U heeft gezocht op : Alkmaar

29 december 2020 Columns
Column Fernando Jonker: Zal hij dan toch geluisterd hebben?

Na de eerste lockdown kwamen we er bij Fernando's snel achter dat we in contact moesten blijven met onze gasten. Tegenwoordig is Instagram een goed middel om daarop in te spelen. Meestal op zondag bedenken wij het menu voor de week die volgt. Omdat we veel gasten hebben die elke week een afhaalm ...

23 november 2020 Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

18 november 2020 Tech Corona
Google en MKB-Nederland helpen retail- en horecasector in aanloop naar de feestdagen

Helaas is het momenteel nog niet duidelijk of de horeca tijdens de feestdagen de deuren zal mogen openen. De non-food retail heeft in deze traditioneel drukke tijd te kampen met het nog altijd geldende advies om zo weinig mogelijk op pad te gaan, waardoor consumenten steeds meer online hun inkopen d ...

14 oktober 2020 Corona
Barre tijden. 6 Tips voor horecaondernemers

Vier weken dicht. De horeca wordt zwaar getroffen. Het zijn barre tijden. In dit artikel geven we tips over wat te doen tijdens de lockdown. Zelf een goede tip? Deel het en mail naar: redactie@uitgeverijps.nl! Cash is King Omzet, omzet, omzet! Alleen met geld valt te over ...

2 oktober 2020 Columns
Column Fernando Jonker: maak soms een uitzondering

Bij Fernando’s gebruiken we convenienceproducten. Is dat per definitie fout? Ik vind van niet. Sojasaus, is daar iets mis mee? Vissaus? Als je dat zelf moet gaan maken, gaat er ontzettend veel tijd en moeite in zitten en levert het iets op qua smaak? Misschien wel, maar ik vind de kant-en-k ...

15 juni 2020 Economie Corona
Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio's

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom ...

22 mei 2020
Fernando Jonker. Dagboek in crisistijd: Wat gaan we doen?

Om eerlijk te zijn had ik wel verwacht dat onze afhaal- en bezorgdiensten het goed zouden doen, maar niet dat het zolang aan zou houden. In het begin heb je veel te maken met een gunfactor, vaste gasten zien ook dat je omzet verdwijnt en helpen je door een paar keer eten te bestellen of af te komen ...

11 mei 2020 Corona
Dagboek Fernando Jonker: Vakantie

Als de dag van gisteren herinner ik mij het nieuws dat we onze gasten moesten bellen omdat de overheid besloot per direct horeca te sluiten. Rare gewaarwording toen stadstoezicht kwam controleren of iedereen wel daadwerkelijk de deuren had gesloten. Een gevoel van verslagenheid en ongeloof ging e ...

22 april 2020 Columns Corona
Dagboek Fernando Jonker: Zweeds model

Gisteren besloot het kabinet om de horeca nog op z’n minst tot 20 mei dicht te houden. De hoop op versoepeling was er, maar kwam niet. De anderhalvemetereconomie werkt wat mij betreft ook niet. In een branche waarin persoonlijk contact, service en beleving centraal staan, kan niet op anderhalv ...

17 april 2020 Columns Corona
Dagboek Fernando Jonker: staatssteun

Op donderdag 12 maart vroegen we de toenmalig werktijdverkorting aan, 15 maart kwam de gedwongen sluiting, een week later gingen we bezorgen en afhalen, de werktijdverkorting werd de NOW-regeling, voor de TOZO-regeling kwamen we ook in aanmerking… Onze boekhouder heeft overuren gedraaid. ...

9 april 2020 Corona
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni ...

3 april 2020 Corona
Fernando Jonker, dagboek in crisistijd: Pasen en inspiratie

De rust is wat wedergekeerd. Alles went, en ook onze nieuwe status als afhaalrestaurant in deze tijden went. Daar moesten we wel elke dag aan sleutelen en schaven. Nu we één gerecht per dag hebben zit er een beter ritme en een betere flow in de dagen. Heerlijk! Als je iets nieuws do ...

31 maart 2020 Corona
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: 'Thuiskunstenaars'

Afgelopen zaterdagavond knalden we alle driegangenmenu’s eruit. Het was prachtig! Toen wij om een uur of acht klaar waren met alle pakketten uitgeven en bezorgen, kreeg ik direct de eerste appjes binnen met filmpjes en foto’s van mensen die de gerechten zelf hadden opgemaakt. In de & ...

27 maart 2020 Corona
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: parelhoen en guilty pleasures

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS heeft volgens mij direct op het moment dat hij te horen kreeg dat de horeca moest sluiten, besloten om te gaan bezorgen. Ik volg hem op Instagram en een diepe buiging voor zijn organisatorische kwaliteiten. Over de duizend gerechten gingen de afgelopen dagen doo ...

25 maart 2020 Corona
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Een 'gedwongen' test-case

Mark en ik lopen al een tijdje rond met het idee om een tweede restaurant te openen: 'Fernando’s kookt'. Een restaurant waar we op een toegankelijke manier comfort-food willen aanbieden. Zowel in het restaurant, als afhaal- én bezorgdienst. Het is voor nu nog verre toekomstm ...

24 maart 2020 Corona
Fernando Jonker: Dagboek in crisistijd: Moreel dilemma 

Het is een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn we ontzettend blij en dankbaar dat we onze zaak draaiende kunnen houden, aan de andere kant slaat de twijfel af en toe wel eens toe. Moeten we wel doorgaan met afhalen? Je dwingt mensen toch om de straat op te gaan, terwijl het advies van de ...

21 maart 2020 Corona
Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 3

In crisistijd zoeken mensen elkaar op, en hoewel het nu lastig is om elkaar fysiek te spreken, proberen ondernemers elkaar te helpen, op welk gebied dan ook. Vanochtend, toen ik inkopen aan het doen was voor de tiramisu, kreeg een appje van een collega-ondernemer. We zitten met een select groepje ho ...

20 maart 2020 Corona
Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 2

Afhalen en bezorgen dus. In mijn dagboek van gisteren schreef ik hoe we tot dit besluit waren gekomen. Nu is de uitdaging hoe we dat logistiek gaan aanpakken. We weten al vanaf maandagmiddag dat we dit gaan doen, maar ik heb nog geen pan aangeraakt. Bestellingen opnemen, verwerken, routing bepalen, ...

19 maart 2020 Corona
Fernando Jonker: Dagboek van een chef en ondernemer in crisistijd, deel 1

Net zoals heel horeca Nederland hoorden ook wij bij Fernando’s afgelopen zondagmiddag dat wij de deuren moesten sluiten. De communicatie vanuit de overheid ging wat stroef. Wat mocht wel, wat mocht niet. Afhalen, bezorgen? Vaag! Het was ons niet helemaal duidelijk. Mijn compagnon Mark en ik be ...

27 februari 2020 Columns
Column Fernando Jonker: No-show, no-go?

“Restaurant Fernando’s, goedemiddag. U spreekt met Mark. Voor vanavond? Nee sorry helaas, wij zitten voor vanavond helemaal vol. Restaurant Fernando’s, goedemiddag. U spreekt met Isabel. Voor vanavond? Nee sorry, vanavond zijn wij vol gereserveerd.” Zo gaat de telefoon de hel ...

8 januari 2020 Michelin
Data-experts voorspellen: Deze tien restaurants krijgen een Michelinster

Aanstaande maandag 13 januari is het zover. In het De La Mar theater in Amsterdam presenteert Michelin haar Michelingids 2020. Welke restaurants verwelkomen hun eerste ster? Wie krijgt een tweede of misschien zelfs een derde ster? Gastronomisch Nederland speculeert er op los, maar dataspecialist Cmo ...

6 januari 2020 Interview Longread
'Als de chef niet Italiaans is, dan is het geen Italiaans restaurant'

Met de zon in je gezicht genieten van de Italiaanse keuken. Wie wil dat nou niet tijdens deze koude dagen? Last van heimwee? Dan hebben we goed nieuws voor je. Bij Myscha en Giuseppe van Mamma Peppino in Alkmaar kun je genieten van de traditionele Italiaanse keuken zoals je nergens anders kan. Zo be ...

25 november 2019
Entree Awards voor de dertiende keer uitgereikt

Gisteravond zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt. De dertien horeca-vakprijzen gingen onder meer naar de Best Bartender (Andrei Talapanescu), Best Hotel Design (Supernova in Rotterdam) en Best Restaurant Concept (Graphite in Amsterdam). De oprichters van horecagroep De Drie Wijzen u ...

16 oktober 2019 Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint ...

10 oktober 2019 Events Gastronomie
NK Leermeester-Leerling: deelnemers 2020 bekend

Welk fanatieke Leermeester-Leerling duo zal de prestatie van de winnaars van vorig jaar, Van den Hurk en Panis van Bord’Eau*, evenaren of zelfs overstijgen? Het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, verzorgd door het Gastronomisch Gilde, vindt volgend jaar opnieuw plaats tijdens de Hor ...

11 juli 2019
Healthy food restaurantketen eazie opent in Hilversum

In 2018 bezochten maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders de healthy food restaurantketen eazie voor haar populaire wokmeals, poké bowls, salades, wraps en unieke Asian flavours. Een nieuw restaurant in Hilversum mocht dit jaar zeker niet uitblijven. Op woensdag 3 juli opende eazie dan ook haar ...

28 juni 2019
Eazie uitgeroepen tot beste Fastservice formule

Healthy food restaurantketen eazie mag zichzelf de titel ‘Beste Fastservice formule van Nederland’ toe-eigenen. Volgens het GfK Out of Home Formule Rapport 2019 dat gisteren verscheen, is eazie de grote winnaar in de categorie ‘Fastservice’. Uit een grootschalig onlineonderzo ...

21 juni 2019 Food
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w ...

6 juni 2019
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Amsterdam

Op maandag 10 juni 2019 is de nieuwste vestiging van Par Hasard in de Amsterdamse Schinkelbuurt een feit. Franchise-ondernemer Vincent Weijl en zijn vriendin Jane Kelly staan te popelen om de deuren en het zonovergoten terras aan het Hoofddorpplein te openen. Na een rigoureuze verbouwing is het hoek ...

23 mei 2019 Columns
Column Fernando Jonker: Autodidact in de keuken

“Sucre, sucre!”, riep ik keihard toen ik voor het eerst voet zette op Nederlands bodem. Ik had nog nooit van mijn leven sneeuw gezien en dacht dat het hele land bestrooid was met suiker. Mijn eerste ontmoeting met Nederland associeerde ik dus onbewust met eten: de rode draad in mijn leve ...

7 mei 2019 Achtergronden Longread
De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagelijks. Nederlander kunnen niet zonder dit oer-Hollandse product. Ondanks alle lactose-intoleranties beukt kaas nog altijd door alle trends heen. Tra ...

25 april 2019
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje ...

4 april 2019
Par Hasard breidt uit met zonnige locatie aan het Hoofddorpplein

Momenteel wordt er hard gebouwd aan de nieuwe vestiging van Par Hasard in een charmant hoekpand in de Amsterdamse Schinkelbuurt. Par Hasard Hoofddorpplein krijgt een groot zonnig terras, een friterie met een eigen entree en een sfeervol eetcafé. Aan franchise-ondernemer Vincent Weijl de eer o ...

20 maart 2019 F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin ...

31 oktober 2018 Fastservice
eazie breidt uit naar 21 vestigingen in 2018

eazie, een van de grootste healthy food restaurantketens van Nederland, heeft haar eerste stationslocatie geopend in Tilburg. Met 21 vestigingen in 2018 en groeiend naar 30 vestigingen in 2019 is eazie een belangrijke Nederlandse speler in ‘healthy-food-on-the-go’. Naast een verwachte ...

3 mei 2018 Food Events
Foodhal ongekend populair

De opmars van Foodhallen in Nederland, met name de grote steden, zet zich onverminderd voort. In steeds meer steden is wel een soort van foodhal gevestigd, of staan de deuren voor initiatiefnemers open. Nederland telde twee jaar geleden nog maar vier foodhallen, momenteel zijn dit er 13, verspreid o ...

22 december 2017
Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl?

Wat is het meest favoriete gerecht op Thuisbezorgd.nl? Klanten kunnen uit duizenden gerechten kiezen, van boerenkool tot Japanse champignonburgers. Maar welk gerecht wordt het meest besteld? Pizza! Het is duidelijk dat het bestellen van pizza het populairst blijft, maar gezonde maaltijden stij ...

7 december 2017 Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op derestaurantkrant.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelopen jaar op derestaurantkrant.nl. 1. Dit worden de biertrends voor 2017 Bier is populair, ook in restaurants. Aan het begin van dit jaar voorspel ...

21 september 2017 Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli ...

6 september 2017
Nieuw op Horecava: ‘The Dobla Pastry Battle’ 

‘The Dobla Pastry Battle’ vindt over de hele wereld plaats. Na de editie in Dubai volgt deze battle nu voor het eerst in Amsterdam, tijdens de aankomende Horecava op donderdag 11 januari, in samenwerking met het Gastronomisch Gilde. Deelname aan de wedstrijd staat open voor alle chefs en ...

6 juni 2017
Jopen Mooie Nel IPA schittert op NH Bierverkiezing 2017

Jopen Mooie Nel IPA is door de jury van de NH Bierverkiezing uitgeroepen tot 'Het beste lichte bier van NH 2017'. Tevens eindigde de IPA van craft bierbrouwerij Jopen op de tweede plek bij de publieksverkiezing ‘Het Populairste bier van NH 2017'. Tijdens het Noord-Hollands Bierfest ...

27 maart 2017
Nola Social opent aan Waagplein in Alkmaar

Dinsdag 28 maart opent aan het Waagplein in Alkmaar Nola Social. Geïnfuseerd met energie, maf van lekker eten en soepel in de heupen. Nola Social brengt de zuiderse, zwoele sfeer uit New Orleans (what’s in a name). Trendy, muzikaal en 100% social. Dat is het idee van ondernemer Marco d ...

14 september 2016 Events
Zonnig en jubilerend Culinair Plaza doneert Є 80.000 aan de regio

De 25ste editie van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza was er één van veel glans. En niet alleen door het prachtige weer. Vanaf het moment dat topkok Herman den Blijker op vrijdag de Kaasbel luidde tot het moment van het eindigen van de online veiling was het Waagplein een bruisend gehe ...

10 augustus 2016 Events
Culinair evenement in Alkmaar steunt goede doelen

JCI Alkmaar, organisator van het Nh1816 Alkmaar Culinair Plaza, pakt flink uit om de 25ste editie van het evenement van extra glans te voorzien. Niet alleen door de bezoekers te verrassen en te vermaken met culinaire versnaperingen, foodpairing en top entertainment. Een van de hoofdpijlers van het e ...

27 juni 2016 Food
Food & Trends: Vegan is hot!

Veganistisch eten wordt steeds populairder. Vriendinnen Cil Vermolen en Cathalijne Huijben zijn op deze trend ingesprongen en hebben het nieuwe veganistische restaurant Meatless District geopend in onze hoofdstad. Het idee voor Meatless District is ontstaan uit de schaarste in het aanbod van vegetar ...

25 mei 2016
Bagels & Beans opent in Heerhugowaard

Lunchketen Bagels & Beans opent op 29 juni haar deuren in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. Wie over enkele weken winkelcentrum Middenwaard binnenloopt, zal onder de lichtkoepel kunnen plaatsnemen op het grote terras om te genieten van een rijkelijk belegde bagel of de Panamese koffie. O ...

19 mei 2016
Anne&Max opent to-go locatie in Den Haag

Anne&Max heeft op 17 mei haar eerste to-go locatie in Nederland geopend, gevestigd in de aanlooproute naar Den Haag CS. Een primeur voor de landelijk groeiende franchiseformule. De gasten kunnen nu ook genieten van alles wat Anne&Max te bieden heeft als men op doorreis is. De vestiging is gelegen ...

2 mei 2016
Domino's gaat richting 200 vestigingen

Domino’s Pizza verwacht aan het eind van komende zomer meer dan tweehonderd vestigingen in Nederland te hebben. Vandaag werden de deuren van nummer 180 geopend in Pijnacker, zo laat de pizzaketen weten. Andere vestigingen Domino’s opent verder onder meer op korte termijn in Alkmaar, Zoeterm ...

12 januari 2016
Restaurant Fabers Alkmaar opent deuren

Eind december opende Restaurant Fabers, het restaurant dat gevestigd is in het Schuttersgildehuis in Alkmaar, zijn deuren. Met dit Kreeft & Tournedos restaurant, dat door designbureau Estida is ingericht, heeft dit prachtige pand in de binnenstad van Alkmaar een passende invulling. Vakmanschap ...

1 januari 2016
Kaassoep uit Alkmaar

Ingrediënten (4 personen) 40 gram boter 1 gesnipperde ui 50 gram tarwebloem 1,2 liter melk 150 gram geraspte oude Goudse kaas 1 kleine knolselderij zout fijngesneden verse bieslook toast Bereiding Smelt de boter in de pan. Voeg de ui toe en fruit de snippers glazig. Roer de blo ...

25 september 2015
Baba Rafi in Alkmaar is geopend

De eerste vestiging van de vernieuwende Europese kebab franchiseketen Baba Rafi heeft gisteren zijn deuren geopend in Alkmaar. De ondernemers Sinan Gül, Hans Verloop, Baris Kürkcü en Herman de Haas hebben gisteren de deuren geopend voor het publiek. Focus op duurzaam Baba Rafi is een zeer p ...

18 september 2015
Baba Rafi opent eerste Nederlandse vestiging

Na een intensieve en spannende periode van voorbereiden zal Baba Rafi met een vernieuwend kebab-concept volgende week officieel de vestiging in Alkmaar openen. Eerste in Europa De vestiging in Alkmaar is de eerste vestiging van het merk in heel Europa. Baba Rafi heeft al meer dan 1.300 vestigi ...

6 juli 2015
Horeca Alkmaar 24 uur per dag open

De Alkmaarse horeca mag voortaan zelf bepalen hoe laat de deuren openen of sluiten. Als ze al sluiten, want de horeca mag in Alkmaar voortaan 24 uur per dag open zijn. Dit mag, zolang er geen overlast ontstaat. Ook tegenstanders Een meerderheid van de Alkmaarse gemeenteraad stemde voor de invo ...

15 juni 2015
Kebab-franchiseketen naar Nederland

De eerste vestiging van een vernieuwende Europese kebab-franchiseketen start binnenkort in Alkmaar. Ondernemers Sinan Gül, Hans Verloop en Baris Kürkcü haalden de zeer populaire Baba Rafi formule uit Azië naar Europa en pasten deze volledig aan naar Europese maatstaven en trends. Met een sterk ...

9 juni 2015
Nieuw filiaal Anne&Max in Arnhem

De nieuwste vestiging van Anne&Max komt in Arnhem. In deze stad heeft Anne&Max een mooi hoekpand gevonden met grote ramen en een uitgebreid terras, gelegen aan één van de mooiste pleinen. Voor de nieuwe vestiging zoekt Anne&Max een bij de stad betrokken en gedreven franchisenemer. Huiskamer i ...

20 mei 2015
Jelle Conijn wint Slag op de Schelde

Kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag. Jury Samen met z ...

13 januari 2015
Nieuw hotel en restaurant in Anna Paulowna

Het pand van voorheen De Boemerang in Anna Paulowna krijgt een nieuwe bestemming. Yvonne van der Kroft en Taco Hietberg openen er een hotel en restaurant. Over het hotel en restaurant Hotel Hollands Kroon gaat zeven kamers en een appartement met twee slaapkamers tellen. Het restaurant, dat De K ...

18 december 2013
Dit zijn de kanshebbers op een Horecava Innovation Award 2014

Uit 118 inzendingen heeft de jury van de Horecava Innovation Award 2014 zestien innovaties genomineerd. Verrassende producten en diensten, vaak met een hoog duurzaamheidsgehalte, die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen; iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze u ...

26 november 2013
Paul Zwart wint titel Chef of the Year

Paul Zwart heeft de Young Euro-Toques Chef of the Year Award 2013 tijdens de beurs Gastronomie in Utrecht gewonnen. De chef-kok van de Oude Clipper in Alkmaar streed samen met Raymond Plat (Bord'eau in Amsterdam) en Daniël Wessel (de Koolkamer in Noord Scharwoude) om de prijs. De wedstrijd D ...

1 november 2013
Restaurants dupe van oplichters

In de regio Alkmaar en West-Friesland zijn vier Engelse vrouwen met drie kinderen betrapt op oplichting van diverse restaurants. De vrouwen reageren verontwaardigd dat er scherven in het eten zitten, en verlaten de restaurants vervolgens zonder te betalen. De scherven stoppen zij zelf in de gerec ...

25 september 2013
Van der Hek naar EK Sommelier

Sommelier Jan-Willem van der Hek vertegenwoordigt Nederland op het Europees Kampioenschap Sommelier. Van der Hek behaalde eerder de titel Beste Sommelier van Nederland in 2012 en de beste internationale nieuwkomer op het Wereld Kampioenschap Sommelier in Tokyo in maart begin dit jaar. Het Europee ...

5 november 2012
Nederland telt 20 nieuwe Bib-restaurants

De restaurantselectie voor de Bib Gourmand Benelux 2013 gids telt twintig nieuwe adressen in Nederland. Zeventien restaurants verloren hun Bib, waaronder Ron’s Vis van de Dag dat nu van Jaimie van Heije is. In totaal telt ons land nu 105 restaurants waar men een kwalitatief goede keuken voor een r ...

8 november 2010
'Bib-gids' telt 20 nieuwe resto's in Nederland

Twee weken voor de bekendmaking van de Michelin gids 2011 lanceert het bandenmerk de Bib Gourmand gids 2011. Hierin komen 20 nieuwe 'Bib-adressen' in Nederland voor. Het totaal aantal adressen waar men volgens Michelin goed kan eten voor een redelijke prijs komt daarmee op 97. Samengebracht In d ...

22 oktober 2010
Kwartje Koffie en GT Heiloo failliet

Golden Tulip Hotel Heiloo en het naastgelegen restaurant Kwartje Koffie zijn vrijdag 22 oktober door de rechtbank van Alkmaar failliet verklaard. Vincent Jongens, de eigenaar van het etablissement aan de Kennemerstraatweg in Heiloo, kan zijn financiële verplichtingen niet meer nakomen. Duidelijk ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: