Wethouder sloopt laatste stuk muur in Figi

13 september 2017 | Thijs Jacobs

Figi vernieuwt: de verbouwing van het Grand Café Figi is dinsdag officieel ingeluid. Met een mokerslag sloeg wethouder Sander Jansen (Economie) het laatste stuk van de wand weg. Het bekende Zeister hotel en theater werkt zoveel mogelijk met lokale producten en diensten, vele Zeister bedrijven werken mee aan Figi’s vernieuwing.

Sinds oktober 2016 is de derde generatie Ruijs aan het roer op Het Rond. Directeur Victoria Ruijs (33) heeft deze zomer al de eventzalen van Figi vernieuwd. Samen met architect Gerben van der Molen van Stars Design is het nieuwe concept ontwikkeld, waarin vooral de rijke historie en het theater van Figi naar voren komen. Ruijs: ‘Het vernieuwde Figi laat Het Rond, het hart van Zeist, weer bruisen met de gezelligheid van alle (film)theatervoorstellingen, de events, het nieuwe Grand Café en de internationale hotelgasten’.

Lokaal samenwerken


Figi staat midden in de Zeister samenleving en werkt graag met lokale producten en diensten. Ruijs: ‘We hebben onze eigen aannemers gevraagd dit mooie project op te pakken. Samen met aannemer Visser Bouw Advies Beheer BV, Van Kalkhoven Elektrotechniek BV, loodgietersbedrijf Wisman en schildersbedrijf Ravoo bouwen we aan Figi 2.0’.

Pop-up restaurant en theatercafé 


Tijdens de verbouwing van het restaurant is het Theatercafé samen met het pop-up restaurant de hele dag open voor o.a. ontbijt, taart, lunch, borrel en diner. Het terras van Figi blijft deze nazomer natuurlijk open voor de gasten.

Grand Café Figi opent in november 


Het nieuwe Grand Café Figi opent begin november haar deuren. De voormalige Stuivinga Salon waar ooit de banketbakkerij zat, het restaurant en het Theatercafé vormen straks één groot Grand Café. Er is alle ruimte om een krantje te lezen, een taartje te eten, een zakelijk gesprek te houden, een hapje te eten of na de voorstelling een speciaalbiertje te drinken aan de bar. Ruijs: ‘Het nieuwe Grand Café Figi wordt de meest theatrale huiskamer van Zeist’.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Hotel opleiding
Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het programma bij Middelbare Hotelschool Friesland. Maandag 18 september was de drukbezochte kickoff op de locatie van dit onderdeel van het Friesland Co...

Awards
Gaia Green Awards uitgereikt op Gastvrij Rotterdam

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 19 september de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het duurzame Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft Jos van Grunsven (vicevoorzitter Euro-Toques) in de categorieën Hotels, Restaurants en Strandpaviljoens de volgende winnaars bekend ge...

Events Utrecht
Utrechts restaurant komt met filmmenu en Gouden Kalf tijdens Nederlands Film Festival

Woensdag 20 september 2017 start het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, waar de Nederlandse film het erepodium krijgt dat het verdient. STAN & CO Utrecht viert dit met een eigen première. Gedurende het filmfestival lanceert STAN & CO U...

Vis
Bistrobar Berlin kookt van kop tot graat: Kabeljauwkop

No waste. Duurzame vangst. Koken van kop tot graat. Het is helemaal 2017. Voor Fedor Kok, souschef bij Bistrobar Berlin in Nijmegen, viel alles op zijn plek tijdens een bezoek aan de haven van het IJslandse Reykjavik. Hij bracht zijn ideeën mee naar huis. En Ron Blaauw loved it... In restaur...

Amsterdam Bocuse d'Or
Lars Drost van Ciel Blue winnaar finale Bocuse d’Or Nederland

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Lars Drost van Ciel Blue in Amsterdam de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Lars Drost gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Turijn van 10 tot en met 12 juni 2018. Vijf kandidaten hebben zich de afgelopen m...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: