Young Creators Group start HorecaTegoed

31 maart 2020 | Redactie

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt geven zodat die het hoofd boven water kan houden.

In ruil voor de gift kun je op een later moment, wanneer de horecagelegenheden de deuren weer openen, in de horecagelegenheid van jouw gift terecht voor een hapje of een drankje als dank. “Op dit moment doen er al zo’n 25 horecagelegenheden door het hele land mee, maar we hopen erop dat we dit landelijk kunnen doortrekken”, vertelt De Jong enthousiast. “Ondernemers krijgen rechtstreeks uit een Tikkie een gift. Vooral voor restaurants met veel vaste gasten is dit hopelijk een steuntje in de rug om straks uit deze crisis te komen.”

In korte tijd heeft Young Creators Group HorecaTegoed uit de grond gestampt. “Inmiddels hebben we al zo’n drie- á vierhonderd vouchers verkocht”, vertelt De Jong. “Vooral Nachtcafé Warhole in Groningen blijkt in deze korte tijd enorm populair. Die hebben zelf ontzettend veel aan marketing gedaan. Dat loont dus enorm en is dan ook een tip voor horecaondernemer die zich aansluit: promoot dit via je eigen netwerk en kanalen! Iedere horecagelegenheid kan zich aansluiten.”

Financieel rotjaar

De Jong kwam op het idee omdat hij zelf financieel gezien een rotjaar heeft gehad. “Ik ben met mijn eigen bedrijf een tijdje geleden failliet gegaan. Ik weet dus als geen ander hoe het is als ondernemer zijnde wanneer je altijd tekort hebt en die stress voelt over de vraag hoe je morgen gaat overleven. Daarom kwam ik op dit idee. Als je je zaak draaiende wil houden is een tientje normaal niks, maar in deze tijd kan het bepalen of jij de huur kunt betalen ja of nee.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: