Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

20 mei 2020 | Thijs Jacobs

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien alleen toegankelijk voor gasten die komen genieten van een dagje sauna, maar wordt nu omgetoverd tot pop-up-restaurant waar iedereen terecht kan. Allemaal aan boord? Dan kunnen de trossen los!

General manager Thomas Vloet is enthousiast en hoopt nu het kabinet het licht voor de horeca deels op groen heeft gezet, veel reserveringen te mogen noteren: “We hebben de loungeruimte van de Wellnessboot helemaal aangepast aan de 1,5 meter-regels. De loungebanken die er normaal staan, hebben bijvoorbeeld plaats gemaakt voor restauranttafeltjes. De gasten zijn tijdens hun diner verzekerd van een mooi uitzicht want ze kijken uit op het fraaie meertje met al z’n flora en fauna.”

Creatief

Omdat het wellnesscentrum vanwege de coronacrisis in die hoedanigheid nog niet open mag, bedachten Vloet en zijn team deze oplossing: “Anders staat het ook maar leeg en verdienen we niets. In moeilijke tijden moet je creatief zijn. Hopelijk worden over niet al te lange tijd de regels ook voor sauna’s versoepeld. Maar voorlopig proberen wij het zo op te lossen. Ik denk dat wij in Nederland uniek zijn met dit concept van een pop-up-restaurant op deze plek waar mensen normaal gesproken op een heel andere manier recreëren. Je kunt er dan heerlijk genieten van vele luxe binnen- en buitenfaciliteiten zoals sauna’s, kruidenbaden, hammams, rustruimtes en nog veel meer.”

City Resort Hotel Mill heeft zelf ook een inpandig restaurant, genaamd London Street, dat per 1 juni eveneens weer gasten ontvangt. Ook het terras wordt dan weer geopend. “Bovendien gaat ook onze midgetgolfbaan weer open voor gezinnen, komt er een springkussen en kan men beachvolleyballen. Maar wel alles binnen de 1,5-meter-regels.”

Speciaal menu

Terug naar de Wellnessboot, want de chef-kok en zijn keukenbrigade daar hebben speciaal voor het pop-up-restaurant een speciaal nieuw menu samengesteld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van producten van leveranciers uit de regio. “Wij vinden het belangrijk om in deze roerige tijden collega-ondernemers uit de regio te steunen. Vandaar dat onze gasten kunnen genieten van een heerlijk diner met bijvoorbeeld in juni de heerlijke asperges van Van Lith uit Mill, maar ook nagerechten van IJs en Spijs uit Haps en honing van Imkerij De Moassense Berg uit Wanroij.”

Het pop-up restaurant is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend en gesitueerd in de lounge op de tweede verdieping van de Wellnessboot. Prijzen voor de menu's variëren van 32,50 tot 42,50 voor vijf gangen eventueel aan te vullen met een wijn- of bierarrangement. Reserveren kan via 0485-477210 of het e-mailadres info@wellnessboot.nl

Geïnformeerd blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van De RestaurantKrant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor horecamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: