Rotterdamse ondernemers schenken Ronald McDonald Huizen 25.000 maaltijden

22 april 2020 | Redactie
     
 

Partycateraar Huis vol Smaak en Compagnon Events hebben de handen ineengeslagen voor de Ronald McDonald Huizen in heel Nederland. De komende twee maanden verzorgen deze Rotterdamse ondernemers ruim 25.000 gratis verse maaltijden voor gezinnen die verblijven in een van de Huizen. Dankzij deze actie hoeven ouders in een Huis niet zelf naar de supermarkt. De kans op een corona-besmetting is daardoor kleiner.

Met de maaltijden ontzorgen de initiatiefnemers ouders met een ziek kind, tijdens een vaak moeilijke ziekenhuisperiode. Gesponsord door relaties, kunnen de Rotterdamse cateraar en de eventorganisator de actie belangeloos organiseren en gratis aanbieden aan de gezinnen. Organisator Fred Abel is trots op de samenwerking: “Fantastisch dat we zo onze krachten bundelen, en de gezinnen lichtpuntjes kunnen bieden in deze tijd.”

Minder zorgen, en meer tijd samen

Dankzij de Rotterdamse ondernemers hoeven in heel Nederland ouders in een Ronald McDonald Huis niet naar de supermarkt. Dat betekent minder zorgen om besmettingsgevaar. Een besmetting is voor deze gezinnen namelijk extra impactvol: als zij besmet worden met het coronavirus, mogen zij hun zieke kind in het ziekenhuis niet bezoeken. De gasten in de Ronald McDonald Huizen zijn geraakt door het initiatief. Moeder Leonie, gast in een van de Huizen, vertelt: “Dankzij deze heerlijke maaltijden hebben we meer tijd voor ons zieke kind, en ook nog eens meer tijd als gezin samen.”

Enthousiaste ambassadeur

Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, omarmt de actie: “Dankzij deze prachtige actie zetten ouders in elk Ronald McDonald Huis een gezonde, verse maaltijd op tafel voor het hele gezin. Even geen zorgen over naar de supermarkt moeten en eten bereiden. Dat maakt echt het verschil voor hen, juist in deze tijd.”

De maaltijden van Huis vol Smaak en Compagnon Events worden verdeeld over Ronald McDonald huizen in Nederland. De maaltijden worden in de centrale productiekeuken van het Huis vol Smaak onder strikte hygiënisch voorzorgsmaatregelen geproduceerd. De actie loopt van 16 april t/m 11 juni 2020.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: