Schoondergang en ATK Van Zwanenburg gaan fuseren

8 maart 2017 | Roy Spijker

Schoondergang en ATK Van Zwanenburg gaan per 1 april 2017 fuseren. Beide bedrijven zijn actief in de markt van professionele keukens en restaurantbenodigdheden. Door deze fusie ontstaat een van de grootste bedrijven in de markt met een jaaromzet van ruim 17 miljoen euro, circa 60 medewerkers en kantoren in Zoeterwoude en Capelle aan den IJssel.

De nieuwe naam wordt 'Schoondergang Van Zwanenburg'. Niet erg fantasierijk, vindt ook Leen van Rijsewijk, directeur van Schoondergang. "Maar die namen zijn net zo sterk als de achterliggende bedrijven. Die namen laat je niet zomaar verdwijnen," zegt Jeroen Krielen, directeur van ATK Van Zwanenburg.

Logische stap
De directies van beide bedrijven vinden het een logische stap om activiteiten te gaan bundelen. Van Rijsewijk: "We vullen elkaar perfect aan. Schoondergang is van oudsher actief met het ontwerpen, produceren en installeren van keukens in de horeca. ATK Van Zwanenburg doet dit al sinds jaar en dag in de bedrijfsrestauratieve sector en gezondheidzorg." Krielen vervolgt: "Daarnaast is ATK Van Zwanenburg een van de grootste leveranciers van alle benodigdheden voor de keuken en in het restaurant. Denk aan bestek, porselein, glaswerk en keukengereedschap. Die producten worden veelal zelf geïmporteerd door ATK Van Zwanenburg. Een krachtige uitgangspositie voor verdere groei."

De nieuwe directie zal worden gevoerd door Leen van Rijsewijk van Schoondergang en Jeroen Krielen van ATK Van Zwanenburg. Zij worden beide voor 50 procent eigenaar van de nieuwe combinatie. De overige aandeelhouders worden uitgekocht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: