U heeft gezocht op : De Groene Lantaarn

24 september 2019 Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

23 september 2019 Awards Culinair
Gastronomische talenten laten hun kunsten zien

Maandag 23 september zijn tijdens Gastvrij Rotterdam diverse gastronomische talenten uit Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens een speciale kick-off van Future Talents 2020. Deze jaarlijkse vakwedstrijd wordt komend jaar voor de tiende keer gehouden. Van de deelnemende teams aan de wed...

16 augustus 2019 Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

10 april 2019 Awards
Winnaars gastronomische wedstrijd Future Talents Bekend

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks, gastheren- en vrouwen meegedaan. Van de 17 deelnemende teams aan de wedst...

15 mei 2018 Wijn
Lendl Mijnhijmer is beste sommelier van Nederland

Lendl Mijnhijmer is de beste sommelier van Nederland. De sommelier van Restaurant Twenty Seven in Amsterdam ontving op het Leerhotel het Klooster in Amersfoort tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Sommeliers de Trophée Henriot. Tijdens een groots galadiner waar werd gekookt door verschil...

8 mei 2018 Events Michelin
31 Michelinsterren verzamelen zich op Parc Broekhuizen

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen opnieuw haar deuren voor de tweede editie van het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs – in totaal goed voor 31 Michelinsterren – te gast op het historische landgoed in...

11 januari 2018 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. 4-op-1-rij voor het culinaire Koningskoppel? Tij...

7 november 2017 Awards
Gault&Millau verkiest Jarno Eggen tot Chef van het Jaar 2018

Tijdens de twaalfde Gault&Millau Awards, maandag 6 november in de Utrechtse Jaarbeurs is Jarno Eggen, chefkok van De Groene Lantaarn in Zuidwolde, uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2018. Onder de culinaire jonge garde was het Dennis Huwaë van Daalder in Amsterdam die er het meeste uitsprong...

12 september 2017 Awards Mensen
Twentse kok wint zilver bij Young Chefs Competition

Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse Frankfurt. De souschef van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte is op de tweede plaats geëindigd bij de befaamde ‘Young Chefs Competiti...

6 juni 2017 Chefs Michelin
Gerenommeerde chefs en sexy patisserie op Folie Culinaire 2017

Folie Culinaire, hét internationale vakevenement voor de gastronomie in Maastricht, maakt de tweede line-up van masterclasses bekend. Tussen 9 en 11 oktober zullen de Nederlandse tweesterrenchef Jarno Eggen, de Franse toppatissier Cécile Farkas Moritel en de Belgische tweesterrenchef A...

11 april 2017 Internationaal Michelin
Les Patrons Cuisiniers koken op de Malediven

Zes Nederlandse sterrenchefs gaan van 21 tot en met 25 oktober een exclusieve culinaire ervaring presenteren op de Malediven. De Chefs zullen drie keer culinaire gerechten bereiden op de exlusieve resorts van Soneva. De Chefs die zullen koken op de Malediven zijn André van Alten (Restauran...

21 december 2016 Awards Restaurant
Genomineerden Restaurant Awards 2017 bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het Beste Restaurant van Nederland? Dat bepalen de 500 beste chefs en restauranteigenaren van ons landje. Hattrick voor het culinaire Koningskoppel? ...

24 juni 2016 Diner
Jarno Eggen en Cindy Borger ontvangen Klasbak Trofee

Horeca-echtpaar Jarno Eggen en Cindy Borger ontvingen deze week bij de Sligro in Zwolle de Klasbak Trofee. Met het jaarlijks uitreiken van de Klasbak Trofee willen Tour Culinair en SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) het grote belang van het overdragen van vakkennis in de horeca extra onder de aan...

21 januari 2016
Wat is het beste Nederlandse restaurant?

Wat is het beste restaurant van Nederland volgens de kenners? De beste nieuwkomer? Het meest romantische restaurant? De vijfhonderd beste chefs van Nederland hebben gestemd. Voor dertien uiteenlopende categorieën hebben zij hun favoriete restaurant aangewezen. Per categorie is de top vijf onthuld...

15 december 2015
De Horeca 100 van 2015

We presenteren je het Horeca Jaaroverzicht 2015 in 100 momenten. Het jaar is nog net niet afgelopen, maar we nemen je graag nu al mee door een roerig horecajaar. De Horeca 100 publiceren wij ieder jaar in december. Geniet ervan! Januari: Club Trouw wordt studentenhotel De club wordt omgetov...

7 december 2015
Geen enkel restaurant verliest ster

Stabiliteit is dit jaar het sleutelwoord in Nederland. Geen enkel restaurant verliest in de nieuwste Michelingids een ster en dat mag uitzonderlijk genoemd worden. 107 Nederlandse restaurants hebben e?e?n of meerdere sterren, een record. “Dit wijst op de positieve evolutie die de Nederlandse gas...

17 november 2015

Jarno Eggen, eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is gisteren officieel geïnaugureerd als 141ste SVH Meesterkok. Deze feestelijke bijeenkomst vond plaats in het bedrijf van Jarno Eggen en zijn partner Cindy Borger. Foto v.l.n.r.: Ricardo Eshuis, Marc van Gulick, ...

1 oktober 2015
Sterrenkoks bereiden gezamelijke lunch

Drachten mag zich aankomende maandag voor even de gastronomische hoofdstad van Nederland noemen. Speciaal voor de prijsuitreiking van de Horecaverkiezing 2015 nemen de koks van de vijf met een Michelinster bekroonde restaurants het restaurant van de Lawei over. Resultaat is volgens de organisatie e...

19 mei 2015
Jarno Eggen geslaagd voor Meesterproef

Jarno Eggen eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is afgelopen zondag geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. Frisse, eigentijdse keuken De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks ...

25 november 2014
Wie maakt het lekkerste varkensvleesgerecht?

Varkensvlees is lekker, veelzijdig en voor steeds meer restaurants een bijzondere uitdaging om te verwerken tot de beste culinaire gerechten. Voor de derde maal wordt dan ook de wedstrijd 'Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland' voor restaurants gehouden. De jury onder leiding van top-che...

19 november 2014
Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterrenparade van Michelin maken de balans op. Wij ook. Hier een overzicht van alle sterrenzaken in Nederland na de bewogen dag van afgelopen maandag. Utr...

2 juli 2014
Jarno Eggen en Cindy Borger Meest Markante Horecaondernemers

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Drenthe heeft Jarno Eggen en Cindy Borger van sterrenrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemers in de regio Drenthe voor het seizoen 2014/2015. Titel Eggen en Borger dingen in januari 2015 m...

20 juni 2014
Meest Markante Horecaondernemer Drenthe

De jury van de Meest Markant Horecaondernemer Drenthe van Koninklijke Horeca Nederland regio Drenthe heeft op 18 juni 2014 drie horecaondernemers genomineerd voor de Meest Markante Horecaondernemer in de regio Drenthe 2014/2015. De genomineerden zijn: Arnd Speelman en Kim Polman van De Koekoekshof...

20 mei 2014
Sterrenzaken bij HEERLIJK10Daagse

Wie graag een vorkje mag prikken bij toprestaurants, kan dit vanaf vrijdag weer wat voordeliger doen. Aanstaande vrijdag, 23 mei start de HEERLIJK10Daagse, die loopt tot en met 1 juni. Tien dagen lang kun men weer aanschuiven bij culinaire toppers en kennismaken met hun signatuurgerechten voor een...

22 november 2013
Winnaar publieksprijs Heerlijk10Daagse

Sterrestaurant De Lindehof uit Nuenen heeft voor de tweede maal de Heerlijk10Daagse publieksprijs gewonnen. Met een gemiddelde van 9,24 kreeg het restaurant een betere beoordeling dan Op de Hej, afgelopen mei nog publieksfavoriet, uit Sint Geertruid en Chang-I uit Amsterdam. Waardering Tijd...

7 november 2013
26 topchefs koken 24 uur voor 3FM

Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is Restaurant EVI in Zandvoort 24 uur lang hét culinaire centrum van Nederland. Edwin Vinke, Niven Kunz, Ron Blaauw, Menno Post en vele andere Nederlandse topchefs zullen de sterren van de hemel koken voor het goede doel van 3FM Serious Request...

27 november 2012
Inter Scaldes wint deelfinale Copa Jerez

Het team van Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen heeft de Nederlandse finale gewonnen van de Copa Jerez. Het team vertegenwoordigt ons land volgend jaar tijdens de internationale finale. De eindstrijd van deze internationale sherry-spijscompetitie vindt plaats in Jerez de la Frontera in S...

25 november 2011
Michelinsterren bij De Restaurantkrant

Nog een paar dagen en dan is het zover. Dan wordt de Michelingids 2012 gepresenteerd. Welk restaurant krijgt er een ster bij en wie moet juist inleveren? U hoort het van de redactie van De Restaurantkrant. Zij zitten maandag om 07:00 uur klaar om de nieuwste bekendmakingen aan u door te geven. D...

1 november 2011
GaultMillau 2012: Sergio pakt weer 20 punten

De bekendmaking van de nieuwe GaultMillau gids en de daarbij behorende 13 awards vond plaats op maandagavond 31 oktober in het Circustheater in Scheveningen. Sergio Herman pakte opnieuw de volle 20 punten. Bovendien kreeg de driesterrenchef een oeuvreprijs uitgereikt. De Grand Prestige award verva...

27 oktober 2011
Stijgers en dalers Lekker 2012

Hieronder volgt een overzicht van de grootste stijgers en dalers in de nieuwe restaurantgids Lekker. Wie klimt er en wie daalt er in de editie van 2012. Zie ook wie die hoogste binnenkomers zijn in de top-100. 10 grootste stijgers in de top-100 Aantal plaatsen gestegen, restaurant, plaats, pos...

22 maart 2011
Interview: Roderik Seubers

Zijn ogen beginnen te twinkelen als het over koken en ingrediënten gaat. Zo is Roderik Seubers van Restaurant De Gaffel in het Drentse dorpje Valthe. Het maakt niet uit waar of wat, de chef-kok raakt overal door geïnspireerd. Zowel in zijn restaurant als privé gaat Seubers louter voor de hoogste ...

23 november 2010
Negen nieuwe sterren in Michelingids 2011

In de nieuwe Michelingids voor Nederland zijn negen restaurants bekroond met één Michelinster. Voor sommigen was het de terugkeer van een afgenomen ster, bijvoorbeeld bij Kasteel Heemstede van André van Doorn in Houten. Van twee grote kanshebbers voor één ster, La Tinité en Le Défi, wist eers...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: