Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

20 mei 2020 | Thijs Jacobs

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien alleen toegankelijk voor gasten die komen genieten van een dagje sauna, maar wordt nu omgetoverd tot pop-up-restaurant waar iedereen terecht kan. Allemaal aan boord? Dan kunnen de trossen los!

General manager Thomas Vloet is enthousiast en hoopt nu het kabinet het licht voor de horeca deels op groen heeft gezet, veel reserveringen te mogen noteren: “We hebben de loungeruimte van de Wellnessboot helemaal aangepast aan de 1,5 meter-regels. De loungebanken die er normaal staan, hebben bijvoorbeeld plaats gemaakt voor restauranttafeltjes. De gasten zijn tijdens hun diner verzekerd van een mooi uitzicht want ze kijken uit op het fraaie meertje met al z’n flora en fauna.”

Creatief

Omdat het wellnesscentrum vanwege de coronacrisis in die hoedanigheid nog niet open mag, bedachten Vloet en zijn team deze oplossing: “Anders staat het ook maar leeg en verdienen we niets. In moeilijke tijden moet je creatief zijn. Hopelijk worden over niet al te lange tijd de regels ook voor sauna’s versoepeld. Maar voorlopig proberen wij het zo op te lossen. Ik denk dat wij in Nederland uniek zijn met dit concept van een pop-up-restaurant op deze plek waar mensen normaal gesproken op een heel andere manier recreëren. Je kunt er dan heerlijk genieten van vele luxe binnen- en buitenfaciliteiten zoals sauna’s, kruidenbaden, hammams, rustruimtes en nog veel meer.”

City Resort Hotel Mill heeft zelf ook een inpandig restaurant, genaamd London Street, dat per 1 juni eveneens weer gasten ontvangt. Ook het terras wordt dan weer geopend. “Bovendien gaat ook onze midgetgolfbaan weer open voor gezinnen, komt er een springkussen en kan men beachvolleyballen. Maar wel alles binnen de 1,5-meter-regels.”

Speciaal menu

Terug naar de Wellnessboot, want de chef-kok en zijn keukenbrigade daar hebben speciaal voor het pop-up-restaurant een speciaal nieuw menu samengesteld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van producten van leveranciers uit de regio. “Wij vinden het belangrijk om in deze roerige tijden collega-ondernemers uit de regio te steunen. Vandaar dat onze gasten kunnen genieten van een heerlijk diner met bijvoorbeeld in juni de heerlijke asperges van Van Lith uit Mill, maar ook nagerechten van IJs en Spijs uit Haps en honing van Imkerij De Moassense Berg uit Wanroij.”

Het pop-up restaurant is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend en gesitueerd in de lounge op de tweede verdieping van de Wellnessboot. Prijzen voor de menu's variëren van 32,50 tot 42,50 voor vijf gangen eventueel aan te vullen met een wijn- of bierarrangement. Reserveren kan via 0485-477210 of het e-mailadres info@wellnessboot.nl

Geïnformeerd blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van De RestaurantKrant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: