Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

20 mei 2020 | Thijs Jacobs

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien alleen toegankelijk voor gasten die komen genieten van een dagje sauna, maar wordt nu omgetoverd tot pop-up-restaurant waar iedereen terecht kan. Allemaal aan boord? Dan kunnen de trossen los!

General manager Thomas Vloet is enthousiast en hoopt nu het kabinet het licht voor de horeca deels op groen heeft gezet, veel reserveringen te mogen noteren: “We hebben de loungeruimte van de Wellnessboot helemaal aangepast aan de 1,5 meter-regels. De loungebanken die er normaal staan, hebben bijvoorbeeld plaats gemaakt voor restauranttafeltjes. De gasten zijn tijdens hun diner verzekerd van een mooi uitzicht want ze kijken uit op het fraaie meertje met al z’n flora en fauna.”

Creatief

Omdat het wellnesscentrum vanwege de coronacrisis in die hoedanigheid nog niet open mag, bedachten Vloet en zijn team deze oplossing: “Anders staat het ook maar leeg en verdienen we niets. In moeilijke tijden moet je creatief zijn. Hopelijk worden over niet al te lange tijd de regels ook voor sauna’s versoepeld. Maar voorlopig proberen wij het zo op te lossen. Ik denk dat wij in Nederland uniek zijn met dit concept van een pop-up-restaurant op deze plek waar mensen normaal gesproken op een heel andere manier recreëren. Je kunt er dan heerlijk genieten van vele luxe binnen- en buitenfaciliteiten zoals sauna’s, kruidenbaden, hammams, rustruimtes en nog veel meer.”

City Resort Hotel Mill heeft zelf ook een inpandig restaurant, genaamd London Street, dat per 1 juni eveneens weer gasten ontvangt. Ook het terras wordt dan weer geopend. “Bovendien gaat ook onze midgetgolfbaan weer open voor gezinnen, komt er een springkussen en kan men beachvolleyballen. Maar wel alles binnen de 1,5-meter-regels.”

Speciaal menu

Terug naar de Wellnessboot, want de chef-kok en zijn keukenbrigade daar hebben speciaal voor het pop-up-restaurant een speciaal nieuw menu samengesteld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van producten van leveranciers uit de regio. “Wij vinden het belangrijk om in deze roerige tijden collega-ondernemers uit de regio te steunen. Vandaar dat onze gasten kunnen genieten van een heerlijk diner met bijvoorbeeld in juni de heerlijke asperges van Van Lith uit Mill, maar ook nagerechten van IJs en Spijs uit Haps en honing van Imkerij De Moassense Berg uit Wanroij.”

Het pop-up restaurant is iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend en gesitueerd in de lounge op de tweede verdieping van de Wellnessboot. Prijzen voor de menu's variëren van 32,50 tot 42,50 voor vijf gangen eventueel aan te vullen met een wijn- of bierarrangement. Reserveren kan via 0485-477210 of het e-mailadres info@wellnessboot.nl

Geïnformeerd blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van De RestaurantKrant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: