Rotterdamse ondernemers schenken Ronald McDonald Huizen 25.000 maaltijden

22 april 2020 | Redactie
     
 

Partycateraar Huis vol Smaak en Compagnon Events hebben de handen ineengeslagen voor de Ronald McDonald Huizen in heel Nederland. De komende twee maanden verzorgen deze Rotterdamse ondernemers ruim 25.000 gratis verse maaltijden voor gezinnen die verblijven in een van de Huizen. Dankzij deze actie hoeven ouders in een Huis niet zelf naar de supermarkt. De kans op een corona-besmetting is daardoor kleiner.

Met de maaltijden ontzorgen de initiatiefnemers ouders met een ziek kind, tijdens een vaak moeilijke ziekenhuisperiode. Gesponsord door relaties, kunnen de Rotterdamse cateraar en de eventorganisator de actie belangeloos organiseren en gratis aanbieden aan de gezinnen. Organisator Fred Abel is trots op de samenwerking: “Fantastisch dat we zo onze krachten bundelen, en de gezinnen lichtpuntjes kunnen bieden in deze tijd.”

Minder zorgen, en meer tijd samen

Dankzij de Rotterdamse ondernemers hoeven in heel Nederland ouders in een Ronald McDonald Huis niet naar de supermarkt. Dat betekent minder zorgen om besmettingsgevaar. Een besmetting is voor deze gezinnen namelijk extra impactvol: als zij besmet worden met het coronavirus, mogen zij hun zieke kind in het ziekenhuis niet bezoeken. De gasten in de Ronald McDonald Huizen zijn geraakt door het initiatief. Moeder Leonie, gast in een van de Huizen, vertelt: “Dankzij deze heerlijke maaltijden hebben we meer tijd voor ons zieke kind, en ook nog eens meer tijd als gezin samen.”

Enthousiaste ambassadeur

Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, omarmt de actie: “Dankzij deze prachtige actie zetten ouders in elk Ronald McDonald Huis een gezonde, verse maaltijd op tafel voor het hele gezin. Even geen zorgen over naar de supermarkt moeten en eten bereiden. Dat maakt echt het verschil voor hen, juist in deze tijd.”

De maaltijden van Huis vol Smaak en Compagnon Events worden verdeeld over Ronald McDonald huizen in Nederland. De maaltijden worden in de centrale productiekeuken van het Huis vol Smaak onder strikte hygiënisch voorzorgsmaatregelen geproduceerd. De actie loopt van 16 april t/m 11 juni 2020.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide garen, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: