Wethouder sloopt laatste stuk muur in Figi

13 september 2017 | Thijs Jacobs

Figi vernieuwt: de verbouwing van het Grand Café Figi is dinsdag officieel ingeluid. Met een mokerslag sloeg wethouder Sander Jansen (Economie) het laatste stuk van de wand weg. Het bekende Zeister hotel en theater werkt zoveel mogelijk met lokale producten en diensten, vele Zeister bedrijven werken mee aan Figi’s vernieuwing.

Sinds oktober 2016 is de derde generatie Ruijs aan het roer op Het Rond. Directeur Victoria Ruijs (33) heeft deze zomer al de eventzalen van Figi vernieuwd. Samen met architect Gerben van der Molen van Stars Design is het nieuwe concept ontwikkeld, waarin vooral de rijke historie en het theater van Figi naar voren komen. Ruijs: ‘Het vernieuwde Figi laat Het Rond, het hart van Zeist, weer bruisen met de gezelligheid van alle (film)theatervoorstellingen, de events, het nieuwe Grand Café en de internationale hotelgasten’.

Lokaal samenwerken


Figi staat midden in de Zeister samenleving en werkt graag met lokale producten en diensten. Ruijs: ‘We hebben onze eigen aannemers gevraagd dit mooie project op te pakken. Samen met aannemer Visser Bouw Advies Beheer BV, Van Kalkhoven Elektrotechniek BV, loodgietersbedrijf Wisman en schildersbedrijf Ravoo bouwen we aan Figi 2.0’.

Pop-up restaurant en theatercafé 


Tijdens de verbouwing van het restaurant is het Theatercafé samen met het pop-up restaurant de hele dag open voor o.a. ontbijt, taart, lunch, borrel en diner. Het terras van Figi blijft deze nazomer natuurlijk open voor de gasten.

Grand Café Figi opent in november 


Het nieuwe Grand Café Figi opent begin november haar deuren. De voormalige Stuivinga Salon waar ooit de banketbakkerij zat, het restaurant en het Theatercafé vormen straks één groot Grand Café. Er is alle ruimte om een krantje te lezen, een taartje te eten, een zakelijk gesprek te houden, een hapje te eten of na de voorstelling een speciaalbiertje te drinken aan de bar. Ruijs: ‘Het nieuwe Grand Café Figi wordt de meest theatrale huiskamer van Zeist’.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: