Je hebt gezocht op: mill

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
23 april 2025Nieuws

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire

Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

Dit zijn de winnaars van Talent van de Toekomst 2025
15 april 2025Nieuws

Dit zijn de winnaars van Talent van de Toekomst 2025

Maandag 14 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2025. De elfde editie van...

Meer dan een alternatief: decaf als verrijking van je kaart
15 april 2025Nieuws

Meer dan een alternatief: decaf als verrijking van je kaart

Waar een paar jaar geleden een decaf cappuccino nog met opgetrokken wenkbrauwen werd besteld, is dat inmiddels wel anders. Caffeïnevrije koffie e...

Sterrenchef opent café en bakkerij in Rotterdam
9 april 2025Nieuws

Sterrenchef opent café en bakkerij in Rotterdam

In Rotterdam opent op 16 mei ‘O Anatolian cafe & bakery’. O is het museumcafé van Fenix, het nieuwe kunstmuseum over migratie....

Iers rundvlees in de schijnwerpers bij ’t Nonnetje**
13 maart 2025Nieuws

Iers rundvlees in de schijnwerpers bij ’t Nonnetje**

Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje in Harderwijk vormde op 12 maart het bijzondere decor voor een culinaire viering van St Patrick’s Day, w...

Café Restaurant Sandberg opent deuren bij Stedelijk Museum Amsterdam
12 maart 2025Nieuws

Café Restaurant Sandberg opent deuren bij Stedelijk Museum Amsterdam

Een stadskantine met eerlijk eten en goed gezelschap, een plek die als vanzelfsprekend voelt. Café Restaurant Sandberg brengt herkenbare g...

Overleven in de horeca: prijsstijgingen, klantverlies en slimme oplossingen
7 maart 2025Nieuws

Overleven in de horeca: prijsstijgingen, klantverlies en slimme oplossingen

De horeca boekte in 2024 een op het oog prima omzetstijging van 5,4 procent, maar de kosten stegen helaas nog veel sneller. Bovendien is de omzetgroei...

Chef’s Table restaurant Hidden Gem toert door havengebied Rotterdam
4 maart 2025Nieuws

Chef’s Table restaurant Hidden Gem toert door havengebied Rotterdam

Pop-up restaurant Hidden Gem maakt een doorstart in het Rotterdamse M4H havengebied. In het industriële Keilepand start masterkok Kelvin Lin met...

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025 geopend
3 maart 2025Nieuws

Inschrijving wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025 geopend

De 24ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...

Eerbetoon aan Jonnie en Thérèse Boer van Gault&Millau nu te bekijken
25 februari 2025Nieuws

Eerbetoon aan Jonnie en Thérèse Boer van Gault&Millau nu te bekijken

Het eerbetoon dat Gault&Millau onlangs bracht aan Jonnie en Thérèse Boer van De Librije is nu online te bekijken. Voor ‘Van de...

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries
25 februari 2025Nieuws

Savarin presenteert nieuwe culinaire brigade, onder leiding van chef Richard de Vries

Restaurant, Hotel & Spa Savarin in Rijswijk heeft maandag 24 februari zijn nieuwe keukenbrigade voorgesteld. Tijdens een speciale lunch werden c...

Restaurant Smink opent binnenkort op nieuwe locatie
21 februari 2025Nieuws

Restaurant Smink opent binnenkort op nieuwe locatie

Na maanden van intensieve verbouwing en voorbereidingen zijn Jan en Anne Smink trots om aan te kondigen dat Restaurant Smink binnenkort haar...

Geniet van alcoholvrije biermocktails tijdens de spotlightweken
19 februari 2025Nieuws

Geniet van alcoholvrije biermocktails tijdens de spotlightweken

Tijdens de wintermaanden draait alles om gezelligheid, samenzijn en genieten van verrassende smaken. Speciaal voor de spotlightweken over alcoholvrij...

Gijs Kemmeren, Peter Bogema en Luca Carli benoemd tot New Chefs on the Block
11 februari 2025Nieuws

Gijs Kemmeren, Peter Bogema en Luca Carli benoemd tot New Chefs on the Block

Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block riepen Food Reporter en Gault&Millau drie veelbelovende chefs uit tot de cul...

Gault&Millau 2025: Deze restaurants hebben hun punten verhoogd
10 februari 2025Nieuws

Gault&Millau 2025: Deze restaurants hebben hun punten verhoogd

Tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Gault&Millau awards is de gids van 2025 gelanceerd. Maar liefst 865 toonaangevende Nederlandse restaurants...

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025
10 februari 2025Nieuws

Dit zijn de 18 winnaars van de Gault&Millau Awards 2025

Vandaag, maandag 10 februari, vond in TivoliVredenburg te Utrecht de gidslancering van Gault&Millau 2025 plaats. Daarnaast werden er 18 awards uit...

Lievergoed Collectie van culinaire kastelen benoemt Nick Ruijters en Bart Klomp tot nieuwe managers
23 januari 2025Nieuws

Lievergoed Collectie van culinaire kastelen benoemt Nick Ruijters en Bart Klomp tot nieuwe managers

De Lievergoed Collectie heeft twee nieuwe managers aangetrokken. Bart Klomp is per januari 2025 aangesteld als keukenmanager en Nick Ruijters per febr...

Pasquale Carfora neemt hoofdprijs Young Innovation Award by Euro-Toques International in ontvangst
23 januari 2025Nieuws

Pasquale Carfora neemt hoofdprijs Young Innovation Award by Euro-Toques International in ontvangst

9 Oktober 2024 won chef Pasquale Carfora, eigenaar van restaurant Aroma, Italian Fine Dining in Vaassen de 1e Young Innovation Award by Euro-Toques In...

Horecava 2025 trekt meer dan 67.000 bezoekers
17 januari 2025Nieuws

Horecava 2025 trekt meer dan 67.000 bezoekers

Vier dagen lang - van 13 tot met 16 januari - stond RAI Amsterdam in het teken van de toekomst van de horeca. Het was een perfecte mix van inspiratie,...

ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025
8 januari 2025Nieuws

ABN Amro voorspelt: aantal horecafaillissementen piekt in 2025

Waar de Nederlandse horeca goed leek te herstellen na de pandemie, stapelen de problemen zich opnieuw op. ABN Amro voorspelt dat het aantal faillissem...

Ruim driekwart Nederlanders wil online reservering in horeca zelf kunnen beheren
16 december 2024Nieuws

Ruim driekwart Nederlanders wil online reservering in horeca zelf kunnen beheren

Ruim driekwart (77 procent) van de Nederlandse consumenten vindt het belangrijk om een online gemaakte reservering in de horeca zelf te kunnen wijzige...

Van AI tot Generatie Z: Horecava 2025 biedt oplossingen voor uitdagingen in de horeca
16 december 2024Nieuws

Van AI tot Generatie Z: Horecava 2025 biedt oplossingen voor uitdagingen in de horeca

Stijgende kosten van energie, inkoop, personeel en huisvesting; ongunstige economische voorspellingen voor de sector en strenge wetgeving rond flexibe...

Gault&Millau deelt agenda 2025: 100Chefs, gidslancering en Horecava
13 december 2024Nieuws

Gault&Millau deelt agenda 2025: 100Chefs, gidslancering en Horecava

Gault&Millau staat al jaren bekend als gids in de culinaire sector. Met een oog voor kwaliteit, innovatie en vakmanschap beoordeelt Gault&Mill...

CBS: Omzet horeca + 4,9 procent, maar sentiment is negatief
2 december 2024Nieuws

CBS: Omzet horeca + 4,9 procent, maar sentiment is negatief

De omzet van de horeca groeide in het derde kwartaal van 2024 met 4,9 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2023, meldt het CBS. De omzet...

JRE-Nederland bekroont ondernemerschap met prijzen voor Aroma, Au Coin des Bons Enfants en Spetters
19 november 2024Nieuws

JRE-Nederland bekroont ondernemerschap met prijzen voor Aroma, Au Coin des Bons Enfants en Spetters

Pasquale Carfora van Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is maandag 18 november tijdens het Gala diner bij Restaurant Rantrée door restaurantv...

Vier op de tien horecamedewerkers ervaren werkstress
11 november 2024Nieuws

Vier op de tien horecamedewerkers ervaren werkstress

40 procent van de horecamedewerkers ervaart momenteel werkgerelateerde stress. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, aanbieder van AI-gestuurde workfor...

Deze topchefs staan klaar voor Taste of Horecava by Gault&Millau
5 november 2024Nieuws

Deze topchefs staan klaar voor Taste of Horecava by Gault&Millau

Tijdens de aankomende Horecava 2025 krijgen bezoekers de kans om een aantal van Nederland's meest toonaangevende chefs van dichtbij te ervaren in de e...

Dani Hoefnagels, Demian Parasmo en Josephien Blom uitgeroepen tot New Chefs on the Block
22 oktober 2024Nieuws

Dani Hoefnagels, Demian Parasmo en Josephien Blom uitgeroepen tot New Chefs on the Block

Food Reporter, een mediaplatform voor horecaprofessionals en jonge talentvolle chefs powered by Bidfood, heeft in samenwerking met Gault&Millau, D...

Alle 122 restaurants in Nederland met een of meer Michelinsterren in 2024
8 oktober 2024Nieuws

Alle 122 restaurants in Nederland met een of meer Michelinsterren in 2024

Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

Johan Kragtwijk is per oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*
12 september 2024Nieuws

Johan Kragtwijk is per oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*

Wilco & Caroline Berends zijn zeer verheugd Johan Kragtwijk in hun team te mogen verwelkomen. Hij start in zijn functie als Maître Sommelier...

Waterproef in Den Haag gesloten; exploitant gezocht
29 augustus 2024Nieuws

Waterproef in Den Haag gesloten; exploitant gezocht

Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 2...

Low Food Festival: "Een kijkje in de keuken van internationale chefs"
20 augustus 2024Nieuws

Low Food Festival: "Een kijkje in de keuken van internationale chefs"

Op 6, 7 en 8 september organiseren Low Food en Move Amsterdam, in samenwerking met ATAG, de tweede editie van het Low Food Festival. De wereld van gas...

Edwin en Blanche Vinke dragen restaurant over aan zoon
15 augustus 2024Nieuws

Edwin en Blanche Vinke dragen restaurant over aan zoon

Sterrenchef Edwin Vinke zet een stap terug en draagt het restaurant De Kromme Watergang over aan zijn zoon, Tom Vinke. Tom, die al ruim acht jaar in d...

Restaurant Ovum introduceert nieuwe chef-kok
2 augustus 2024Nieuws

Restaurant Ovum introduceert nieuwe chef-kok

Met trots kondigt restaurant Ovum in Grave de komst aan van de nieuwe chef-kok, Quintus te Duits. De 26-jarige chef heeft in juli de scepter van Sebas...

Restaurant Blueness van Sergio Herman sluit na twee jaar
31 juli 2024Nieuws

Restaurant Blueness van Sergio Herman sluit na twee jaar

Sergio Hermans restaurant Blueness in Antwerpen heeft de deuren gesloten, zo meldt PZC. Het etablissement, dat een Franse keuken met Japans accent voe...

Horecapersoneel in loondienst jaloers op zzp-collega
22 juli 2024Nieuws

Horecapersoneel in loondienst jaloers op zzp-collega

Drie op de vijf horecamedewerkers zijn wel eens jaloers op zzp’ers. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, aanbieder van AI-gedreven softwareoplos...

Sterrenrestaurant Vigor* uit het niets dicht: "Wegens omstandigheden"
19 juli 2024Nieuws

Sterrenrestaurant Vigor* uit het niets dicht: "Wegens omstandigheden"

Sterrenrestaurant Vigor*, van chef Lars Albers en sommelier Randy Bouwer, is per direct gesloten. Het duo wil via deze weg een faillissement voorkomen...

100Chefs by Gault&Millau keert terug
11 juli 2024Nieuws

100Chefs by Gault&Millau keert terug

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2024 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Exper...

Hotelschool alumni's brengen frisse wind bij Bayonne Restobar
11 juli 2024Nieuws

Hotelschool alumni's brengen frisse wind bij Bayonne Restobar

Bayonne Restobar, het populaire restaurant gelegen op het Anna Paulownaplein in Den Haag, krijgt een frisse wind. De nieuwe eigenaren Sven Pullens (29...