Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

20 mei 2019 | Thijs Jacobs

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de keuken aanpakte. De comfortabele viersterren-plus hotelkamers inclusief persoonlijke roomservice passen nu helemaal bij het niveau van het sterrenrestaurant.

Prachtig uitzicht over de Maas

De op de eerste verdieping gelegen hotelkamers werden totaal gestript en deels opnieuw ingedeeld, waardoor alle 13 kamers een oppervlakte van minimaal 30 vierkante meter kregen. Zes kamers hebben een prachtig uitzicht over de rivier de Maas, de zeven stadskamers hebben zicht op Venlo. 

De kamers zijn uitgerust met alle voorzieningen die bij een viersterren-plus hotel horen, zoals airconditioning en inloopdouches. Daarnaast onderscheidt het hotel zich met het bieden van persoonlijke roomservice.

Natuur als inspiratiebron

Chef-eigenaar Eric Swaghoven: ”Bij de inrichting heb ik me laten inspireren door de ligging van Valuas aan de Maas en het nabijgelegen natuurgebied en daarnaast speelt duurzaamheid een grote rol. In de kamers zijn op maat gemaakte kasten en meubels van duurzaam geproduceerd hout gebruikt. De natuur komt terug in kunstwerken aan de muren en in de verse bloemen, die een warm gevoel van welkom geven. De open kasten zijn geïntegreerd in de ruimte en bieden de gast meer gebruiksgemak dan kasten met deuren.

De stevige comfortabele bedden bieden een goede nachtrust en zijn bewust niet opgemaakt met een siersprei en sierkussens. De reiniging daarvan door wassen of stomen is belastend voor het milieu en het is een stuk hygiënischer. En de gast hoeft voor het slapen gaan ook niet meer te bedenken waar hij al dat overbodige decoratiemateriaal laat. Voor persoonlijke verzorging van de gast kozen we HempCare, dat natuurlijke ingrediënten van de hennepplant bevat.”

Persoonlijke roomservice

Via de persoonlijke roomservice kan de gast die op de kamer wil eten, kiezen uit de gehele menukaart en wijnkaart van de brasserie. De gerechten worden direct na bestelling bereid en op de kamer geserveerd door de gastheren en gastvrouwen van de brasserie en het sterrenrestaurant. 
Bij het ontbijt, dat wordt geserveerd in buffetvorm, kan de gast rekenen op veel verse regionale producten, zoals ham van de ambachtelijke slager uit Grubbenvorst, zuivel van de zuivelboerderij uit Velden, kaas van de kaasboer uit Venlo en brood van een Venlose bakker. Daarnaast is er de mogelijkheid om speciale items als ei met kaviaar, gemarineerde zalm of Hollandse garnalen te bestellen, die à la minute vers worden gemaakt 

Valuas één geheel

Eric Swaghoven: “De receptiebalie in de ontvangsthal is verplaatst en meer open gemaakt, zodat deze nog meer past bij de persoonlijke service waar Valuas bekend om staat. Met deze ingrijpende verbouwing, die na de aanpassing van het restaurant en de keuken de derde is in acht jaar, vormt Valuas één geheel en passen de hotelkamers bij het niveau van wat gasten van een sterrenrestaurant verwachten.”

Een stadskamer kost € 150,- per nacht, een kamer met uitzicht op de Maas kost € 180,- exclusief ontbijt op basis van 2 personen.

Over Valuas

Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het bedrijf van SVH Meesterkok Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid met een luxehotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand onderscheiding. Restaurant Valuas is lid van Les Patrons Cuisiniers. De Valuas Kroketterie ontwikkelt sinds 2004 unieke kwaliteitskroketten en bitterballen. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: