Je hebt gezocht op: Spectrum

Eten op hoog Michelinniveau in Rotterdam het duurst
30 april 2024Nieuws

Eten op hoog Michelinniveau in Rotterdam het duurst

Het internationale food magazine Chef’s Pencil heeft een groot onderzoek uitgevoerd onder 3.500 restaurants met één of meer Michel...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Je kunt niet luisteren en praten tegelijkertijd
30 april 2024Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Je kunt niet luisteren en praten tegelijkertijd

Ik denk dat dit de belangrijkste woorden zijn die ik ooit van iemand tijdens werk heb geleerd; als je stil bent leer je meer. Voor mij draait het alti...

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels
28 maart 2024Nieuws

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels

Na veertien maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten en creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt. Een dran...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Ogen zijn groter dan de maag
5 maart 2024Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Ogen zijn groter dan de maag

Bovenstaande kop 'Ogen zijn groter dan de maag' heb ik van mijn vader geleerd; mijn vader is een optimistische man. Mensen bepalen of ze een gere...

Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu** als chef de cuisine
26 februari 2024Nieuws

Mike Klaassen versterkt team Ciel Bleu** als chef de cuisine

Ciel Bleu Restaurant** versterkt het team met de aanstelling van Mike Klaassen (25). Per 1 maart vervult Mike de rol van chef de cuisine in de keuken...

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger
5 februari 2024Nieuws

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger

Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Bestek omgekeerd inzetten
23 januari 2024Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Bestek omgekeerd inzetten

In een restaurant draait het om het creëren van een onvergetelijke ervaring voor je gasten en jouw taak als gastheer is cruciaal hierbij. Je moet...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Wij eten meer yuzu met mangoestan
27 december 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Wij eten meer yuzu met mangoestan

Je hoort het wel de laatste tijd ‘Yuzu, Bergamot, Tonka’, het zijn allemaal rages die in de horeca worden gebruikt. Een paar jaar geleden...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Een stage is niet om te feesten
30 november 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Een stage is niet om te feesten

Tijdens je horecastudie aan een HBO of MBO, breekt er een moment aan waarop jij de eer krijgt om stage te lopen bij een breed scala aan toprestaurants...

4 Nederlandse restaurants in (gedeelde) top 10 van La Liste Top 1000
21 november 2023Nieuws

4 Nederlandse restaurants in (gedeelde) top 10 van La Liste Top 1000

La Liste heeft zijn ranglijst voor 2024 met de duizend beste restaurants van de wereld onthuld. Deze lijst wordt samengesteld door een algoritme aan d...

Nieuwkomer en gevestigde namen in top drie van 46e editie restaurantgids Lekker500
31 oktober 2023Nieuws

Nieuwkomer en gevestigde namen in top drie van 46e editie restaurantgids Lekker500

Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen opnieuw uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld
25 oktober 2023Nieuws

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen opnieuw uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld

Het Nijmeegse tweesterrenrestaurant is door We’re Smart World voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld. Na...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Zo is het om te werken in een sterrenzaak als jong iemand
17 oktober 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Zo is het om te werken in een sterrenzaak als jong iemand

Natuurlijk zijn de Michelinsterren in restaurants datgene wat velen zo fascinerend vinden in de horeca. Het is een erkenning dat een restaurant buiten...

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
26 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Giuseppe Mazziotta (18): “Spectaculair in plaats van culinair”
19 september 2023Nieuws

Hoe ziet de horeca er over 10 jaar uit? Giuseppe Mazziotta (18): “Spectaculair in plaats van culinair”

De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Zonder aanbetaling geen tafel
15 september 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Zonder aanbetaling geen tafel

Veel restaurants overwegen vooraf betalingen te vragen om te waarborgen dat gasten die een reservering maken ook daadwerkelijk komen. Maar is dit echt...

Themamaand Bier: Welke kant gaat de Nederlandse biermarkt op?
5 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Welke kant gaat de Nederlandse biermarkt op?

Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat de bierprijzen in de horeca het afgelopen jaar flink zijn gestegen. Deze hogere prijzen hebben vooralsnog echte...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Met kennis maak je jezelf goud waard
9 augustus 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Met kennis maak je jezelf goud waard

Het is van belang en je kunt er letterlijk en figuurlijk niet zonder; geld. Alleen zijn we er iets te hebberig mee, al op jonge leeftijd. Veel bedrijv...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Alleen in een goed restaurant kan het personeel presteren
12 juli 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Alleen in een goed restaurant kan het personeel presteren

Een paar jaar geleden was ik in Amsterdam aan het eten in een restaurant op het terras. Bij het krijgen van mijn eerste gerecht merkte ik al meteen da...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Horeca is niet alleen eten serveren of bereiden
14 juni 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Horeca is niet alleen eten serveren of bereiden

Wanneer ik aan mijn vrienden vraag wat ze het leukst lijkt om later te gaan doen als werk, weten velen van hen nog niet wat hun ambities zijn en waar...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Geïnspireerd door een magische fles Barolo
10 mei 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Geïnspireerd door een magische fles Barolo

Sinds ik me het kan herinneren, heb ik altijd passie voor horeca gehad. Mijn vader Gerardo Mazziotta, een autodidact en gastronoom, zit al in het vak...

De top van de Gault&Millau gids: vanaf 18 punten
13 februari 2023Nieuws

De top van de Gault&Millau gids: vanaf 18 punten

Op maandag 13 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 20 awards, werd...

Spectrum presenteert een met Michelinsterren overladen Kitchen Party
3 november 2022Nieuws

Spectrum presenteert een met Michelinsterren overladen Kitchen Party

Een kijkje in de keuken was nooit zo spectaculair én exclusief tegelijk als de Kitchen Party die wordt georganiseerd door restaurant Spectrum i...

De Top-100 van Lekker500
1 november 2022Nieuws

De Top-100 van Lekker500

Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...

Standvastige Top-3 in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500: De Librije weer de beste
1 november 2022Nieuws

Standvastige Top-3 in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500: De Librije weer de beste

Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirer...

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht
2 juni 2022Nieuws

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht

Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...

Liveblog: uitreiking Michelingids 2022
30 mei 2022Nieuws

Liveblog: uitreiking Michelingids 2022

Goedemorgen, Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2022 gepresenteerd. Via dit liveblog houdt de r...

Update Scores Gault&Millau Nederland 2022
24 mei 2022Nieuws

Update Scores Gault&Millau Nederland 2022

Gisteren werd op de nieuwe Gault&Millau Nederland website en de app een update gedaan bij meer dan 100 restaurants. Nieuwe scores en teksten resul...

Chefs (R)Evolution van De Librije terug op 4 en 5 september
10 mei 2022Nieuws

Chefs (R)Evolution van De Librije terug op 4 en 5 september

Op zondag 4 en maandag 5 september 2022 vindt de vijfde editie plaats van Chefs (R)Evolution. Na twee jaar afwezigheid vanwege covid, komt het dit jaa...

Lekker top-500: Gastronomische top-vijf van Jonnie Boer tot Syrco Bakker
29 november 2021Nieuws

Lekker top-500: Gastronomische top-vijf van Jonnie Boer tot Syrco Bakker

Jonnie Boer is terug op de eerste plaats van de Lekker Top-100. De Zwolse topchef, die al ruim dertig jaar scoort met zijn restaurant De Librije, vers...

Restaurant De Nieuwe Winkel van Chef Emile van der Staak is tweede beste groenterestaurant ter wereld
20 september 2021Nieuws

Restaurant De Nieuwe Winkel van Chef Emile van der Staak is tweede beste groenterestaurant ter wereld

We’re Smart® World onthult op 20 september de beste groenterestaurants ter wereld. La Distillerie uit Luxemburg van Chef René Mathieu...

Tristan de Boer nieuwe Chef de Cuisine van The White Room
10 augustus 2021Nieuws

Tristan de Boer nieuwe Chef de Cuisine van The White Room

Er waait een frisse wind door de keuken van Restaurant The White Room. Vanaf heden mag Tristan de Boer zich Chef de Cuisine noemen van het met een Mic...

Portugese culinaire visie in art'otel Amsterdam
6 juli 2021Nieuws

Portugese culinaire visie in art'otel Amsterdam

Dit najaar brengt Henrique Sá Pessoa, de met twee Michelinsterren bekroonde Portugese chef-kok, zijn visie naar Amsterdam. Hij is verantwoordel...

Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show
15 april 2021Nieuws

Talkshow voor foodies: De Nederlandse Sherry Show

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op...

Alle Michelinsterren in één overzicht
29 maart 2021Nieuws

Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...

''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''
28 september 2020Nieuws

''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We...

Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis
13 juli 2020Nieuws

Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en de...

Alle Michelinsterren op een rijtje
13 januari 2020Nieuws

Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland)  De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...

Henrie van der Heijden wordt de 149ste SVH Meesterkok
18 december 2019Nieuws

Henrie van der Heijden wordt de 149ste SVH Meesterkok

Op maandag 16 december jl. is Henrie van der Heijden, chefkok en eigenaar van Restaurant VISTA in Willemstad, gesla...

Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars
2 december 2019Nieuws

Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culin...