Over het algemeen is bier een eenvoudig te serveren product: een gast doet een bestelling, de barman trekt de tap open of pakt een flesje of blik uit...
Op 2 oktober 2023 om 12.00 uur lanceert Domein Bergen ‘Rentmeesterschap’. Leden van de duurzame ledenwijngaard kunnen straks als rentmeest...
‘Wat moet ik doen om hier een plekje te bemachtigen?’ ‘Ik sta hier voor de vierde keer maar jullie zitten altijd vol.’ ‘...
Een tijdje geleden zijn wij met het team van Fernando’s bij LadyPapa gaan koken, een wat groter restaurant in het nabijgelegen dorp Bergen. Zo e...
Voor het project Jong Ondernemen hebben vijf medestudenten van de Hogeschool Inholland te Alkmaar een idee gerealiseerd. Zij hebben namelijk de Snijma...
Mijn compagnon Mark Zomers en ik hebben besloten om bij reservering een aanbetaling te gaan vragen. Kunnen wij dat wel maken? Ja, wij denken van wel....
Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...
Een splinternieuw De Beren restaurant zal gaan openen in het Olympiapark te Alkmaar. De kavel waar het restaurant op gebouwd wordt, is aangekocht door...
De Eendracht en MBO college gaan met opleiding samen strijd aan tegen personeelstekort in horeca “Gratis diner om tekort aan horecapersoneel...
Niet meer hoeven wachten voordat iemand de bestelling komt opnemen, maar zelf via een QR-code en een app de bestelling plaatsen. Sinds de coronapandem...
In Alkmaar en Breda werd afgelopen weekeinde al geëxperimenteerd met polsbandjes die aantoonden dat een horecabezoeker een coronatoegangsbewijs k...
Perfectie bestaat niet, dat is wat ze zeggen… Als chef geloof ik daar zeker in. Sommige gerechten zijn heel goed en komen dicht bij perfectie,...
De vaste columnist van De RestaurantKrant, Fernando Jonker, speelt de hoofdrol in de recent uitgebrachte documentaire: 'De Smaak van Fernando Jonk...
Na de eerste lockdown kwamen we er bij Fernando's snel achter dat we in contact moesten blijven met onze gasten. Tegenwoordig is Instagram een goe...
Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de m...
Helaas is het momenteel nog niet duidelijk of de horeca tijdens de feestdagen de deuren zal mogen openen. De non-food retail heeft in deze traditionee...
Vier weken dicht. De horeca wordt zwaar getroffen. Het zijn barre tijden. In dit artikel geven we tips over wat te doen tijdens de lockdown. ...
Bij Fernando’s gebruiken we convenienceproducten. Is dat per definitie fout? Ik vind van niet. Sojasaus, is daar iets mis mee? Vissaus? Als j...
In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke r...
Om eerlijk te zijn had ik wel verwacht dat onze afhaal- en bezorgdiensten het goed zouden doen, maar niet dat het zolang aan zou houden. In het begin...
Als de dag van gisteren herinner ik mij het nieuws dat we onze gasten moesten bellen omdat de overheid besloot per direct horeca te sluiten. Rare gewa...
Gisteren besloot het kabinet om de horeca nog op z’n minst tot 20 mei dicht te houden. De hoop op versoepeling was er, maar kwam niet. De anderh...
Op donderdag 12 maart vroegen we de toenmalig werktijdverkorting aan, 15 maart kwam de gedwongen sluiting, een week later gingen we bezorgen en afhale...
Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er v...
De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutele...
Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uit...
Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan b...
Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een t...
Het is een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn we ontzettend blij en dankbaar dat we onze zaak draaiende kunnen houden, aan de andere kant...
In crisistijd zoeken mensen elkaar op, en hoewel het nu lastig is om elkaar fysiek te spreken, proberen ondernemers elkaar te helpen, op welk gebied d...
Afhalen en bezorgen dus. In mijn dagboek van gisteren schreef ik hoe we tot dit besluit waren gekomen. Nu is de uitdaging hoe we dat logistiek gaan aa...
Net zoals heel horeca Nederland hoorden ook wij bij Fernando’s afgelopen zondagmiddag dat wij de deuren moesten sluiten. De communicatie vanuit...
“Restaurant Fernando’s, goedemiddag. U spreekt met Mark. Voor vanavond? Nee sorry helaas, wij zitten voor vanavond helemaal vol. Restauran...
Aanstaande maandag 13 januari is het zover. In het De La Mar theater in Amsterdam presenteert Michelin haar Michelingids 2020. Welke restaurants verwe...
Met de zon in je gezicht genieten van de Italiaanse keuken. Wie wil dat nou niet tijdens deze koude dagen? Last van heimwee? Dan hebben we goed n...
Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talap...
Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfs...
Welk fanatieke Leermeester-Leerling duo zal de prestatie van de winnaars van vorig jaar, Van den Hurk en Panis van Bord’Eau*, evenaren of zelfs...
In 2018 bezochten maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders de healthy food restaurantketen eazie voor haar populaire wokmeals, poké bowls, salades,...
Healthy food restaurantketen eazie mag zichzelf de titel ‘Beste Fastservice formule van Nederland’ toe-eigenen. Volgens het GfK Out o...