Young Creators Group start HorecaTegoed

31 maart 2020 | Redactie

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt geven zodat die het hoofd boven water kan houden.

In ruil voor de gift kun je op een later moment, wanneer de horecagelegenheden de deuren weer openen, in de horecagelegenheid van jouw gift terecht voor een hapje of een drankje als dank. “Op dit moment doen er al zo’n 25 horecagelegenheden door het hele land mee, maar we hopen erop dat we dit landelijk kunnen doortrekken”, vertelt De Jong enthousiast. “Ondernemers krijgen rechtstreeks uit een Tikkie een gift. Vooral voor restaurants met veel vaste gasten is dit hopelijk een steuntje in de rug om straks uit deze crisis te komen.”

In korte tijd heeft Young Creators Group HorecaTegoed uit de grond gestampt. “Inmiddels hebben we al zo’n drie- á vierhonderd vouchers verkocht”, vertelt De Jong. “Vooral Nachtcafé Warhole in Groningen blijkt in deze korte tijd enorm populair. Die hebben zelf ontzettend veel aan marketing gedaan. Dat loont dus enorm en is dan ook een tip voor horecaondernemer die zich aansluit: promoot dit via je eigen netwerk en kanalen! Iedere horecagelegenheid kan zich aansluiten.”

Financieel rotjaar

De Jong kwam op het idee omdat hij zelf financieel gezien een rotjaar heeft gehad. “Ik ben met mijn eigen bedrijf een tijdje geleden failliet gegaan. Ik weet dus als geen ander hoe het is als ondernemer zijnde wanneer je altijd tekort hebt en die stress voelt over de vraag hoe je morgen gaat overleven. Daarom kwam ik op dit idee. Als je je zaak draaiende wil houden is een tientje normaal niks, maar in deze tijd kan het bepalen of jij de huur kunt betalen ja of nee.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: