je kaart
Waar een paar jaar geleden een decaf cappuccino nog met opgetrokken wenkbrauwen werd besteld, is dat inmiddels wel anders. Caffeïnevrije koffie e...
Optimale zonwering zorgt voor meer gasten
"Ons doel is het onmogelijke mogelijk te maken", zegt Maximilian Andys, hoofd van de contract divisie bij Glatz, die zich bezighoudt met vastgoed...

Drippy’s opent tweede vestiging in hartje Rotterdam
Na het succes van de eerste locatie aan het Stadhuisplein groeit smashburgerconcept Drippy’s door met een tweede vestiging in het kloppende hart...

Boost je omzet met 84 tips: gratis download van De RestaurantKrant
Als horecaondernemer ben je elke dag bezig met je gasten tevreden houden, je team aansturen en je zaak draaiende houden. Maar hoe zorg je ervoor dat j...

Het effect van menstruatieproducten op de gastbeleving
86 procent van de vrouwen herkent het: zittend op het toilet van hun favoriete restaurant ontdekken ze dat ze geen menstruatieproducten bij zich hebbe...

Van bonen tot beleving: zo maak je van koffie een succes
Koffie is een essentieel onderdeel van het horeca-aanbod en kan bepalend zijn voor het succes van een onderneming. Gasten verwachten niet alleen een g...
Pasquale Carfora kookt met pop-up restaurant van Aroma in Amsterdam
Restaurant Aroma Italian Fine Dining kondigt aan dat chef-kok Pasquale Carfora (van Aroma in Vaassen) zijn culinaire talenten vanaf april ook in de Am...

Crisisbestendig fine dining: wat de sector kan leren van Restaurant 212**
De fine dining sector stelt hoge eisen aan personeel. Achter de schermen worden restaurants geconfronteerd met voortdurende operationele en financi&eu...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Lokaal 1650 in 's-Hertogenbosch werd Co’s Foodbar en wil blijven vernieuwen
Rob Sleutjes, eigenaar van het voormalige Lokaal 1650 en nu van Co’s Foodbar in de Korte Putstraat in Den Bosch, begon na 13 jaar aan een nieuw...